חידה\בעיה

ogispan

New member
חידה\בעיה

יש לי משוואה: איקס בחזקת איקס בחזקת איקס בחזקת איקס......... ככה אינסוף פעמים שווה ל 2 כלומר: X^X^X^X^X^X...^X =2 כאשר הסוגריים הם על כל החזקה של אותו איקס (בקטן: (X^(X^X ) התשובה למשוואה היא שורש 2. למה? נסתכל לרגע על החזקה של האיקס הבסיסי ביותר (האיקס התחתון ביותר). הוא נימצא בחזקת איקס בחזקת איקס ככה אינסוף פעמים כלומר האיקס הבסיסי ביותר נימצא בחזקת 2. קיבלנו משוואה x^2 = 2. שהפיתרון שלה הוא שורש שתיים. עכשיו נסתכל על : X^X^X^X^X^X...^X = 3 באותה דרך נקבל שהפיתרון הוא שורש שלישי של שלוש עכשיו הבעיה: נסתכל על : X^X^X^X...^X = 4 הפיתרון באותה דרך הוא שורש רביעי של 4. אבל שורש רביעי של 4 הוא שורש של שתים. אבל שורש של שתיים הוא הפתרון של המשוואה הראשונה.... אנחנו מקבלים פה: 2 = 4 למישהו יש הסבר? תודה

no problem

New member
מה זה אומר x בחזקת x אינסוף פעמים?

להגיד את זה לא מגדיר את זה. תגדיר את זה בצורה מתמטית ונדבר.

ogispan

New member
אני חושב שמדובר בגבול

גבול של איקס בחזקת איקס N פעמים כאשר N שואף לאנסוף הוא שתיים. אז מה שווה איקס? שורש שתיים.

no problem

New member
לא.

אני מניח שהכוונה היא ל x^(x^(x)) z כלומר שהסוגריים במקום הנכון (עבור האיטרציה השלישית). למה שורש 2 הוא פיתרון? בשום פנים ובשום אופן.

ogispan

New member
אז מה אתם אומרים בעצם?

שאין פיתרון למשוואה הזאת?

ogispan

New member
אבל אחד בחזקת אחד אינסוף

פעמים.... זה אחד ולא שתים

ogispan

New member
אתה יכול להסביר מדוע?

כי זה הגיוני מה שאני רשמתי...

no problem

New member
אני יכול. אבל אני לא.

קודם כל אתה תסביר לי מה זה הפונקציה שהגדרת ותיתן לי דוגמאות של הערך (אם קיים) של הפונקצייה בנקודות אחד, אחד וחצי, חצי. תתחיל עם החלק השני אם נוח לך.

ogispan

New member
או קיי

בנקודה אחד זה אחד בחזקת אחד אינסוף פעמים.... לכן תשובה סופית היא איקס שווה אחד או במילים אחרות שורש ראשון של אחד בנקודה אחד וחצי זה אחד וחצי בחזקת אחד וחצי אינסוף פעמים... צריך לחשב לזה גבול... אותו דבר לגבי חצי. אני לא יודע איך מחשבים גבולות כאלה

no problem

New member
אין כזה דבר אחד בחזקת אחד וכן הלאה.

יש תהליך של גבול. תעבור על הערכים של הסדרה שהגבול שלה הוא מה שמעניין אותך ותמשיך. אני מציע לך לחשב כמה איטרציות לפני שאתה מחשב את הגבול של האיטרציות. אני לא אעשה זאת בשבילך. אולי מישהו אחר יסכים.

ogispan

New member
מישהו מוכן?

להסביר לי איפה הבעיתיות במשוואות שנתתי? תודה

no problem

New member
תגדיר אותן כמו שצריך ונדבר.

אפילו אתה לא יודע מה משמעותן אז איך אתה יכול לבקש שיסבירו לך?

ogispan

New member
זהו שאני לא יודע מה לא מובן בהגדרה

אם נתונה המשוואה 2x+5=0 אז ידוע איך פותרים אם נתון 2x+5=10 אז גם ידוע איך פותרים אם נתון X^X^X^X^X=2 (אינסוף פעמים) אז פתאום יש בעיה? הבעיה היא בגלל שזה אינסוף פעמים? אז אפשר להגדיר: lim(X^X^X^...)=2 אן פעמים, כאשר אן שואף לאנסוף אם גם בזה עדיין יש בעיה, אז כניראה אני צריך הסבר על מה הבעיה בכלל...

no problem

New member
ההגדרה של הגבול היא בסדר.

כמובן חסר עניין של קיום הגבול אבל נעזוב זאת לרגע. חשב את האבר הראשון שני שלישי ורביעי של הסדרה בנקודה שניים. נסה להמשיך משם.

אמיר96

New member
אוקי

אז הערכים של הפונקציה (צד שמאל של המשוואה) הם איסוף ל X גדול מ1. 1 עבור X = 1 , ו0 עבור X קטן מ1. אז למשוואה אין פתרון.

Vlad5

New member
אולי ננסה להגדיר את זה בעזרת סדרה:

a[1] = x a[n+1] = a[n]^x​
בהנחה שx חיובי הסדרה מוגדרת היטב. נוכל לנסות לחשוב ולבדוק עבור אילו ערכים הסדרה הזאת מתכנסת (בשעה כזאת של הערב זאת נראת לי שאלה ממש לא קלה), ולהגדיר את הביטוי שאמרת כגבולה של סדרה זו.

Vlad5

New member
או שאולי אפשר הפוך:

a[1] = x a[n+1] = x ^ a[n]​
זה תלוי בסדר הסוגריים

למעלה