חידה

Acid454

New member
חידה

יש לי שטח אדמה מלבני. הצלחתי לחלק אותו למספר (סופי) של מלבנים, כך שהאורך או הרוחב של כל מלבן הוא מספר שלם. האם יתכן שגם האורך וגם האורך של שטח האדמה שלי הם מספרים לא שלמים? נא לא לכתוב תשובות בכותרת ההודעה, אלא רק בגוף.

Acid454

New member
כמובן התכוונתי, האורך או הרוחב של

שטח האדמה שלי...

נבותבן

New member
לא יכול להיות

כי אם אורכי ורוחבי כל המלבנים שלמים, אז לאורך כל אורך ורוחב של שטח האדמה יש רק קוים שאורכיהם שלמים וסכום של שלמים הוא שלם. מצד שני אם זה כזה פשוט אז למה שאלת ? מעניין.... נבות

Acid454

New member
לא הבנת

אמרתי שהאורך או הרוחב של כל מלבן קטן הוא מספר שלם. כלומר יתכן שלאחד המלבנים אורך 5 מטר ורוחב 7.5 מטר. לכן זה לא טריויאלי.

Acid454

New member
רמז

יש פתרון פשוט מאוד, שלא דורש בכלל ידע מתמטי, אלא רק הסתכלות על הבעיה.

sharc

New member
תשובה

אני מבין שהאורך או הרוחב של כל מלבן שלם אבל לא שניהם. ולכן נובע שהאורך או הרוחב של כל המלבנים ביחד הוא שלם ולכו האורך או הרוחב של כל השטח הוא מספר שלם. ולא יכול להיות שגם האורך וגם האורך של שטח האדמה שלי הם מספרים לא שלמים

Acid454

New member
לא

למלבן אחד יתכן שהאורך הוא השלם, ולמלבן אחר הרוחב הוא השלם. לדוגמה תסתכל במלבנים שבתמונה. למלבן אחד הרוחב הוא השלם ולשני האורך.

Acid454

New member
קח נייר, ותנסה לצייר עליו את זה

ותראה אם אתה מצליח.

sharc

New member
ניסיתי

לבנות מלבן שהאורך והרוחב אינם שלמים ולא היצלחתי בלי להפר את התנאי שלכל מלבן פנימי או האורך או הרוחב אינם שלמים. אבל עדין לא היצלחתי להוכיח זאת בצורה כללית....

Acid454

New member
פרס למי שפותר את החידה

סופ"ש במוקטעה! יאללה אנשים לעבודה

sharc

New member
עוד ניסיון

נניח שהמלבן הגדול האורך (שהוא בכיוון Y) אינו שלם. וכל המלבנים הפנימיים או האורך או הרוחב לא שלמים. טענה: הרוחב (בכיוון X ) הוא מספר שלם. הוכחה: כיוון שהאורך של המלבן הגדול אינו שלם אז לפחות עבור אחד המלבנים הפנימיים שנישען עליו אורכו גם לא שלם. נלך לאורכו של מלבן זה ואחכ לרוחבו ואז נמשיך לאורכו המלא של מלבן אחר ולרוחבו של אותו מלבן. תמיד נידאג ללכת לאורכו ולרוחבו המלא של כל מלבן לסירוגין, עד שנגיע לצד השני. תמיד שהלכנו לרוחב הלכנו מרחק שלם (כי התחלנו ללכת על אורך לא שלם של מלבן ). ולכן סהכ הדרך שעשינו בציר X ( כשהולכים אחורה בציר X אז כמובן מחסירים את המרחק ) היא מספר שלם שהוא רוחב המלבן. תמיד אפשר למצוא מסלול כזה שפעם הולכים לאורך ופעם לרוחבו של אותו מלבן וממשיכים לאורכו ורוחבו של מלבן אחר (יתכן שנחזור על אותו או חלק מאותו קו עבור מלבנים שכנים ) ובגלל שמספר המלבנים םופי ולא חוזרים על אותו מלבן אז נגיע לצד השני.

עמית103

New member
לא לגמרי

אחרי שסיימת ללכת על אורכו של מלבן אחד, לא תמיד תיפול על מלבן שאורכו שלם. לדוגמא: נניח שבמלבן שבתמונה, המלבן הראשון משמאל הוא בעל רוחב שלם, והמלבן באורך בעל אורך שלם, אבל בלי רוחב שלם. לאן אתה ממשיך מכאן?

למעלה