חידה

עידו17

New member
היהודים (שקפצו לי לראש)

ג´רי והמשפחה שלו כמובן לומז (חבר של קרמר) רבי קרישבאום מיסטר ליפמן (והבן שלו כמובן) אדי שרמן (עובד הדואר המופרע) טים ווטלי

עידו17

New member
רגע, זה לא הכל

עלו לי עוד כמה יהודים: שלמה (נהג המשאית) ג´ורג´ סטיינברנר (כן כן) זוג החברים של ג´רי ואיליין, שנולד להם תינוק (לא זוכר את השם שלהם), וכמובן המוייל המטורף נ.ב: בנוגע ללומז, הוא לא סתם יהודי, אלא יהודי אורתודוקסי (OLD SCHOOL)

עידו17

New member
קוסטנזה????? למה אתה אומר?

האמת, קוסטנזה נשמע טיפה יהודי, אבל לא נראה לי. ג´ורג´ בכלל לטבי אורתודוקסי... סתם. תן דוגמה.

עידו17

New member
רגע, בואו נדבר על זה...

מוצאה של משפחת קוסטנזה הוא הרי איטלקי - אביו של ג´ורג´ הגיע מטוסקנה, אבל למרות זאת, אני לא זוכר שנאמר במפורש שהמשפחה נוצרית (תקן אותי, קרפט, אם אני טועה), וישנם כמה סימנים שיכולים אפילו להתפרש כיהודיים - ג´ורג´ עבר ברית מילה (בוודאות), הוא בקיא במונחים ביידיש (מסביר לאיליין על המונח ´שיקסע´ ומה הוא אומר עבור יהודים), הוריו מתגוררים בלונג איילנד ורוכשים לחם בחנות יהודית (´שניצר´), ג´ורג´ יודע מקרוב איך תלוי בשר במעדנייה כשרה (כשהוא מתאר איך איליין נראית בשמלה השחורה). בנוסף, לאימו קוראים אסטל, שם שעשוי להתפרש כיהודי והוא בהחלט אינו שם איטלקי, לא לדבר על זה שכל עיצוב דמותה תואם אם פולניה (גם סיינפלד וגם לארי דייויד, יוצרי הסידרה, שניהם יהודים כך שהם יודעים). אז בהחלט יכול להיות שלפחות אימו של ג´ורג´ יהודיה, מה שהופך גם אותו, מה לעשות, ליהודי. מה דעתכם?

Carpet Crawler

New member
אכן לא נאמר במפורש

שהמשפחה נוצרית, אבל גם לא נאמר שהיא לא. פרנק קוסטנזה אפילו הכין אוכל לפנויים ופנויות יהודים ולא תהה לגבי קשר דתי למאורע. אפילו השחקן שגילם אותו, ג´רי סטילר, הוא יהודי. אבל עדיין, לפי הנתונים השורשים של הדמות הם איטלקיים ולא יהודיים. לגבי אמא שלו, האמת יכול להיות, כי על המוצא שלה אין באמת הרבה רקע. למרות זאת, גם שמה של הסבתא במשפחת ווינסלו ב"אריזה משפחתית" היה אסטל, והם בוודאות לא יהודים, כך שזה לא בהכרח אומר. אסטל הוא גם שמה הפרטי האמיתי של השחקנית שגילמה את אמו של ג´ורג´ (אסטל האריס), ואולי יש קשר גם לזה (אלא אם כן, למשל, השם הומצא לפני שנבחרה שחקנית, מה שגם יכול מאוד להיות). גם אם זה נכון, זה לא נאמר במפורש כך שאי אפשר לדעת לבטח. אז אני לא אגיד שהוא בפירוש לא יהודי, אלא שאין לדעת. הזוחל, משנה גישה במקצת.

עידו17

New member
עוד כמה מילים וזהו

פרנק אינו יהודי, זה ברור, למרות שאין סתירה בין שורשים איטלקיים לבין מוצא יהודי. גם באיטליה יש נוצרים ויש יהודים, כמו בכל מקום. פרנק גם עסק במכירת סחורה נוצרית בקוריאה (אפילו נפגש עם הכומר יון סונג מון), כך שכאן אין ויכוח. באשר לאסטל, נכון השם לא מצביע חד משמעית על מוצא יהודי, כמו שהשם סטילר או דייויד לא מצביע חד משמעית (לעומת סיינפלד, למשל, שהוא די חד משמעי). אבל בצירוף כל הרמזים (איפה בדיוק למד פרנק לבשל אוכל יהודי), הייתי אומר שיש סיכוי טוב מאד שג´ורג´ אכן יהודי.

עידו17

New member
תשובות

באחד הפרקים ג´רי שואל את ג´ורג´ אם הוא ראה פעם אחד שלא חתכו לו, וג´ורג´ עונה שהשותף שלו בקולג´ לא עבר ברית, אבל ´זה לא הפריע לו´. מכאן, ורק מעצם השאלה של ג´רי, אפשר להסיק בבירור שג´ורג´ עצמו עבר ברית. בקשר לשאר השאלות שלך - 1. אדי שרמן היה עובד הדואר בפנדנט שאיליין פחדה לפטר אז היא קידמה אותו. כששאלה על הסיבה להתנהגות המוזרה שלו, לפני מסיבת הרווקים היהודיים, הוא סיפר שקשה לו לפגוש בחורות, בייחוד יהודיות. 2. לא חושב שמוזכר בסידרה שסטיינברנר יהודי, סתם ידע כללי בספורט. 3. בנוגע לזוג החברים, אני חושב שהם הופיעו בפרק הפיג-מן, כשהמתאבד נחת על המכונית של ג´ורג´. למיטב זכרוני, החבורה הגיעה אז לבית החולים כדי לבקר את התינוק שנולד. אבל אולי אני טועה כאן.

Carpet Crawler

New member
דווקא צדקת, הם היו בפרק "הברית".

(כן, עם ה"פיג-מן") - אחד הפרקים האהובים עליי ביותר בסדרה, אגב.

עידו17

New member
אם ככה אז לא צדקתי

אם הפרק "הברית" והפרק עם הפיג-מן הוא אותו הפרק - השאלה היתה האם הם הופיעו בפרק נוסף. אם ככה אז אני לא יודע.

dansh

New member
לא נראה לי...

בפרק the strike הfestives (לא יודע איך אמורים לרשום את זה...) הוא מקביל של כריסמס ולא של חנוכה הכל שם מבוסס על כריסמס (העמוד במקום עץ למשל...)

עידו17

New member
זה לא אומר כלום

אף אחד לא אומר שהקוסטנזים לא חוגגים את הכריסמס, הם כן חוגגים (או לפחות את הFESTIVES), באותה מידה שברור שג´ורג´ לא אוכל כשר. אז מה? זה עדיין לא אומר שהשורשים של אסטל לא יהודיים ומכאן - שג´ורג´ לא יהודי, לפחות במוצאו.

העלית בי כמה שאלות

1.תזכיר לי מי זה אדי שרמן? 2.איפה מוזכר שסטיינברנר יהודי? 3.בקשר למוהל:לפי ההתנהגות שלו באותו פרק,בכלל לא בטוח שהוא יהודי...
בכל אופן,זה מעלה בי שאלה אחרת:האם אותם זוג חברים(שגם אני לא זוכר את שמם) הופיעו בעוד פרק?

טוב בינתיים

עידו17 הוא היחידי שענה(אלא אם כן סגרנו על זה שג´ורג´ יהודי). כרגע עולה לי בראש לפחות עוד דמות יהודית אחת(רמז:מדובר בחברה של ג´רי).

עידו17

New member
מה פתאום צ´אנגסטין

זאת ההיא שג´רי נסע איתה להמפטון, וראתה את ג´ורג´ המכווץ. היא הרי אוכלת כשר, עד שג´ורג´ דחף לה לובסטר לחביתה.

למעלה