חיבור מקרן לתקרה

אבשי ג

New member
חיבור מקרן לתקרה

שלום לכולם, יש לי מקרן בדירה ואני מעוניין לתלות אותו מהתקרה. יש לי ציוד ריתוח לבניית המתקן תליה אבל בנושא החיבור לתקרה אין לי מושג. רציתי לדעת איך עושים קידוח בתקרה? באיזה מכשור להשתמש? כמה ברגים, מאיזה חומר ובאיזה קוטר להשתמש? דיבלים? ובכלל, כל מידע שקשור לזה... מצד אחד אני לא רוצה שהמקרן יפול אבל גם אני לא רוצה להרוס את התקרה שלי
אשמח לעזרה! תודה!

Vintage

New member
נראה לי

שהרעיון הוא לחסוך עלות, כמעט ולא קיים מקרן שלא קיים עבורו מתלה יעודי, אבל המתלים יקרים.

אבשי ג

New member
גם למתלה מוכן השאלות עדיין...

רלוונטיות... מה לגבי הקידוח? מכשור? דיבלים? עוד משהו?

אבשי ג

New member
מבלי לפגוע בחברה שם...

את המתקנים האלה הם קונים מוכנים, אני מנחש שהם גם נותנים לשיפוצניק להתקין אותם... ממה שעשיתי חיפוש שם בפורום שנתיים אחורה, אין שום דבר שקשור לאיך להתקין, רק איפה לקנות ומי מוכר את זה הכי יקר (שזה כידוע הכי פלצני=טוב=יקר). עדיין אני אשמח לעזרה...

niv31

New member
מתקן

אבישי אם כבר השקעת במקרן כמה אלפיי שקלים ולפי השאלה שלך אני מבין שאין לך ממש מושג . כדי שהמקרן לא ינחת וכדי לא להרוס את התקרה תשקיע עוד כמה מאות שקלים במתקן של זרועות שיח שבתוכו תקבל את כל הברגים דיבלים ומה שנחוץ לפי המידה הנכונה . ומומלץ גם להביא חבר או שיפוצניק/מתקין שישמח להתקין את הזרוע תמורת 100-150 שח

אבשי ג

New member
לרתך ולבנות את המתקן אני יודע...

אבל אף פעם לא תליתי מהתקרה משהו במשקל כזה (5-10 ק"ג). זו כזו בושה לשאול שאלה איך לדאוג ש7000 ש"ח לא יתרסקו לי על הרצפה? בפורום שיפוץ ובניה אי אפשר לקבל תשובה על איזה סוג של מקדחה צריך בשביל לקדוח בתקרה? (חבר אמר לי שפטישון זה מה שצריך) אי אפשר לקבל תשובה לאיזה קוטר של בורג ?(הבנתי ש 8-10 מ"מ יהיה טוב) אי אפשר לקבל תשובה לאיזה דיבלים צריך? (אין לי מושג) ועוד דברים שצריך לדעת לפני שקודחים בתקרה? ללכת לקנות משהו בכסף ולתת לשיפוצניק להרכיב אותו יכלתי לבד...

niv31

New member
לא בושה

בכלל לא בושה , ההצעה שלי לקנות מוכן לא באה מתוך זלזול אלא בגלל שנשמעת לי חסר אונים. אבל אם יש לך ידיים ימניות אז ככה: המצרכים הדרושים ל 5-10 קג' (שזה נשמע לי הרבה) : 6 עוגני ג'מבו ראש אום 5/16 (מעולה לתיקרת בטון בלבד-בשום פנים לא לתקרת איטונג) פטישון מקדח פטישון(S.D.S) בקוטר 9 ממ במתקן שהכנת צריכים ליהיות 4 חורים לעוגנים בפינות של החלק הנצמד לתקרה ו2 חורים במרכז החלק הארוך שנצמד לתקרה . הצמד את המתקן "על יבש" לתקרה במקום המיועד סמן בעיפרון את מיקום החורים ,. קדח בעזרת הפטישון והמקדח 9 ממ - חשוב מאוד לא לחדור בקידוח מהיר לתקרה אלא באיטיות ולעצור את הקידוח כל כמה ממ חדירה להכניס ולהוציא כמעה את הפטישון ולהקשיב לצליל המקדח דופק בתוך הקיר , במידה ויש רעש רך של פלסטיק הפסק מיד כי סביר להניח שאתה קודח לכיוון צינור חשמל . לאחר הקדיחה מקם את המתקן בצמוד לתקרה מול החורים הכנסה עוגן לחור הראשון אם יש צורך אז דפיקה קלה של פטיש תעזור חזק אותו קצת כדי שיתפס אבל לא עד הסוף - חזור על הפעולה עם יתר העוגנים . כשכל העוגנים ממוקמים חזק ראשית שניים מהעוגנים הקיצוניים ואחר כך את כל שאר העוגנים . לאחר השלמת ההרכה נסה לטלטל ולנער את המתקן ואף לתלושו בכוך ידך לבדיקת חוזק . בהצלחה ואני מקווה שתהנה מהמקרן . :)

quick155

New member
לדעתי 4 דיבלים בקוטר שבין 8-10 מ"מ

אתה צריך לרכוש דיבל מסוג ג'מבו, אלה דיבלים ממתכת שנפתחים בזמן ההידוק וכך מקבעים את עצמם בתקרה. משקל המקרן אינו חריג אבל צריך לקבע אותו כמו שצריך, בדיוק כמו שתולים נברשות כבדות וכד'... חשוב להצטייד במקדחה רצינית, רצוי פטישון ומקדחים בקוטר המתאים לדיבל (תוכל לקבל יעוץ בחנות הטכנית ששם תרכוש את הדיבלים). תשדל לקדוח קודם עם מקדח בעל קוטר קטן יותר (במידה ואתה לא מיומן בקדיחות) בכדי שלא ליצור קדחים גדולים מידי ואז הדיבל יחליק החוצה ותאלץ לבצע תיקונים מיותרים בתקרה.

רשר

Well-known member
מנהל
למשקל כזה מספיק ג'מבו 1 בקוטר 6 מ"מ

אבל כדי שיהיה בטוח שים 2, מאורר תקרה שרועד תלוי עם 3-4 דיבלים פלסטיק 7-8 מ"מ. אין סיבה לנפח את המצב עד לגוזמאות ענק, כולה מקרן ששוקל 4-3 ק"ג.

למעלה