חידה לחג השבועות

חידה לחג השבועות ../images/Emo77.gif

חידה ספרותית לחג השבועות: בתוך אחד הרומנים המפורסמים של שלום־עליכם קורה אירוע דרמתי שמשפיע על ההתפחות של הדמות הראשית. אני מניח שחלק מחברי הפורום קרא את הרומן הזה, אך חוששני שלא שמו לב שזה קורה בחג השבועות. מהו אותו אירוע ובאיזה רומן מדובר? העונה נכונה יזכה ל.... חג שמח ומאושר!

אלפאנס

New member
דו ביסט זיכער?

איך האב דאס בוך נישט ביי מיר איצט אבער איך בין זיכער אז לכל הפחות איינע פון די קאפיטלן- האדל, מיין איך איז אויף שבועות. שבועות איז, פארשטייט זיך דער בעסטער יום טוב פאר א מילכיקער. ניין? איך בין ניין און ניינציק פראצענט זיכער. איך וועל גיין מארגן אין ביבליאטעק.

האדל זה בהושענה-רבה

יתכן בהחלט שיש עוד אירוע או אפילו אירועים גדולים ברומנים שלו שמתרחשים בחג השבועות, אבל לא יכולתי לקחת את זה בחשבון. אני מדבר על אירוע ספציפי משמעותי בחיי אחד מגיבוריו של ספריו. [אני כותב בשרשור זה בעברית מכיוון שאני רוצה את השתתפות כולם]

אלפאנס

New member
דו ביסט אין גאנצן גערעכט:

האדל-הושענא רבא, אבער... שפרינצע-שבועות: "ויהי היום, טרעפט זיך א מעשה, ערב שבועות איז דאס געווען, קום איך צו פארן מיט א ביסל מילכיקס צו איינער פון מיינע קונהטעס". "האט האבן מיר אם ירצה השם איבעראכטונג פרייטאג שבועות: אויב איר ווילט זאג איך מאכן א שפאציר צו אונדז אין חוטאר אריין וועט אייך מיין ווייב זאג איך מכבד זיין מיט מילכיקע בלינצעס אזעלכע אשר לא בלינצו אבותינו במצרים". שיין, ניין? אבער, מיין איך די ענטפער איז: מאטל פייסע דעם חזנס: "פון דעם ערשטן טאג נאך שבועות האבן מיר אנגעהויבן זאגן קדיש-איך און מיין ברודער אליה". אבער דאס איז נאך שבועות.

בינגאָ !!!

פייסי החזן, אביו של מוטל, מת בחג השבועות ובאותו יום הכריז מוטל: "מיר איז גוט - איך בין אַ יתום! הפרק הזה יופיע השבוע בעונג@שבת.

למעלה