חידה ללא פתרון

shadow2097

New member
זה די מוזר לשאול ככה

אפשר להגיד שהאיש כבר ראה שהתלמיד פגע בקרקע

לי1981

New member
קודם כל תודה לכולם!!! אולי יש ....

עוד רעיונות יצירתיים... אולי יותר חידות עם סיפורים מאשר מתמטיות זה יעזור לי מאוד! תודה בכל מקרה!

אפרופו נפילה חופשית. שאלה?

יש לי שאלה לגבי זה. רק מבחינת הבנה. אם למשל יש בניין שהגובה שלו הוא אין סופים (שנמצא בכדור הארץ עם מקדם הגרביטציה של כדה"א) אז בהתחלה המהירות שלו תהיה 1 לאחר מכן 10 אח"כ 20 וכו' וכו'... ככל שהוא יפול זמן רב יותר כך המהירות שלו תגדל עד שהוא יגיע לקרקע נכון? אין לו מהירות מקסימלית. זה נכון?

regit knup

New member
יש, קראתי בפורום הזה שזה

בסביבות 260 קמ"ש, אחרי זה הכוחות משתווים, אז התאוצה מפסיקה.

lupoN

New member
וזה, כמובן, כשלוקחים בחשבון את

התנגדות האוויר; ונניח באמת שתאוצת הכובד קבועה. במציאות מתחייסים גם לצורת הגוף, למסה שלו, לתנאי סביבה אחרים וכו'. ואכן, היה בפורום לא מזמן
נדמה לי שבצניחה חופשית פותחים את המצנח כשמהירות הנפילה מגיעה לסביבות ה - 200 קמ"ש. נזכרתי גם ב
סיפור הברומטר
ובכלל, כאן
40 דרכים למדוד גובה של בניין באמצעות ברומטר

ועוד משהו...

אני שמעתי (תנאי לחצים והכל אפרופו) שאם יחפרו בור ברוחב 3 מטר על שלוש מטר עד לגרעין כדה, ויזרקו לשם כיסא, הכיסא יתקע בחצי הדרך באוויר בגלל לחצים. מישהו יכול להסביר את זה?

אבל למשל אם נזניח את התנגדות האוויר

למשל בריק... אז המהירות רק תלך ותגדל כל פעם נכון?! וממה שהבנתי יש מהירות מקסימלית בגלל החיכוך עם האוויר נכון?!

lupoN

New member
אכן../images/Emo27.gif

באופן תיאורטי התאוצה בריק תהיה קבועה (המהירות תלך ותגדל באותו קצב).
בגלל חיכוך האוויר הגוף מגיע למצב של מהירות קבועה, כלומר, תאוצה 0; או במילים אחרות שקול הכוחות = 0.

lupoN

New member
והערה נוספת../images/Emo27.gif

היחסות מביאה את זה בשאיפה למהירות האור.

../images/Emo35.gif

שתי רכבות יוצאות מתחנות A ו B, רכבת אחת נוסעת במהירות 100 קמ"ש את הדרך הלוך חזור, הרכבת השניה עושה את החלק הראשון של הדרך[מA ל B] ב 50 קמ"ש מה צריכה להיות המהירות שלה חזרה כדי שתעקוף את הרכבת השניה?

לי1981

New member
עוד חידות ללא פתרון

אם אפשר חידות מילוליות בלבד ולא משוואות מתמטיות. יותר חידות סיפוריות. תודה.

JDOE

New member
הנה משהו מילולי

אבל לא יודע בנוגע לסיפורי אבל ננסה להפוך אותו לכזה מדען מגושם אחד ראה שפרוסה מרוחה נופלת תמיד על הצד המרוח חשב המדען ושאל את עצמו "מה יקרה אם אקשור את הפרוסה לגב של חתול שידוע שהוא נופל על הרגליים?" החליט ידידינו לבצע את המשימה לקח חתול קשר לגבו פרוסה מרוחה בנניח שוקולד וזרק את שניהם יחד ממקום יחסית גבוה האם הרגליים של החתול נגעו בקרקע או השוקולד של הפרוסה?

לי1981

New member
חתול תמיד נוחת על הרגליים שלו?

השאלה אם זה אכן מוכח שחתול נוחת על הרגליים תמיד? אם כן אז יש לנו בעיה עם החידה הזאת אם לא אז אולי היא יכולה להתאים.

michaeler

New member
חחח מה זה מוכח... תאמין לי שאפשר

לארגן תנאים שבהם לא יהיה לו סיכוי לנחות על הרגליים. כמו למשל לכרותלא אתהרגליים
(אבל ו דוגמה קיצונית)

לי1981

New member
לא מוצאת את החידה שאני מחפשת...

אני עדיין לא מוצאת את החידה שאני מחפשת...מישהו אולי יכול להציע עוד חידות... משהו מיוחד...לא פתיר כמובן.

למעלה