חידה!

מה שאני רואה בתמונה...

זה דיוקן מחונן המשקף איכפתיות ורגישות, לצד תמימות קורעת לב, של נערה בתחילת שנות בגרותה. לאור ההסבר שזו היתה שפחת בית אצל הצייר, הבנת היצירה מודגשת פי כמה. הנערה לא חיה את חייה כשאר בנות גילה, יש בה בגרות ואחריות, רגישות ואמפתיה, הנובע מתוקף תפקידה ומעמדה השונה. יש משהו מאוד מיוחד בזה שהיא מופנית קדימה ומצדדת ראשה שמאלה, נכוחה. יש בזה מצד אחד אלמנט של ``זרות``, ומצד שני גם רושם כזה, שאף בדרך הילוכה היא ערה למה שמתרחש סביבה, וכל כך משתדלת להכיר את מקומה... אני חושב שהצייר רצה להדגיש את החן והיופי שבתמימות הזאת, ועגיל הפנינה הוענק לה (במציאות, או בתמונה) כעין צביטת חיבה על הלחי... כך אני מרגיש את זה. מה אתם אומרים?

souhami

New member
לדעתי...

התשובה פחות מורכבת שכן זה פורום חידות ולא פורום חובבי אומנות

souhami

New member
אולי...

הוא הכניס חידות לציורים כמו ליאנרדו דה וינצ'י

א י ןש ם

New member
עובדה ששמתי לב אליה

לתמונה יש את האפקט הזה כמו של המונה ליזה, שמכל נקודת מבט זה נראה כאילו היא מביטה בכם... אולי זה קשור למשהו שהצייר רצה להדגיש (לדוגמא, איזו מצוקה או בדידות שגורמים לה לפנות ישירות אל קהל הצופים או משהו בסיגנון...).

רמז...

לא סתם שם היצירה הוא: "הנערה עם עגיל הפנינה" וזה לא בדיוק "להדגיש". כבר ניסחתי את השאלה בצורה אחרת... מה רצה אותו צייר שנדע על אותה נערה ובאמצעות מה הוא "הציג" (הביא זאת לידי ביטוי) זאת?

the YOOK

New member
אחרת היה קורא לציור "הנערה עם

עגילי הפנינה"., ורמזת שהפתרון קשור לשם הציור.

the YOOK

New member
{נורה|נסיון נואש...

אולי הצייר ניסה להראות שהנערה סגורה כמו צדפה? זה גם יסביר את התנוחה שלה (שרק ראשה מכוון אלינו).

lupoN

New member
מנסה גם...

האמת שאני קצת לא מתייחסת לרמזים ולא הלכתי על הכיוון של עגיל הפנינה אלא על מראה השפתיים שלה. ייתכן שפספסתי חלק מהתשובות ומקווה שלא חוזרת על משהו, ואולי דבריי בכלל לא לעניין. משום מה החלטתי שזה מראה שהנערה הגיעה לפרקה (חניכיים מדממים PMS וכו'
) אולי גם העגיל מסמן זאת, אבל אין לי מושג בקשר לזה. כתבת: "סגורה?" האם יש בכל כדי לרמוז לנו? כלומר, היא לא "סגורה" עכשיו. (בהקשר הקודם)? כלומר, ידעוה, או שהיא בהריון או נשואה?

למעלה