חידה ללא פתרון

לי1981

New member
חידה ללא פתרון

האם מישהו יכול לכתוב לי חידה ללא פתרון? משהו יצירתי....

slallum

New member
אני חושב שהדוגמא הקלאסית היא

לחבר קווים, ככה שכל O יהיה מחובר לכל שלושת ה-X, אסור שהקווים יגעו אחד בשני: O O O X X X הפתרון היחיד לחידה הזאת הוא בתלת מימד.

לי1981

New member
חידה שאין לה פתרון בשום צורה!

אבל גם אם יש לה פתרון ואפילו בתלת מימד יש לה פתרון! אני צריכה חידה שאין לה פתרון בשום צורה!!!

baraba1

New member
ננסה

1.האם אלוהים יכול לברוא אבן שהיא כבדה מכדי שיוכל להרים? 2. אם אלוהים לא יכול, האם אמא שלו יכולה? נ.ב למי שלא הבין זה היה בצחוק

Chandler Rulz

New member
אוקי:

יש לו 2 עיניים - אבל הוא לא רואה יש לו אף - אבל הוא לא מריח הוא לא מת, ולא ישן, לא עיוור ולא תתרן. מה זה?

לי1981

New member
דובי מפרווה... או כל בובה אחרת...

זה בעייתי... אלא אם מוסיפים שזה לא עצם כלשהו... אבל זה גם בעייתי.

עריסטו

Active member
חידה ללא פתרון

יש חדר שמידותיו 2.5 מטר על 2.5 מטר ובלטות בשני גדלים - 20 ס"מ על 20 ס"מ ו - 30 ס"מ על 30 ס"מ. צריך לרצף את החדר בעזרת הבלטות. מותר להשתמש בכל סוג בלטה בלי הגבלה. אסור לשבור בלטות או התחכמויות דומות.

לי1981

New member
לא מספיק מתוחכם...

חידה יותר מתוחכמת אולי... באותה מידה יכולתי להגיד שעלי לצבוע חדר יש לי רק 2 דליי צבע אחד לבן והשני צהוב איך אצור את הצבע הירוק... שזה מה שאמרו לי ליצור... אסור לי לקנות שום צבע אחר ועלי להשתמש רק בדליי הצבע שבחדר. זה נראה לי לא מספיק מתוחכם...

עריסטו

Active member
נראה לי שלא הבנת את החידה

האם את יכולה להסביר מדוע אין לה פתרון?

לי1981

New member
אתה מוזמן להסביר...

אני אשמח אם תסביר... פשוט מראש זה נראה בלתי אפשרי למקם את הבלטות האלה לכל הגודל הזה בלי לשבור וכו'. לכן זאת חידה פשוטה לדעתי. היא לא ממש גורמת לך לנסות כי זה ברור שזה לא אפשרי. אני טועה?

עריסטו

Active member
מדוע ברור שזה לא אפשרי?

תקחי דף משבצות. תציירי עליו ריבוע בגודל 25 על 25 משבצות. עכשיו תנסי לחלק את הריבוע לריבועים בגדלים 2 על 2 ו - 3 על 3. האם ברור לך רק מלהסתכל על הריבוע הגדול שזה בלתי אפשרי? אם בכל זאת את חושבת שברור שזה בלתי אפשרי, יש לי הצעות אחרות לחידות דומות (שגם להן אין פתרון), אולי הן ימצאו חן בעינייך יותר: 1. לחלק ריבוע בגודל 22 על 22 ס"מ ל - 121 מלבנים בגודל 1 על 4 ס"מ. 2. לחלק ריבוע בגודל 22 על 22 ס"מ ל - 121 חלקים בצורת האות L, שכל אחד מהם מורכב מארבעה ריבועים בגודל ס"מ על ס"מ (מותר לסובב ולהפוך את החלקים לכל כיוון).

לי1981

New member
חידה פשוטה, משעשעת ועם זאת ...

אני אסביר את עצמי אני מחפשת חידה לא מתמטית מתוחכמת... אולי משעשעת... סיפורית שברור לחלוטין אחרי כמה שניות של חשיבה לא מאומצת מדיי שהיא חסרת פתרון. אני צריכה את זה לתרגיל בכתיבה יצירתית. אני חושבת שהחידות האלה לא רעות בכלל אבל השאלה אם הן ממש עונות על התרגיל כיוון שמי שבודק לי אותן הוא לא איש מתמטי והוא מחפש אולי שזה יתאים לחלק גדול של האוכלוסייה... אני לא יודעת ממש לקלוע לזה...

regit knup

New member
איך אפשר להוכיח שלחידות שנתתה אין

פיתרון? תכתוב בבקשה את הפתרון. 10X

lupoN

New member
../images/Emo35.gifכוכב, צמתים ומספרים

לפניך כוכב. בפינותיו ובצמתיו מצויירים עיגולים. בכל עיגול יש להכניס את המספרים 1- 10, כל אחד פעם אחת, כך שסכום כל ארבעה מספרים על כל אחד מהישרים המחברים ארבעה עיגולים יהיה זהה.

lupoN

New member
../images/Emo35.gifלהחליף בין 14 ל – 15

לפניך משחק מוכר. הריבועים שבמשחק הזה ניתנים להחלקה לתוך המקום הריק ממקום הסמוך לו. בשיטה זו – נסו להחליף בין ה – 14 ל – 15.

lupoN

New member
../images/Emo35.gif מעברי גדרות

התבוננו בציור הבא. ציירו על הדף קו אחד רצוף, כך שיחתוך כל קטע פעם אחת בלבד. הקטעים מסומנים כ"א בנפרד בשרטוט הקטן. (ובלי כל ההתחכמויות שהשאלות האלה מזמינות
)

lupoN

New member
../images/Emo35.gifלוח שח שפינותיו הנגדיות קטומות

לפניך לוח שח 8X8 שפינותיו הנגדיות נקטמו. יש לך 31 לבני דומינו, שכל אחת מהן מכסה בדיוק שתי משבצות של הלוח. עליך לסדר את הלבנים על גבי הלוח כך שכל המשבצות יכוסו בשכבה אחת.

למעלה