חידה לוגית לפסח

ailag

New member
חידה לוגית לפסח

יש כבר מצות בסופר! אמא שלי היום קנתה מצות ביצים ורצתה להכין מהן משהו, אבל באמצע נעצרה: "שכחתי אם שברתי מצה אחת או שתיים.." (והיה צריך שתיים) יש לזה מן הסתם כמה פתרונות, מסובכים ופשוטים .. יאללה, שוּט. [ הבעיה שלנו נפתרה, אגב. העליתי את השאלה בשביל האתגר
]

ailag

New member
גמטוב

במקרה שלנו לא היה איך (ואני לא בטוחה שמשקל של מצה היה משנה למכשיר שקילה שאפשר לאלתר, אבל את מוזמנת להוכיח אחרת) אבל גם זה פתרון

ailag

New member
איך?

הרי מצות שבורות יכולות להדחס הרבה או מעט.. יש דרך ניסויית לבדוק בבית? (מהערכה בעיניים לא הצלחנו להחליט)

sagima

New member
תשבור עוד מצה אחת

ואז תשווה את הנפח שהיא תופסת לנפח של המצה השניה.

ailag

New member
אבל שוב

יכול להיות שכשתפרקי את המצה הנוספת, במקרה יותר חתיכות יפלו בזוויות שונות והיא תראה יותר נפוחה. במצה אחרת שתשברי החתיכות יפלו במאוזן והיא תראה יותר שטוחה. יכול להיות שתפרקי ליותר או פחות חלקים (למשל אם את כבר חסרת סבלנות) וזה גם ישפיע.. (האמת שאני לא יודעת עד כמה ההפרש הזה יכול להגיע, אבל הוא נראה לי די גדול) יחד עם השגיאה שיש בהשוואת נפחים ע"י התבוננות בלבד, זה מאבד עוד מהדיוק שלו.

אפשר רסק אותן לאבקה אחידה ../images/Emo3.gif

עם כלים מתאימים, ואז לבדוק בדיעבד אם היו שתי מצות או אחת לפי הנפח. קדימה, שרשור "איך מודדים גובה בניין עם ברומטר
" למצות.

ailag

New member
זה היה הרעיון ../images/Emo13.gif

שניתן פתרונות יצירתיים..

sagima

New member
דבר ראשון

אתה...
(ומשום מה נראה לי שעשית את זה בכוונה :=-P). דבר שני, לא צריך לפי העין, אפשר לשים את המצה בשקית, להוציא כמה שיותר אוויר, לקשור אותה, להכניס לתוך מים ולראות בכמה ישתנה גובה המים (אפשר לדחוף את השקית למים עם היד בגלל שהנפח של היד שלך לא משתנה ממדידה למדידה). בגלל שאת שוברת ליחסית הרבה חלקים באופן סטיטסטי הסידור של החתיכות לא ישנה בגלל שהוא אקראי.

SpyKid

New member
הכוונה היא

שהיא הוציאה מצות, התחילה לשבור, ואז שכחה אחרי זה כמה היא כבר הכניסה שבורות לתוך קערה? אם היא פתחה את הקופסא ממש לפני שהתחילה לשבור, אפשר לספור כמה מצות יש בקופסא ולחסר ממס' המצות המקורי... [בדרך כלל זה ארוז בשקיות אז אפשר לספור לפי שקית אחרת שעוד לא פתוחה].

ailag

New member
והפתרון שלי ../images/Emo58.gif

אבל כמובן שיש עוד פתרונות טובים שאתם מוזמנים להעלות
מכיוון שאלו היו רק שתי מצות, חיטטתי בקערה של המצות וחיפשתי חלקים שהם פינות (היה ניתן להבחין בבירור). ברגע שמצאתי חמישה, לא יכולה להיות שם רק מצה אחת עם ארבע פינות.. שגיאות אפשריות: שבירה שיצאה מאוד קרובה לפינה או ממש על הפינה ואז קשה להבחין שזאת באמת פינה. או שאם זאת רק מצה אחת החיפוש די ארוך כי צריך לבדוק כל חלק.

ailag

New member
ואם כבר יש פה תגובות ששוברות עוד

מצות.. אפשר לזרוק את תוכן הקערה ולשבור שתי מצות חדשות

יניב ריז

New member
עוד פתרון-

אפשר לראות כמה מצות אמורות להיות בחבילה,ולראות כמה חסרות.

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif חשבתי על זה,

אבל כיוון שהנחתי שחוץ מהמצות כבר יש בקערה עוד חומרים, הרעיון לא ממש כדאי מבחינה מעשית

למעלה