חידה

חידה

מעכשיו בכל יום שאני אהיה זמינה בו אני אשאל חידה, הפותר הראשון יקבל הזמנה וירטואלית לקנות כרטיס להופעה של שלמה ארצי , והשאלה הראשונה : באיזה משיריו של שלמה ארצי משתרבבות מילים באידיש ומה פירושם? הפותר חייב לציין את שם השיר, דיסק, שנה, ואת שמו של המשורר. לא יזיק קצת רקע כללי על הדיסק.

טוב..

מהמוכרים יותר, זה "מכתבו של מנחם מנדל" מהמסע מים אל ים, 1974. יש לו תקליט שנקרא "על הדרך עץ עומד", שכולו שירי יידיש מתורגמים מ1977, ואם אני אתחיל להיכנס אליהם, אני לא אצא מזה בחיים. הספיקה לי הטראומה, כששמעתי לראשונה את התקליט המזעזע. כמו כן, יש את שירי החומש, שמדי פעם הוא גם מקשקש קצת ביידיש, ושר את אחד הדואטים היותר אינפנטיליים שיצא לי לשמוע, עם שושנה דמארי. בלי שום קשר, הוא הקליט פעם, בסרט על "שניים", איזה שיר ביידיש.

Dor K

New member
אוקי.....................

מישהי "קצת" אנציקלופדיה...

אמ..../images/Emo9.gif

מתוקף היותי אדם חסר חיים לחלוטין, שהחליט להקדיש את כל מרצו וזמנו ושפיותו לבחורצ´יק הזה, אז לומדים כמה דברים... זה לא שאני אגיד לך שישבתי וקראתי כל פיסת חומר עליו, ושיננתי הכל בע"פ, כי אז זה יהיה ממש מעורר רחמים, מצד שני, אין לי תירוץ אחר...
זה סיפור חיי. אני שוקלת להוציא ספר רב מכר על זה. טוב, דיי עם העגמומיות, על מי אני עובדת? טוב לי עם זה, אין לי תחביב אחר, זהו. לכו. תנו לי להתייחד עם העטיפה של "תרקוד" עכשיו לבד. בוא חמודי, הולכים לישון.

רציני20

New member
אז אם יהיה לך ספר.........

אז את תהיי סופרת,לא??? אבל עוד לא ראיתי אדם שכל כך אבל כל כך אבל ממש ממש ממש .......ניצנץ....
מתמצא באיש זמר סופר משורר כותב מלחין גיטריסט ...רוני יש לך צל"ש גדול מאוד ממני. אני אישית גאה בך !!! אולי תעשי איזה ספר חמוד עליו.

R o M

New member
../images/Emo9.gif איזה חמודה..

טוב, אין ספק שאם שלמה קורא פה, את מעלה לו את האגו בכמה רמות...

למעלה