חידון גיאוגרפי

חידון גיאוגרפי

חידה - מיהי בירת ישראל? מיהי הבירה שהפלסטינים מייעדים לעצמם? יש לכם ניחוש? לא שכם ולא עזה. ירושלים. ירושלים במקרה לא תפוסה? למה לא בחרו בניו יורק או פאריז? או לונדון (לא כדאי יש מתפוצצים איסלמים בתחתית). הנה מה שאומר עוד ראש הממשלה הפלסטינית "אנחנו אומרים לעולם כולו, היום עזה ומחר ירושלים. היום עזה ומחר המדינה הפלסטינית העצמאית שבירתה ירושלים לא נקים מדינה עם גדר הפרדה גזענית, לא תהיה מדינה עם התנחלויות תוקפניות ולא תקום מדינה מבלי להשיג את כל זכויות עמנו הפלסטיני ואת זכות השיבה". צודק ינעל עלא - ירושלים הרי תמיד היתה שלהם. הראיס הסנילי שלהם (לשעבר) תמיד דיבר על שיחרור ירושלים מגיע להם מדינה ללא גדר הפרדה - להתפלח חופשי אצל היהאוד, לגנוב חופשי את המכוניות שלהם וגם להתפוצץ חופשי אצלם הם גם רוצים להקים התנחלויות פלסטיניות בכל רחבי פלסטין (במסגרת זכות השיבה) אומרים שאפילו חמור לומד משהו אחרי 20 שנה. פלסטיני לא לומד כלום גם אחרי שישים שנה. אז תמשיכו לשעשע אותנו עם עוד כמה בדיחות אבל אם הטרור ימשיך להתגלגל תגלו כי המציאות רחוקה מאוד מהפנטזיות שלכם

תל אביב

רשמית, ירושלים היא בירת ישראל, אבל מעשית תל אביב היא ההבירה. אילו היתה ישראל מדינה דתית, אולי היה מקום לשים את בית המקדש במרכזה; אך כרגע ישראל אינה דתית; הפלסטינים, לעומת זאת, הם ברובם דתיים ועבורם בית המקדש (בגלגולו כמסגד אל אקצה) הוא מרכז חייהם. בינתים, מי שמשתעשע בהגדרות וחידונים הוא זה שהכח בידיו. אולם זה מצב זמני.

masorti

New member
הפלשתינים ברובם דתיים?

אז איך זה שבשטחי הרש"פ הרוב בפרלמנט הוא של מפלגות חילוניות? הענין הוא שאתה מכבד את הדת המוסלמית, וכל מוסלמי שומר מסורת הוא עבורך "דתי" שיש להתחשב ברגשותיו. לעומת זאת, אתה חי מנטלית בבועה "תל אביבית" אולטרה-חילונית ובז לדת ולמורשת היהודית ולכל מי שהן חשובות לו (וזה כולל המון אנשים שאינם דתיים ממש).

זה הפרדוקס השמאלני

ברגע שמדובר בדת האיסלמית, אז חלילה מלדבר בגנותם, או לזלזל בערכיהם, אך ברגע שמדובר בדת היהודית, כל האמצעים כשרים. לפני שבועיים, בטור של ג'קי לוי בידיעות אחרונות, הוא סיפר על כך משהו מאד מעניין, על בית קפה שפעל בשכונה חרדית, גם בשישי ושבת, הבית קפה "נשרף", החילונים (שמאלנים, מן הסתם) בתגובה הגיעו ביום שישי בערב ליד בית הכנסת עם כלבים, טייפים והתחילו להעליב את עוברי האורח, מה שמעניין בכל הסיפור הזה, הוא שכשערבים שורפים בתי קפה (עם יושביהם), אז השמאלנים מסבירים לנו שצריך להבליג ואסור להכליל.

sela v

New member
ותסביר איך אפשר להשוות

שריפת בית קפה, להשמת מוזיקה בקול רם? מה שתארת הוא הפגנה דמוקרטית.

כשתתמוך

בהפגנה של אנשים האוכלים חזיר ושותים יין מול מסגדים, נדבר. חוץ מזה, למה לא להבליג?

sela v

New member
זה לא בר השוואה

אם מוסלמי ילך ויפגין באירן נגד כפייה דתית אני אתמוך בו. מה לי אכפת אם מוסלמי אוכל חזיר או שותה יין? הם לא מנסים לכפות את זה עליי.

אז ניקח דוגמא דומה

נניח ומוסלמים היו שורפים את בית הקפה, האם היית תומך בציבור מפגינים לא מוסלמי שהיה אוכל מול המסגד חזיר ושותה יין, ומשמיע מוזיקה בזמן התפילה שלהם? ודבר שני, אתה לא חושב שצריך להבליג על שריפה של בתי קפה? איפוק זה כח.

Ragamala

New member
צודק - שמאלן אמיתי לא עושה

הפרדות בין דתות. הכבוד אני רוכש לעם הפלשתינאי הוא כבוד שאני רוכש לכל עם. אם לא ארכוש כבוד לעם שלי ומדינה שלי בראש ובראשונה כישראלי יהודי, לא אוכל לרכוש כבוד לאף אחד אחר. הבלגה היא ערך עליון בסכסוכים מתמשכים שמונעים ע"י רגשות נקמה עזים. ה"סכסוך" הדתי חילוני כלל אינו סכסוך שמאל ימין. הפיכתו לכך היא עיוות של המציאות. חילונים, ימנים ושמאלנים, נלחמים במה שהם רואים כהשתלטות הדת על חייהם. ההנחה שמדובר בשמאלנים בהפגנה המתוארה היא הנחה שבבסיסה יש טעות. אין שמאל חילוני ימין דתי יש שמאל וימין - חילוני ודתי נכון שרוב הימנים קרובים יותר לדת אבל אני מכיר כמה ימנים שהיו שורפים את בית הכנסת בלי לחשוב פעמיים בדיוק כפי שהיו שורפים מסגד לו היתה להם האפשרות. היחס לשכן הוא היחס לבית.

Ragamala

New member
צודק - שמאלן אמיתי לא עושה

הפרדות בין דתות. הכבוד אני רוכש לעם הפלשתינאי הוא כבוד שאני רוכש לכל עם. אם לא ארכוש כבוד לעם שלי ומדינה שלי בראש ובראשונה כישראלי יהודי, לא אוכל לרכוש כבוד לאף אחד אחר. הבלגה היא ערך עליון בסכסוכים מתמשכים שמונעים ע"י רגשות נקמה עזים. ה"סכסוך" הדתי חילוני כלל אינו סכסוך שמאל ימין. הפיכתו לכך היא עיוות של המציאות. חילונים, ימנים ושמאלנים, נלחמים במה שהם רואים כהשתלטות הדת על חייהם. ההנחה שמדובר בשמאלנים בהפגנה המתוארה היא הנחה שבבסיסה יש טעות. אין שמאל חילוני ימין דתי יש שמאל וימין - חילוני ודתי נכון שרוב הימנים קרובים יותר לדת אבל אני מכיר כמה ימנים שהיו שורפים את בית הכנסת בלי לחשוב פעמיים בדיוק כפי שהיו שורפים מסגד לו היתה להם האפשרות. היחס לשכן הוא היחס לבית.

masorti

New member
בטח שיש מוסלמי חילוני...

מוסלמי מתייחס לדת, וגם חילוני מתייחס לדת. מוסלמי חילוני הוא אדם השייך לדת המוסלמית אך אינו שומר את מצוותיה ואף לעתים לא מאמין בעיקרי האמונה שלה.

האם יש גם מוסלמים מסורתים או

מוסלמים רפורמים
זו אולי שאלה טפשית, אבל ההתייחסות אל הדת אצל המוסלמים היא אחרת מן ההתייחסות אל הדת אצל היהודים.

masorti

New member
בטח שיש מוסלמים מסורתיים...

איך תקרא למוסלמי שהולך בחגים למסגד אבל לא מדקדק בפרטי צום הרמדאן? "רפורמים" זה מינוח פנים-יהודי, אבל סביר שיש זרמים דתיים מוסלמיים שמקבילים לרפורמים היהודים.

masorti

New member
כל החכי"ם המוסלמים של חד"ש-תע"ל.

נראה לך שאחמד טיבי מאמין באלהים? הוא חילוני גמור. ועם זאת הוא רואה את עצמו כמוסלמי ונלחם (משיקולים לאומיים) לטובת האיסלאם בהר הבית.

אני לא מכיר את א.ט. אישית. אני יודע

עליו שהוא רופא ושהוא בחר קריירה פוליטית. לא שאלתי אותו במפורש אם יש או אין אלהים, אך אם הוא אומר על עצמו שהוא מוסלמי, חזקה עלי שהוא מאמין באללה, משום שפירוש המילה "אסלאם" נוגע לאמונה עצמה ולא להשתייכות האתנית.

למעלה