חידה

אולי-אולי-אולי במקרה זה משהו קצת דומה למה שכאן

לא בפרטים, אבל בכללי?
יכול להיות?
אם כן, זה טחב עלים
((אגב, אם במקרה במקרה זה משהו כזה, השם אינו אזוב (צמח מהשפתניים, מרכיב של הזעתר) ולא טַחַב, אלא (עברית שפה משונה
): טְחָב))

M AO R

New member
יותר מדי ירוק ועלים ביחס לפריחה.

המראה הכדורי של גוש הפריחה הוא לא כדור מלא אלא מעין כיפה המכסה את העציץ הקטן, כיפה שהיא כולה ערימה שח פנינים כתומות קטנטנות, אם כי מעט גולשת משפת העציץ לצדדים, כאילו פטריה גדולה שמוכנסת לעציץ כך שלא רואים את הרגל אלא רק את הכיפה.

M AO R

New member
לא זה. מדובר בכדורים קטנטנים צפופים מאד מאד ...

זה אולי פרט שעוד לא סיפקתי משום מה, אבל הדימוי של ערימת פנינים כתומות קטנטנות צפופות יתאים מאד. יתכן שבין הכדורים הקטנטנים ניתן לזהות ירוק מעלווה עדינה וזעירה, אבל כאמור אין לה נוכחות של ממש.

אולי תספר לנו מה קרה איתו בסוף. הוא התייבש? או נעשה כעין

עיסה? מה נהייה ממנו בסוף?

M AO R

New member
הוא פשוט גווע לאחר כמה שבועות

כמו צמחי בית רבים אחרים שלא מחזיקים מעמד בבית הלקוח. לאחר שהפריחה חוסלה אבד הצמח את זהותו. אולי נרקב.

בחיפוש לפי התיאור שלך מצאתי את הצמחים ששמם העממי

string of pearls
אולי הזנים הלא ירוקים שלהם (ראה תמונה) יכולים להזכיר את התיאור.
הבעיה היא שאלו סוקולנטים ואילו אתה ציינת צורך מתמיד במים

M AO R

New member
זה לא זה, אבל ....

צמח זה שצילמת הוא סוקולנט שכנראה צבעו אותו. הוא בד"כ ירוק, זוחל או נשפך. אלה לא תכונות של הצמח שאני מחפש.
הגוון של הכתום מתקרב אם כי ככל שזכור לי הכתום של אותו צמח שאני מחפש הוא בוהק יותר. עכשיו, קח את הכתום, תעשה לו תספורת ותשאיר רק את כיפת הצמחיה עד סביב שפת העציץ ועוד קצת, תקטין את ה"חרוזים" פי 4, תשחרר אותם מהחיבור ביניהם כך שהם יהיו בתפזורת, תקטין את העציץ לגודל של כוס שתייה ( בערך 100 מ"ל ) - ותקבל את הצמח שאני מחפש.

למעלה