חידון גיאוגרפי

Ragamala

New member
אגב, יש טענות שגם "עליון" וגם "אל"

היו שמות של אלים שונים בתקופה טרום יהודית (אם אני לא טועה הם היו אלים כנעניים). העיוות של השם הפך לאט לאט להתייחסות לאל אחד ומשם לשם עצם.

Azazel

New member
גבר, נפלת חזק../images/Emo70.gif

הדת המוסלמית בהחלט לא דומה לדת היהודית העתיקה - שניהן לא דומות לדת היהודית העתיקה מהרבה מאוד סיבות ( אלהים אוניברסלי הוא הדוגמא הכי בולטת )

איפה ראית שכתבתי את זה../images/Emo35.gif

אני לא כתבתי "הדת היהודית העתיקה". דיברתי על הדת העברית הקדומה. הרבה מאד מן המצוות המופיעות בתורה מופיעות גם בקראן. המוסלמים מקיימים אותן בחומרה גדולה יותר מן היהודים.

Azazel

New member
אותה התשובה.

זה שהמוסלמים מקיימים מצוות אלו ואחרות בחומרה גדולה יותר זה לא כי האיסלם דרש כך, אלא משום שהיהודים פחות דתיים. בכל אופן אין לי שמץ של מושג איך זה קשור להר הבית, שהוא בראש ובראשונה סמל לאומי מכונן, שניתן לחוש אליו רגשות חזקים גם ללא שום קשר לדת.

זה לא שהיהודים פחות דתיים, אלא

שהפירוש שהם נותנים למצוות הוא אחר. למשל, יש בתורה מצווה על הוצאה להורג של כל מיני פושעים, אך היהודים נמנעים מלקיים אותה. האם אתה מרגיש רגשות עזים להר הבית ללא שום קשר לדת

יופי. אם כך יש לנו נקודת מוצא חשובה

היות שיש לכם רגשות עזים אל הר הבית, אתם בודאי מבינים את רגשותיהם של אנשים אחרים אל המקום ההוא. אני צודק

מסלינה

New member
לא

כפי שכתבתי בהודעה קודמת, לא הייתי מוותרת על מדינה אם היא לא הייתה כוללת את ירושלים כבירה, אם היא לא היתה חלק ממדינתי אז לא היתי עושה דבר בכדי שהיא כן תהיה, ואפילו היום שהיא בידינו אני מוכנה לוותר על כל החלק בה חיים ערבים כי ההפרדה הדמוגרפית יותר חשובה לי מהחזקת ירושלים. כמו כן לא מפריע לי שבני דתות אחרות יבקרו בהר הבית ואיני רואה בכך תועמה או עלבון כלשהו, ואני לא דורשת בלעדיות. אני לא יוצאת לאנתיפאדה נגד אף אחד בעיקבות טענות שיקריות שהר הבית בסכנה, ואיני משתמשת בנושא זה לצורך הסתה. אני נגד הריסת שרידים ארכיאולוגים מהאזור, ולא משנה מאיזה תקופה או שייכות דתית. ובנוסף לכל אלה, לדעתי הקשר העמוק של הערבים לירושלים זה מניפולציה של השנים האחרונות, ואין לכך בסיס עמוק במסורות שלפני הציונות. לדעתי, יש לערבים נושאים הרבה יותר חשובים לטפל בהם, והם מתמקדים בנושא ירושלים רק בשביל להרוס ליהודים ולא בגלל שזה יקדם אותם במשהו, וזאת גם דעתי בקשר לכל מלחמתם כנגד ישראל וכנגד המערב.

זה מזכיר

את אותו אדם שהיה מוכן שיעקרו לו את 2 העיניים ובלבד שלשכנו יעקרו עין אחת, ככה בדיוק מתנהגים הערבים.

בינתים אני רואה הרבה יהודים מתנהגים

על פי הדפוס שתיארת. הם מעדיפים לוותר על חלקי ארץ ישראל ובלבד שלא יצטרכו להיתקל בערבים

כרגיל, בהרבה דברים אנחנו מסכימים

הפגיעה באתר הארכיאולוגי מדירה שינה מעיני. כל יום נהרסות עוד עדויות שהיו יכולות לשפוך הרבה אור על עברו של עמנו. אם אני הייתי בממשלה, הייתי כופה על הוואקף שיבצע את כל העבודות בפיקוח ארכיאולוגי צמוד. לעומת זאת, אינני שותף לסלידה שלך מן הערבים. לדעתי היהודים עושים שגיאה חמורה בזה שהם מתבדלים מן העמים השמים באותו אופן שהם התבדלו מן העמים שבקרבם חיו בגולה. כבר דיברתי על זה כאן הרבה, ואצבעותי נעשו צרודות. אני גם חושב שעובדתית את טועה בטענתך כי הקשר העמוק של הערבים (התכוונת מוסלמים, אני מניח) לירושלים הוא רק מניפולציה של השנים האחרונות ואין לכך בסיס עמוק במסורות שלפני הציונות. מסגד אל אקצה הוקם, עשרות שנים ספורות אחרי ימי מוחמד, על חורבות בית המקדש שנחרב בידי הרומאים. המוסלמים כינו אותו אל אקצה, המרוחק, ונודעה לו חשיבות גדולה ביותר במסורת המוסלמית. המוסלמים אינם עושים רעש גדול מאמונתם, אבל מקימים צעקה גדולה כאשר הם חשים בסכנה. מאז הכיבוש ישנם יהודים המאיימים להחריב את מסגד אל אקצה כדי להקים מהריסותיו את בית המקדש שלהם (ע"ע דניס רוהאן שהצית את המסגד השבוע לפני 37 שנים), ובגלל הרעש שהתעורר קיבלת את הרושם שזו מניפולציה מוסלמית. אבל הנכון הוא שזו פרובוקציה יהודית.

Azazel

New member
בטח מבין. בגלל זה אני אשלח גלויות.

. אם נחייה כאן בשקט ובשלום, אין לי בעיה להכריז על הר-הבית כשטח אקסטריטוריאלי, עם נציגי שני המדינות ( ולא המוסדות הדתיים) בועד המנהל. הם יכולים גם להקים לעצמם יופי של עיר בירה דרומית שתכלול גם את בית-לחם, כאשר שלנו תכלול את מעלה אדומים.

skywalker 8

New member
שום יורשים טבעיים.

זה שיש להם קשר גנטי לא אומר שהם חלק מאותו עם. הם כבר לא עם ישראל, הם בני העם הערבי. צאצאי תושבי ממלכת ישראל, ששמרו על זהותם, התמזגו עם תושבי ממלכת יהודה וכיום הם נקראים כאחד- "העם היהודי". ועל כן, הם הירושים של שתי הממלכות והארץ.

דוקא לא הוכח קשר גנטי בין הערבים

ליהודים. אם למדת היסטוריה של העם היהודי, החל מימי שיבת ציון, אתה בודאי יודע שהיהודים לא הסכימו לתת לישראלים להשתלב איתם. הם כינו אותם "כותים" ו"גרי אריות" ולא התקשרו איתם בנישואין. אבל בעת ההיא היו הערבים אומה נפרדת מן היהודים והישראלים, ולא בהם עסקינן. אני טוען שהם יורשים טבעיים מכוח הדת והמסורת שהם קיבלו על עצמם, שהן קרובות לדת והמסורת של הישראלים שבנו את בית המקדש הרבה יותר משהיהדות בת זמננו קרובה אליהן.

זו המילה שלך

כנגד מילתם של כל ההיסטוריונים, כולל האנטי ציונים. אתה בטוח שתנצח בקרב הזה?

למעלה