חידה ללא פתרון

זה מזכיר לי...

כשלמדתי את שפת התיכנות הראשונה שלי,עמוק בתוך המאה הקודמת, הדבר שהתקשתי בו יותר מכל היה לכתוב N=N+1 . אני שעד אז מעולם לא ראיתי מחשב וכל נסיוני עם ביטויים מסוג כזה היה במדעים המדויקים בלבד, היד ממש רעדה וסרבה לכתוב פסוק שקר שכזה. אח"כ עבר לי.

../images/Emo6.gif

אגב, יש שפות בהן כותבים אחרת, משהו כמו n:=n+1 או משהו כזה, וגם ב-C אפשר a+=b במקום a=a+b, שלא לדבר על ++a. ב-MUMS ה"פשרה" היא: set a=a+b.

chamiz

New member
נועד לכישלון

התחלק לי... קטמת 2 משבצות שחורות....נותרו 32 לבנות ו30 שחורות יש לך 31 לבני דומינו ...כלומר 31 משבצות שחורות ו31 לבנות....לכן בלתי אפשרי

FuryUri

New member
משפט פרמה לא הולך ככה:?

X^n + Y^n = Z^n לכל n גדול משתיים (גם לא טבעי נראה לי) ולכל XYZ טבעיים (אני חושב)

FuryUri

New member
או נכון >< איך לא שמתי לב ><

וד"א: מישהו פה יוע איך בדיוק הצליחו להוכיח אותו בסוף? זה משהו מסובך כזה? או שמישהו מצא את ה"דרך הפשוטה והקצרה" שפשוט לא היה לפרמה מקום בדף? :p

Tesseract

New member
../images/Emo35.gif חידת מספרים

מצא את המספר השלם הקטן ביותר בין שגדול מ-3 וקטן מ-4.

lupoN

New member
../images/Emo35.gifנפילה חופשית

תלמיד מכדור הארץ שהחליט לבדוק את חוקי הנפילה החופשית מגופו, צועד מגגו של גורד שחקים בגובה 450 מ' ושעון עצר בידו. הוא נופל חופשית (מהירות תחילית אפס). עשר שניות לאחר מכן מגיע אל המקום אדם פּלאי, וצולל מן הגג אחרי התלמיד להצילו... מה חייבת להיות מהירותו התחילית של פלאי כדי שיתפוס את התלמיד מייד לפני פגיעתו בקרקע? הזניחו את התנגדות האוויר והניחו כי תאוצת פלאי היא כתאוצת כל גוף הנופל חופשית.
(בשינוי קליל של השאלה המקורית מסירס זימנסקי)...

למעלה