חידה

M AO R

New member
חידה

קיבלתי עציץ קטנטן לפני כמה חודשים, כזה שאפשר להכניס בכוס סטנדרטית, פריחה כתומה/צהובה של חרוזים קטנטנים. מישהו יודע למה אני מתכוון ? מה שמו של צמח דקורטיבי זה ?

M AO R

New member
אין.

מדובר בצמח שהיה לי לפני חודשים רבים, בסתיו - ואיננו עוד.
כתבתי לעיל כמעט את כל מה שניתן לספר עליו חוץ משני פרטים, הוא צמח בית ומחייב אדמה לחה כל הזמן. באותה תקופה ראיתי כמוהו במשתלות, כך שהוא לא נדיר.

M AO R

New member
בבקשה -

כאמור, הוא נקנה בעציצון קטן שניתן להכניסו לתוך כוס שתייה סטנדרטית שעל פי ההנחיות יש למלא אותה מים כך שהעציצון יטבול במים כ- 1 ס"מ.
למעשה ככל שזכור לי לא רואים כלל עלים, ואם כן הם קטנטנים וזניחים כי העציץ מתכסה בחופה עגולה, כיפה כדורית .... שהיא אוסף של כדורים קטנטנים, כמו חרוזים קטנטנים עגולים בצבע כתום/צהוב.

א ב י ב ן

New member
ראית את הקישור שצירפתי? ההסבר שלך מוזר כי.... צמח ללא עלים

לא יחיה. הוא חייב להטמיע כדי לייצר סוכר ומזון.

M AO R

New member
תודה על המאמץ

זה לא הצמח מה ששלחת. חבל.

אם כתבתי ללא עלים התכוונתי שהם כל כך זעירים, שכמעט לא רואים אותם. הם ככל הזכור לי עגלגלים אבל זניחים במראה כי כל פני העציץ מכוסים בחרוזים הכתומים הקטנטנים. יתכן שאם מזיזים את הפנינים הקטנות הללו רואים עלים אבל כאמור עיקר המראה הוא הכדורים הכתומים הקטנטנים.

M AO R

New member
ראית פעם פיטריה ?

עכשיו תאר לעצמך שבמקום שטח הפנים החלק שלה מישהו נעץ בה סיכות עם ראשים כתומים, צפוף צפוף. זהו.

הרגל כמובן לא קיימת אלא רק שטח הפנים.

M AO R

New member
קיבלתי במתנה. חשבתי באמת לקפוץ לאיזו משתלה ולשאול.

א ב י ב ן

New member
ואולי מדובר באמת בפטריה????? לא שאני מכיר, אבל הרבה מים

דווקא יכול להתאים. ואז? אז באמת אין עלים, כי פטריה היא לא צמח.
רק שבמידה שזו אכן פטריה, אתפלא אם החזיקה מעמד יותר משבוע או שבועיים גג.

M AO R

New member
לצערי לא. תודה על הרצון לעזור ... אבל

צריך להיצמד להגדרה.
חברים ! הפריחה נראית כמו ערימה של חרוזים קטנטנים, כדוריים, כתומים, אין עלי כותרת, לא זוכר עלים בכלל ואם היו הרי שהם קטנטנים ושוליים.

M AO R

New member
לא מדובר בקקטוס, ובוודאי לא צמח קוצני. כדורים כתומים קטנטנים

למעלה