חידה

bambipoop

New member
חידה

ג'לי, שמפו, זכוכית מי יכול לאמר לי מה מצב הצבירה של כל אחד מהם?

אני אנסה

מצבי הצבירה הם : מוצק, נוזל, גז ונדמה לי פלזמה. זכוכית - זה סוגייה שדנו בה הרבה זמן, אני חושב שזה מוצק אמורפי. שמפו - נוזל ? גז זה לא יכול להיות כי הנפח שלו לא משתנה, אם ניקח ליטר של שמפו וננסה להכניס אותו לבקבוק של 300מ"ל הוא לא ייכנס. אבל אולי זה בעצם נוזל מוצק ? כי שמפו במקור זה בעצם תרכובת של מים+סבון+צמחים , סבון זה מים+נתרן הידרוקסידי (NaOH - אני חושב שזאת הנוסחה הכימית), כאשר מים הינם נוזל ואילו נתרן הידרוקסידי הוא מוצק, לכן שמפו זה נוזל מוצקי ? ג'לי - הכוונה היא ג'לי של מאכל ? מוצק. איך ? :)

bambipoop

New member
התפוז הזה מעצבן אותי

קודם כל לידע כללי על פלזמה. פלזמה זה מצב צבירה שאינו קיים על פני כדור הארץ כי הוא דורש חום גדול מידי. מצב צבירה זה נמצא אחרי גז לפי הסדר כלומר : מוצק,נוזל,גז, פלזמה (יש גם מצב צבירה שנקרא מוצק אבסלוטי אבל זה משהו אחר...) בפלזמה החומר כל כך חם שמהירות האלקטרונים כל כך גבוהה שהם עוזבים את גרעיני האטומים ובעצם נשארים גרעיני אטומים ואלקטרונים שמקיפים את כל החומר. תשובה לחידה- כל המוצרים הינם נוזלים אמורפים ,חומרים אשר יש להם תכונות של נוזל ומוצק יחדיו. אני מזמין אחרים לשלוח חידות ולאתגר את המשתמשים האחרים

כן, זה מעצבן שאי אפשר לערוך הודעה

כן, אני מודע להגדרה ומה זה פלזמה, לא הייתי בטוח אם זה "מוגדר" בתור מצב צבירה או לא. יש אגב עוד כמה מצבי צבירה "פרטיים" אם אני לא טועה. לגבי החידה , מוצק אמורפי או נוזל אמורפי זה כנרא פשוט סמנטיקה ובדיוק אותו הדבר :) , אני זוכר פשוט לגבי הזכוכית שפרופ' בטכניון אמר שזה מוצק אמורפי. לגבי השמפו כן זה עונה על ההגדרה לפי הניתוח שעשיתי למעלה. לגבי הג'לי, אני פשוט זוכר במעורפל איפשהו כתוב solid substance , אבל יכול להיות שזה פשוט ניתוח של התרכובת שלו , כי כאמור הוא עשוי גם ממים וגם מעצמות/עור של חיות בין השאר (אך לא בארץ, פה זה לרוב מעור/עצמות של דגים או צמחים).

bambipoop

New member
אני אשמח לשמוע על...

אני אשמח לשמוע על עוד מצבי צבירה פרטיים אם אתה מכיר

Rus Almighty

New member
חלוקה למצבי צבירה מעבדת משמעות

כי יש הרבה מעוד מצבי צבירה מעבר לגז , נוזל ומוצק

bambipoop

New member
אז אני אשמח ללמוד כמה...

בכל מקרה זה לא נכון לאמר שיש עוד מעבר לארבעת הבסיסים זה פשוט שהחומר או נמצא במצב ביניים בין שני מצבי צבירה או שהוא במצב צבירה אחד עם עוד תכונות מיוחדות, בכל מקרה אני אשמח להעשיר את הידע...

ארול01

New member
עיבוי-בוזה איינשטיין בתור דוגמא

עיבוי בוזה-איינשטיין בתור דוגמא לעוד מצב צבירה. וכמו שאמר ראס, יש עוד הרבה מצבי צבירה מעבר למה שלומדים בתיכון.

למעלה