חידה לסופ"ש
חידה שניה בסדרה. כמו בשבוע שעבר, אני מבקש ממי שרוצה לענות או לשאול שאלה שיפנה אלי בפרטי ולא לקלקל את הכיף לאחרים. אני אפרסם פתרון ביום א'.
יש לנו טבלה גדולה עם N שורות ו-K עמודות. אנו נדרשים למלא את הטבלה לפי שני הכללים הבאים:
נניח אני רוצה לדעת מה הערך בתא התחתון הימני ביותר. ברור שניתן לחשב את זה ע"י מילוי כל הטבלה. השאלה היא האם יש דרך קצרה יותר?
חידה שניה בסדרה. כמו בשבוע שעבר, אני מבקש ממי שרוצה לענות או לשאול שאלה שיפנה אלי בפרטי ולא לקלקל את הכיף לאחרים. אני אפרסם פתרון ביום א'.
יש לנו טבלה גדולה עם N שורות ו-K עמודות. אנו נדרשים למלא את הטבלה לפי שני הכללים הבאים:
- שמים בתא (i,j) מספר רק אחרי ששמנו מספר בכל התאים שהם גם בשורה שלו או מעל וגם בעמודה שלו או משמאל. או באופן יותר מפורש, בכל תא (s,t) כך ש-s<=i וגם t<=j
- בתא ה-(i,j) שמים את המספר הטבעי (כולל 0) הקטן ביותר שלא נמצא כבר מעליו באותה העמודה או משמאלו באותה השורה. לדוגמא, אם בעמודה מעל כבר יש 1 ו-3 ובשורה משמאל כבר יש 0 ו-5 אז 2 הוא הקטן ביותר שעוד לא מופיע.
נניח אני רוצה לדעת מה הערך בתא התחתון הימני ביותר. ברור שניתן לחשב את זה ע"י מילוי כל הטבלה. השאלה היא האם יש דרך קצרה יותר?