חידה נחמדה

liransa

New member
חידה נחמדה

לא קשה במיוחד כלב רץ על מסילת רכבת אינסופית במהירות של 20 קמ"ש כשעל זנבו קשור פעמון. בכל פעם שהכלב רץ הפעמון מצלצל. כל פעם שהפעמון מצלצל הכלב מגביר את מהירותו ב5 קמ"ש. לאיזו מהירות יגיע הכלב?

לא, לא קשור לזנב... ../images/Emo107.gif

ולא קשור כמעט לפיזיקה... אבל אני אשאיר גם לשאר האנשים לשבור קצת את הראש.

pallidfool

New member
בגלל המהירות ההתחלתית?

בגלל שלכאורה הקול יוצא במהירותו של הכלב? נימוק זה אינו נכון, אם אני לא טועה... האויר מסביב לכלב אינו נע במהירות שלו (אלא בטח מתערבל, או עושה משהו שלא ממש משנה) וכיוון שמהירות הקול תלויה רק בתווך, הקול יתקדם במהירות הרגילה שלו ביחס לאוויר, או לכלב במנוחה. כלומר, כשיגיע הכלב למהירות הקול, הקול אכן לא יצליח להשיג אותו. בכל מקרה, אולי אני טועה. לזה התכוונת?

לא לזה התכוונתי... ../images/Emo107.gif

אני מסכים איתך שלמהירות ההתחלתית אין השפעה על השאלה שלנו. התכוונתי למשהו אחר...

pallidfool

New member
זה קשור

לניסוח המאוד בעייתי? בכל פעם שהכלב רץ הפעמון מצלצל. כל פעם שהפעמון מצלצל הכלב מגביר את מהירותו ב5 קמ"ש. עניין ה-"פעמים"?

לא קשור... ../images/Emo107.gif

הניסוח שכתבו כאן באמת לא מוצלח, אבל הוא לא משפיע על הפתרון. עדיף היה לנסח כך : המרחק בין קורות העץ של המסילה קבוע, ובכל פעם שהזנב עם הפעמון פוגשים בקורה - הפעמון מצלצל.

yatir

New member
זה קשור לזמן שלקוח ל"חתול" לקלוט

שהוא צריך להגביר מהירות...?

yatir

New member
זה מה שקורה לכלבים כאשר הם

נעים יותר מדי מהר

liransa

New member
נכון הניסוח שלי באמת מטעה

בכל פעם שהכלב שומע את הפעמון ולא בכל פעם שהפעמון מצלצל

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

מה השתגעתם
מה אתם מספרים לי בולשיט תיאורטי
הכלב המסכן ימות בדרך
אלק יגיע למהירות הקול ....

איייייל

New member
אם ניצמד לניסוח המקורי,

כתוב "כל פעם שהפעמון מצלצל הכלב מגביר את מהירותו ב5 קמ"ש" (ולא "בכל פעם שהכלב שומע את הפעמון מצלצל"). אם נתעלם מהעובדה שהמושג "בכל פעם" לא מוגדר היטב (נניח פעם=דקה), הכלב ימשיך להגביר את מהירותו לנצח (או עד שיגיע למהירות האור, אם אנחנו רוצים להיות פיסיקליים)

נחמד, אבל לא זה העניין... ../images/Emo107.gif

כבר סיכמנו שהניסוח המקורי לא מוצלח... אז בוא נניח שכל פעם שהכלב שומע את הפעמון הוא מגביר את המהירות, אוקיי ?

למעלה