חידה ב...דקדוק:

yug

New member
מוזר מה שאתה אומר כי היום דווקא

אמרתי לחבר שלי בשיעור לשון שלשון זה קצת דומה למתימטיקה. אומנם זה יכול להיות בהמון תחומים אבל העניין של פונ´ קדימה, כלומר זה שנותנים מילה וצריך להגיע לצורת המקור ולפי זה לנתח. לדוגמא יש תופעה בעיצורים הגרוניים ששווא הופך לצורה של חטף אז אמרתי לו שצריך לעשות אינטגרל למילה, לא יודע זה אולי לא דווקא מזה אבל לדעתי יש קשר בין לשון ומתמטיקה.

bralon1

Member
אמרתי כבר ואני אגיד שוב....

מתמטיקה זה שפה וזה שאנשים לא מבינים זאת................................... בעיה שלהם!!! וכמובן שאפשר לראות דימיון בין דברים שונים, הרי ככה המוח שלנו עובד להסתכל על דברים ואח"כ לראות לאיזה דבר אחר הוא נראה לנו דומה (להסיק על מה שהוא חדש ממערכת אקסיומות אשר ידועה לנו כבר). אבל ההבדל המהותי הוא השימושים שלהם, לשון שהיא בעצם דקדוק (מערכת האקסיומות שלפיה השפה העברית פועלת, כמובן שיש שינויים כמו סלנג וכדומה, אבל במקום ללמוד בבית ספר את השפה שישראלים באמת משתמשים, סלנג, אנו לומדים שפה אחרת אשר השימוש האמיתי בא בעצם מתמעט ולכן בית הספר בעצם עושה לנו שטיפת מוח על מנת שנשתמש בשפה הזו למרות שסלנג היא השפה שאנו באמת משתמשים בה ולא זו ש"הם" מנסים ללמד אותנו) מיועדת לבני אדם לתיקשור מילולי בינינו בעוד שמתמטיקה היא שפה סימלית (בדר"כ).

סלנג לא חייב לסתור את כללי הדקדוק.

רוב השגיאות הנפוצות אינן קשורות לסלנג: "יש לי את", "פיתָרון", "שמונָה-עשרה", "מֶכִּיר" - זה לא סלנג.

למעלה