חידה

• פותח הנושא edi5
  • פורסם בתאריך

edi5

New member
חידה

יש 10 שקים שבכל שק 10 מטבעות, ב9 שקים כל מטבעה שוקל 10 גרם ובשק אחד כל מטבעה שוקל 9 גרם, איך בשקילה אחת אפשר לגלות באיזה שק נמצאים המטבעות ששוקלים 9 גרם? ידוע לי שהפתרון הוא מתמטי, בבקשה תעזרו לי למצאו אותו.

Khomaniac

New member
זה די פשוט

שמעתי פעם את החידה הזאת, אבל בווריאציה קצת שונה, למיטב זכרוני. בכל מקרה, צריך למספר את השקים ולהשאיר בכל אחד מהם מספר מטבעות השווה למספרו הסידורי (שק מס' 1 - מטבע אחת, שק מס' 2 - שתי מטבעות וכו'). אז מחסרים מ-100 את המשקל שקיבלת, והתוצאה היא המספר הסידורי של השק שבו יש מטבעות מזוייפים.

shuval3

New member
בעיה קצת

לפי מה שאמרת מקסימום המשקל בשקים הוא 549 גרם כלומר בהנחה שבשק הראשון יש מטבע מזויף מינימום המשקל הוא 540 גרם.בכל מקרה זה יצא תוצאה שלילית כל מטבע הרי שוקל 10 גרם כך שבטוח יצא מעל 100 גם אם תוריד מ1000 זה לא יצא השאלה מהי הגדרת שקילה.אם שקילה נחשבת רק כהצבת משהו על המשקל אפשר לשים את כל השקים יחד על המשקל ופשוט להוריד כל שק בנפרד ורואים איזה שק מוריד 90 גרם מהמשקל ולא 100.

lernery

New member
אני אחזור בפירוט על הפתרון שהוא כתב

נניח שיש לנו 3 שקים, כדי לפשט את הנושא. לוקחים מטבע אחת משק מס' 1, שתי מטבעות משק 2 ושלוש משק 3. סה"כ 6 מטבעות = 60 גרם אם כולן אמיתיות. עכשיו בודקים כמה גרמים חסר לנו כדי שכולן יהיו אמיתיות. לדוגמא אם יצא 58 גרם זה אומר שחסר לנו 2 גרם, לכן זה אומר שישנם שני מטבעות מזויפים, כלומר שק מס' 2 הוא המזויף. אגב, שמעתי הרבה פעמים בחיים שלי את החידה הזו וזאת הפעם הראשונה שיוצא לי לשמוע אותה בצורה הנכונה שאפשר לפתור אותה (עד היום שמעתי אותה בגירסה שיש מטבע אחת מזוייפת באחד השקים ויש לך מאזניים שבהם אתה יכול להשוות שק מול שק - ואז אתה צריך לפתור את זה בשקילה אחת. כמובן שזה בלתי אפשרי)

ע ו ל ם

New member
עוד חידה. אולי פילוסופית.

אם א' הוא ב'. ואם א' הוא ג'. האם ב' הוא בהכרח ג'?

לדוגמה...

שפנים הם בעלי אוזניים גדולות שפנים הם בעלי פרווה האם בעלי אוזניים גדולות הם בהכרח בעלי פרווה? ברור שלא (למשל פיל)

erezsh

New member
בעיה בניסוח

כאשר אתה אומר א' הוא ב', אתה בעצם רומז שא' וב' הוא אותו דבר. במקרה הזה, גם ב' וגם ג' יהיו אותו הדבר. הכוונה שלך הייתה ודאי אם א' שייך לקבוצה ב', או בעל תכונה ב', וא' שייך לקבוצה ג'. אבל אז אינך יכול לומר "האם ב' הוא ג'" או "האם ב' שייך לקבוצה ג'", מכיוון שקבוצה אינה "שייכת" לקבוצה אחרת. היא יכולה להיות חלק ממנה (subset) או זהה אליה. אבל אני חושב שזה די ברור שאין חיוב לשום קשר בין ב' ו-ג', מלבד כך שחיתוכן יחזיר קבוצה שאינה ריקה, שאחד מאיבריה הוא בהכרח א'.

למעלה