חידה

פלגיה

New member
חידה

מי הדמות התנ"כית הרמוזה בתמונות הללו? בין הפותרים נכונה יוגרל לחם עוני.

אנמק.

העורבים שכילכלו אותו בבשר . האש- במבחן לקיחת הקורבן ע"י האלהים האמיתי יהוה שמו. עמק יזרעל.שם הנבואה על אחאב והיא-זבל. כד- כד המים לא יחסר וצפחת... ההרים- ההתגלות עם קולות הדממה והרעש.. לא הבנתי את התמונה של הפיסלון המזורגג.והמשוקץ.

כן זו חידה פשוטה מדי

הפסלון זה כנראה העבודה זרה שהוא נלחם בה. אני חושב שיש בעיה הלכתית להשתמש גם בתמונה של פסלון כזה בחידה.

אלKטרה

New member
מה הבעיה ההלכתית?

"לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה בבואך לחוד חידות"?

לא

הבעיה היא הנאה ממשהו אסור. היהדות מאמינה שיש דברים כל כך אסורים, שאסור להנות מהם בשום דרך. אלו הם: שפיכות דמים, גילוי עריות ועבודה זרה. שימוש בפסלון שמן הסתם שימש לעבודה זרה, יכול להיות במסגרת הענין הזה. אולי, אם את צריכה המחשה, איך היית מרגישה אם היית נכנסת לבית והיתה מקדמת אותך תמונה של היטלר וצלב קרס גדול, האם גם אז היית מגיבה בחיוך מבטל.

אלי ו.

New member
עמרי יקירי

תנוח דעתך, בבתי כנסת עתיקים יש פסיפסים שמצאו לנכון להציג את אל השמש כמוטיב דקורטיבי. כנראה שהיו תקופות בהם היתה יותר סובלנות לתמונות של מה שכבר מזמן אינו עבודה זרה. ובקשר לצלב הקרס, הזכרת לי שעבדתי לפני שנים עם אישה הינדית ויום אחד הופתעתי לגלות צלב קרס גדול בשומר המסך שלה. במקרה שלה באמת הגבתי בחיוך פשוט מכיון שידעתי שהיא אינה מודעת מה עשו הנאצים לסמל ההודי הישן הזה והסברתי לה שיהיה מי שלא יבין את משמעות הסמל.

פלגיה

New member
אתה מוזמן

לחבר חידות משלך. קשות כמו שצריך וכשרות למהדרין

אני לא מאמין שהוא התכוון לפגוע בך.

הוא ניסה לומר לי דווקא : זה לא חוכמה זה קל מידי, ולא למחבר החידה.כי אם לפותר החידה. האמת , שתמיד החידה נראית קלה כאשר היא פתורה. אבל אהבתי{חוץ מהפיסלון,לפחות היית מראה פיסלון מנותץ ,למרות שבכלל "הבעל" זה אל רוחני שכורתים איתו ברית ומכתיבים אותו ומעצבים אותו על פי תפיסת האדם}מאוד את רעיון החידה ואת התמונות, יפה.

אלKטרה

New member
אבל תסביר לי משהו

למה תמונה של פסלון מנותץ יגרום לך לנחת רוח ופסלון שלם גורם לך לכזה רוגז? למה זה מאיים עליך בכלל?

אל תגזים.

מאיים עלי ? בוא ותלמד משהו {אם אתה רוצה} מאדם קנאי ליהוה. 1 .ברגע שאתה מתעב ומשקץ עבודת אלוהים אחרים {במיוחד בודהיסטים ושאר עובדי פיסלונים} אז הסיכוי שעבודה זאת תידבק בך היא אפסית{עובדה שעשרים ואת שנה נישארתי קנאי באותה מידה. 2.שים לב שאנשים בישראל הביאו ארצה את הבודהיזם המשוקץ{עבודת פסלים פרימיטיבית ביותר)כולל היוגה והמדיטציה תחת כל עץ רענן.ונא אל תיכנס עימי לוויכוח על ענייןזה, אני נותן רק דוגמא על אנשים "משכילים" שנפלו למלכודת הזאת. 3. שלמה היה החכם באדם, ונפל גם הוא בעבודת אלוהים אחרים.וגם כל מלכי ישראל וחלק לא קטן ממלכי יהודה. אז גם אז, וגם היום איני רואה שוני למרות שעברו שנים. האדם הוא אדם וגם לחכם ביותר , אם לא יתעב כל עבודת אלוהים אחרים, יכול במשך זמן ארוך להיות סבלני ואף לקבל ואף לאמץ תרבויות מעמים אחרים. אני שמח שאיני נדבקתי מהווירוס הזה. אז לא עניין של מאיים. עניין של מתעב. שים לב, אהרון הכהן היה איש חזון וחוכמה והוא במו ידיו פיסל להם את עגל הזהב. אז כן , זה יכול לקרות לכל אדם, משכיל חכם ככול שיהיה. התרופה הניצחת למחלה רעה זאת היא הקנאות ליהוה אלוהי ישראל. אז לפני שאגיע לשלב האיום, יש את שלב התיעוב, וחוץ מזה כך מבקש מאיתנו אלוהים . זה הדבר הכי חזק בתנ"ך. והעוון הכי גדול גם בעשרת הדברים.

פלגיה

New member
שימוש בעבודה זרה

לא הייתי לוקחת את התמונה או הפסל עצמו לשם קישוט, אבל לקחתי את תמונת הע"ז לשם ייצוג ע"ז בעצמה. זה לא נראה לענ"ד שימוש אסור.

אלKטרה

New member
זה פסלון של האל בעל

קשור להתמודדות של אליהו מול נביאי הבעל בהר הכרמל.

למעלה