חידה לימי החורף

אורי769

New member
חידה לימי החורף

אחרי ימים רבים של שיעול טורדני ונזלת, הלכתי אתמול לרופא והוא רשם לי שתי אנטיביוטיקות לקחת ביחד... זה הזכיר לי חידה נחמדה ששמעתי פעם:
אחד הולך לרופא והרופא נותן לו שני סוגי כדורים. ארבעה כדורים מסוג א וארבעה מסוג ב'. שניהם בצנצנת זכוכית קטנה. הוא צריך לקחת אחד מכל סוג פעם ביום אחרי ארוחת הערב. ידידנו שם את הצנצנות בתיק והולך הביתה. בהגיעו לבית הוא מגלה ששתי הצנצנות נפתחו והכדורים נשפכו בתיק. לצערו הכדורים מסוג א' וב' הם זהים לחלוטין. אותו הצבע, אותה הצורה, אותו המשקל... אותו הכל. מה הוא יכול לעשות?

אני מבקש כרגיל שלא לצרף פתרון כאן. מי שרוצה לענות או צריך הבהרות יכול לענות לי בפרטי. אני אפרסם פתרון במהלך השבוע הבא...

אורי769

New member
פתרון (לא לנסות בבית!)

תודה לכל מי ששלח לי תשובות ותגובות... הרי הפתרון:
לוקחים כל כדור ושמים אותו בקערית קטנה משלו. כל כדור מחלקים לארבעה רבעים. כל יום נוטלים רבע מכל כדור. תעשו את החשבון ותראו שאכן, מבלי לדעת את זהותו של כל כדור, מובטח שניטול כדור אחד מסוג א ואחד מסוג ב כל יום.

אזהרה! לא תמיד מותר לחתוך כדורים
לדוגמא, על האנטיביוטיקה שאני נוטל כרגע כתוב במפורש שאסור לחלק.

תרגישו טוב!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
וגם ככה כדורים שמחלקים בד"כ אפשר לחלק רק לשניים.

יש כדורים שאם מחלקים יותר הכדור כבר נהיה פירור.
&nbsp

אורי769

New member
תשובה

שים לב שבמיוחד ציינתי שלפני שמחלקים את הכדורים לרבעים, שמים כל כדור בקערית משלו. יש לך 8 קעריות וכל קערית מכילה ארבעה רבעי כדור. עכשיו אתה אוסף רבע מכל קערית ובולע (עם קצת מים). אתה מסכים איתי שארבעה רבעים היו מסוג א וארבעה מסוג ב?

למעלה