חידה:

Booly

New member
חידה:

הנה תיאור של תקלה ששמעתי מכניס לראשון, משחרר קלאץ' ולוחץ גז. המהירות בלוח השעונים עולה אבל... האוטו לא זז! מה קרה? אני העלתי כמה אפשרויות: 1. ציריה נשברה. 2. ציריה התנתקה מהגיר. 3. נתחן הגיר. יש לכם עוד רעיונות? אני בינתיים הולך לראות את האוטו.

שי ז.

New member
רוב הסיכויים שזה הדיפרנציאל

ציריה היתה מרעישה ומפרקת חצי אוטו (אלא אם השתחררה מהגיר ולא מהגלגל) וגיר טחון לא היה גורם להעלאת מהירות בספידומטר כי הוא מחובר בד"כ לזר של הדיפרנציאל. אופציה נוספת היא שמי שבדק הסתכל על שעון הטורים ולא המהירות.

Booly

New member
טוב, חזרתי

אכן מה זקורה זה שהציריות תקינות ומה שכנראה קרה זה שהוא ריסק את הקורונה. אבל מצחיג היה לראות RSI כשהמחוג מציג מעל 220 קמ"ש :) רציתי לצלם את הלוח שעונים אבל שכחתי לקחת מצלמה. בקיצור מוסר השכל הוא כשאתה מוכר את האוטו שלך תדאג שזה יהיה כל כך רחוק מעין והלב כך שלא תדע אף פעם מה עלה במר גורלו.

שי ז.

New member
ההנעה מהגיר יוצאת אל דיפרנציאל

שבנוי מטבעת משוננת (שהיא הקורונה) שמונעת ע"י גלגל שיניים קטן (פיניון). מהטבעת הכוח מתחלק לשני הגלגלים ע"י שני גג"שים קוניים שיושבים על ציר שנמצא במרכז הקורונה (הם יכולים להסתובב חופשי) ומכל צד של הציר יושב גג"ש שמשתלב לשני הגגש"ים הקטנים ויוצא לגלגל.

שי ז.

New member
אם עד מחר אף אחד לא יעלה או יתן

קישור אשרטט לך סקיצה.

Booly

New member
הועלתה בפני עוד השערה

היות וחיצונית לא היה נראה כי אחת הציריות התנתקה, נאמר לי כי יכול להיות גם מצב בו הציריה נכנס לתוך הגיר וע"י כך התנתקה מהדיפרנציאל. יתרה מכך נאמר לי כי זה הינו מצב יותר סביר היות ובקליאו הדיפרנציאל הוא עמיד מאוד ופחות סביר כי הוא נשבר. מחר אני מאמין שבעל הרכב יגרור למוסך ואז כבר נדע באמת מה קרה.

שי ז.

New member
בדיקה פשוטה

תרים את האוטו על ג'ק (שני הגלגלים הקדמיים), שלב להילוך כשהמנוע כבוי ונסו לסובב את אחד הגלגלים. אם השני מסתובב לכיוון ההפוך אז זו כנראה לא ציריה. בכל מקרה מה שמוזר לי ששום דבר לא מרעיש.

למעלה