חיבור החלקים

mirysal

New member
חיבור החלקים

צהרים טובים לכולן. אני תופרת שמיכת טלאים ראשונה שלי ושל הבן הקטן שלי...:) אחרי שסיימתי לחבר את החלק העליון, אני ממשיכה בעבודה, וכמובן, התעוררו לי שאלות נוספות: -האם בסיום העבודה על החלק העליון, לגהץ את כל עודפי הבדים מהתפרים (seam allowances) לצד אחד או לפתוח אותם? ראיתי המלצות לכאן ולכאן. מה ההבדל? -בחיבור בין שלושת החלקים, האם עדיף להשתמש בסיכות הבטחון או לחבר בחוט מכליב? אני חוששת שישארו חורים מסיכות הבטחון פשוט. מה ההבדל בין שתי השיטות האלה הלכה למעשה? אם מחברים בחוט מכליב, איך עושים כן מבלי להזיז את חלקים, הרי הם מודבקים לרצפה? -אני מתכוובת לעשות תיפור במכונה. האם לגזור את עודפי החלק התחתון והמילוי אחרי שחיברתי את החלקים ולפני שהתחלתי בתיפורים, או לחכות עד אחרי שאסיים את התיפורים? -הבנתי שיש שתי גישות גם לגבי יישור החלקים בגזירה. יש ממליצים על יישור לפי החלק העליון, ויש ממליצים להשאיר קצת מהמילוי, כדי לרפד קצת את הביינדר. מה השיקולים? מה ההמלצות? -כשעושים תיפור במכונה, האם להתחיל בתפרים מתחילת השורות, או להשאיר מרחק כלשהו מהקצה. גם לכך ראיתי מספר גישות. אני מקווה שלא יותר מדי שאלות בבת אחת. אני מודה מראש על כל מענה. עד עכשיו הפורום הזה עזר לי מאוד. תודה שוב ושבוע טוב לכולן, מירי

חרוזית1

New member
אני מגהצת תוך כדי תפירה לאחר כל הוספת תפר

מגיע גם הגיהוץ לכן התפרים כבר מגוהצים ואין בעיה לאן או לפתוח לשאלת התיפור אני תיפרתי את שלושת השכבות בתפר צפוף אולם עכשיו עברתי לסיכות לא נוצרים חורים אם זה בד כותנה טוב אני גוזרת את כל השכבות באותה ישורת ואחר כך מוסיפה את הסרט לגימור ותיפור במכונה תמיד מומלץ מפנים העבודה כלפי חוץ זה בינתיים גורף את עודפי הבד אם נשארו כלפי חוץ מקוה שעזרתי לך להחליט

mirysal

New member
תודה ועוד שאלה

תודה לך על התגובה המהירה. אני יכולה לשאול למה עברת לסיכות? החיבור בחוט מכליב היה חזק מספיק? את תופרת עד סוף השורה בתיפור? לילה טוב, מירי

חרוזית1

New member
פשוט מאד הכלבה היא חזקה וגם לדעתי יותר מותחת

את הבד אבל זה "מיושן" כאילו והשיטה המודרנית והמתקדמת היא סיכות בזמן האחרון הצטברו אצלי כמה עבודות ונגמרו לי הסיכות אז הכלבתי את כל העבודה. את התיפורים כמובן תופרים לפי הצורך לפעמים הדוגמא היא לא עד סוף השורה אם יש פס בד מסגרת לפני הביידינג ואני לא רוצה תיפורים עליו אז זה לא עד סוף השורה. מקוה שעזרתי בהצלחה

justmom

New member
בשעה טובה../images/Emo140.gif

- ההמלצה היא לגהץ לצד - ורצוי (אם השתמשת בבדים בהירים וכהים) לגהץ לכיוון של הצד הכהה, כדי שהעודפים לא ייראו על פני השמיכה. הנימוק מאחורי זה הוא שכשפותחים בגיהוץ לצדדים מחלישים את התפר, שעלול להיפרם עם הזמן. אישית אין לי מושג - אני מגהצת הצידה. - ליתפורי מכונה, עד כמה שאני יודעת, עדיף לחבר בסיכות. אני מעולם לא חיברתי בתפירה (אין לי סבלנות לזה9 אבל עד כמה שאני יודעת פורשים את ה"סנדביץ', על שולחן גדול ומתפרים שני קווים מצטלבים דרך נקודת המרכז, לאורך ולרוחב: _ |_ | אחר כך עוד שניים שיצטלבו באיקס ואז כמה מסגרות מסביב. יש גם מי שמתפרות ברשת רחבה (grid) במרווחים של כ-10-15 ס"מ על כל השמיכה. בסך הכול זה לא צריך להיות ציפור מדויק, כי אלה תפרים שאח"כ מסלקים. צריך להקפיד רק עם שוליים מספיק רחבים של ה-backing והמילוי, כך שגם אם העסק זז קצת השוליים והמילוי מספיקים לכסות את כל הטופ מאחור. כאמור, לי אין סבלנות לזה ואני בכלל משתמשת באקדח עם מין clamps מפלסטיק,כמו אלה שמשמשים לחבר זוגות גרביים בחנויות. את ה-clamps חתכים בסוף העבודה ושלום על ישראל. האקדח עושה חורים די זעירים (אני מקפידה להכניס את המחט שלו בעדינות בין סיבי הבד) ואלה נעלמים אחרי שמסלקים את ה-clamps. לפני האקדח נהגתי לחבר בסיכות ולא היתה שום בעיה עם החורים - הם נעלמים. - את הגזירה של העודפים רצוי לעשות אחרי התיפורים - לכל היותר,אם יש לך הרבה מאוד עודפים, קצרי אותם ללפחות 10 ס"מ מסביב לעבודה כדי להשאיר לעצמך מרווח תמרון - כך שאם יהיה תזוזה לא תישארי עם טופ ריק בלי מילוי או גב. אחר כך תמיד אפשר לגזור. - אני מיישרת לפי שולי הטופ, ומעדיפה ביינדינג צר יחסית. בבינדינג רחב המילוי נוטה להתכווץ ו"להיכנס" פנימה עם הזמן, ומה שמתקבל הרבה פעמים זה שוליים שנראים "ריקים" - מראה מאוד לא מוצלח. - לגבי תיפורי מכונה תצטרכי לחכות שיבואו מי שעושות את זה - אני מתפרת רק ביד
נ

mirysal

New member
תודה רבה!

המון תודה, עדי. עזרת לי מאוד, כמו תמיד. שאלה קטנה נוספת לגבי הביידינג. חשבתי לחתוך רצועה של 3" לרוחב סופי של 5/8" (double fold).את חושבת שזה רחב מדי? מה אם כן הרוחב הרחב ביותר המומלץ?:) שבוע טוב, מירי

justmom

New member
אני לא חושבת שזה רחב מדי - זה באמת

יתקבל משהו כמו 5/8. לפני שבוע גמרתי את הביינדינג לשמיכה - חתכתי 2.5" (ישר, לא אלכסון) ואחרי הקיפול לחצי לתפירה התקבל ביינדינג של כ-0.5" שנראה נחמד מאוד.אם את רוצה ביינדינג של חצי אינץ', נניח, החישוב הוא seam allowance של רבע אינץ' פלוס פעמיים רוחב סופי (= אינץ' אחד) והכול כפול שניים = 2.5 אינץ'. אני מוסיפה עוד 1/8 כדי להביא בחשבון את הנפח של המילוי בקיפול.

mirysal

New member
רוחב seam allowance

הרוחב של הseam allowance ישאר תמיד רבע אינץ'? הוא לא אמור להיות בגודל של הרוחב הסופי? מה הרוחב הביידינד הסופי המכסימלי שהיית ממליצה עליו? אני קצת מתלבטת, כי אני כן אוהבת ביידינג לא צר במיוחד. שוב תודה!

justmom

New member
seam allowance הוא תמיד רבע אינץ'.

למעשה, על המכונה שלי יש סימון לרוחב קבוע של רבע אינץ'. לגבי רוחב מקסימלי - זה עניין של טעם אישי. אני מעדיפה צר מאוד כי השמיכות שלי הן במראה עתיק וזה מה שהיה מקובל בשמיכות עתיקות או וינטאג'. אינץ', לטעמי, זה כבר יותר מדי - אבל שוב, זה עניין של העדפה אישית. נראה לי שהכי בטוח לחתוך רצועה קטנה, לקפל לכל מיני רחבים, להצמיד בסיכה לשולי השמיכה ולשחק כדי לראות מה נראה הכי טוב. לחילופין את יכולה גם לקחת את כל חתיכת הבד שתשמש לחיתוך הביינדינג, לקפל לחצי ולהניח מתחת לצד אחד של הטופ, לכל האורך, במין "כאילו" ביינדינג כדי לראות את האפקט. את יכולה להזיז אותה ולשנות רחבים ואז להחליט מה הכי נראה לך.

mirysal

New member
חישוב הרוחב של הביידינג

זה בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות - לעשות מדידות נסיוניות על השמיכה לאחר התיפורים. לכן לא הייתי סגורה על הרוחב..:) התכוונתי לשאול לגבי חישוב רוחב הבד להכנת הביידינג - בחישוב שנתת לדוגמא (שמאוד מאוד עוזר להבנת הרוחב הרצוי - תודה!), חישבת את הseam allowance כרבע אינץ ולא כחצי אינצ'. כאן אני לא מבינה משהו. אם הרוחב הסופי של הביידינג הוא חצי אינץ', או כל מידה אחרת לצורך ההדגמה, אז רוחב הseam allowance במקרה הזה אמור להיות ברוחב הזה, לא? כשמקפלים את הרצועה לחצי, ומצמידים את החלק שלא מקופל לצידה של השמיכה, אז אמורים לתפור ברוחב סופי של הביידינג, לא? כדי שכשנקפל אחר כך את הביידינ לאחור, יתקבל הרוחב הסופי..? אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב. זה מה חשבתי - לחישוב הרוחב של הרצועה, לקחת את הרוחב הסופי להכפיל ב-6 ולהוסיף עוד קצת לכסות את העובי של המילוי. אני מבינה שטעיתי...?

justmom

New member
לא - רוחב ה-seam allowance יהיה תמיד

רבע אינץ' - רבע מצד אחד ורבע מצד שני, כשאת מקפלת את הרצועה לרוחב, וביחד חצי אינץ', כי הרי בתפירה את צריכה "לתפוס" את שני העוביים של הביינדינג המקופל, ולכן רבע מכל צד. בתפירה ה-seam allowance צריך להיות רבע אינץ', ולא כרוחב הביינדינג. זה הרוחב הסטנדרטי של ה-seam allowance. את תופרת את רצועת הביינדינג המקופלת לשניים כשהשוליים הפתוחים לעבר שולי השמיכה, והתפר יהיה במרחק של רבע אינץ' משולי השמיכה ואל תוך הביינדינג. אחר כך את מקפלת את הביינדינג לאחור כך שיכסה את ה-seam allowance, ושוב מקפלת לאחור לצידה האחורי של השמיכה, שם את תופרת בתך נסתר, בתפירה ידנית. <מסובך להסביר את זה במילים - על המכונה הייתי מראה לך בערך בעשרים שניות
>

mirysal

New member
יש משהו שעדיין אני לא מבינה לגבי הביידינג

חבל שאין לנו כאן מכונה שתוכלי להראות לי באמת...:) אני עדיין לא מבינה משהו. נגיד לצורך הדוגמא שרוחב הסופי הוא אינץ'. אם אני תופרת seam allowance של רבע אינץ', אז זה אומר שמכיוון שהתפר הוא במרחק של רבע אינץ' משולי השמיכה, ישאר עוד 3/4 אינץ' של הביידינג לא מובר לשמיכה, לא? מה יחזיק את הביידינג מקדימה אחרי שאקפל לאחור? בצד האחורי לא תהיה בעיה, כי שם אני אחברו בתך נסתר, אך מקדימה ה-3/4 ישארו רפויים לא? לכן חשבתי שה-seam allowance במקרה הזה אמור להיות ברוחב הסופי, כך שכשאקפל את הביידינג לאחור, הקיפול יהיה צמוד לseam allowance. זה נשמע לי הגיוני יותר. או שאני מפספסת פה משהו בגדול. מקווה שהצלחתי להסביר. תודה מראש על התשובה.

מ י כ ל פ

New member
הנה סירטון מה-YOUTUBE עם הסבר

אני חושבת שהסירטון הזה מסביר בצורה די טובה כעיקרון יש שם המוני סירטונים כאלו, תחפשי לפי QUILT BINDING בהצלחה

chayahd99

New member
ובנוסף...

אמנם יש שם המון סרטונים על binding אבל אני חייבת לציין לשבח את הסרטון הזה שמסביר בצורה מעולה איך לחבר את הקצוות (התחלה וסוף) של רצועת ה- binding. ראיתי כל מיני הסברים, חלקם לטכניקות אחרות שלדעתי פחות מוצלחות וחלקן פשוט לא מובנות. ההסבר בסרטון מדגים את חיבור הקצוות בצורה ממש טובה.

justmom

New member
תראי, אם חתכת רצועה של 21/2 אינץ',

כשאת מקפלת אותה לשניים (לביינדינג "צרפתי", שהוא ההעדפה האישית שלי) נשארת לך רצועה ברוחב אינץ' ורבע. את הרצועה הזו את מניחה על הצד העליון של השמיכה, לאורך השוליים של הטופ, כשהצד הפתוח שלה פונה החוצה והסגור (הקפל) פונה פנימה, למרכז השמיכה. את מחפרת לאורך הרצועה במרחק רבע אינץ' משוליה, לכל האורך. כשסיימת, מתקבלת רצועה ברוחב אינץ' (אינץ' ורבע מינוס הרבע אינץ' שירד ל-seam allowance). את מקפלת אותה לאחור והחוצה - מהמרכז אחורה, על פני קו הסיום של השמיכה ושוב לאחור, אל הגב. כשאת מקפלת אותה כך לשניים, מתקבל ביינדינג של 1/2 אינץ' מכל צד - כשה-seam allowance של הביינדינג ושל השמיכה עצמה משמשים לו מילוי. לביינדינג של אינץ', למשל, את חותכת רצועה ברוחב 41/2 אינץ' - בקיפול לשניים תקבלי רצועה כפולה ברוחב 21/4 אינץ' - רבע יילך ל-seam allowance והיתר יתחלק לשניים בקיפול, לאינץ' מחזית השמיכה ואינץ' מאחור. היתרון בשיטה הזו שהצד האחורי, שאותו אני לפחות תופרת ביד, כבר מעובד - זה הקפל, ולא צריך להתעסק עם seam allowances. מקווה שלא סיבכתי אותך יותר מדי.

mirysal

New member
מצאתי סרטון לגבי ביידינג רחב

ממש לא סיבכת אותי. להיפך, תודה על ההסבר. אני מבינה את השיטה. אני כנראה לא מסבירה טוב את מה שאני לא מבינה. אני אנסה שוב. אני לא מצליחה להבין משהו בחישובים שלך. אם רוחב ה-seam allowance הוא תמיד רבע אינץ, והביידינג מכל צד הוא חצי אינץ', או אינץ', אז איפה נעלם ההפרש? במילים האחרות, אם המרחק בין שולי השמיכה לבין התפר של של הseam allowance הוא רבע אינץ, אז איך יוצא שכשמקפלים את הביידינג אחרי שתפרנו את הseam allowance, הרוחב שלו יוצא חצי אינץ' בחזרה עד שולי השמיכה (או אינץ' במקרה השני)? לפי איך שאני מבינה בביידינג צרפתי, הרוחב של ה-seam allowance הוא שישית מרוחב הרצועה הסופי, לא? כך ההגיון שלי אומר, וכך למשל כתוב כאן. בינתיים גם מצאתי סרטון לגבי הביידינג הרחב. שם הגרת מסבירה כי לביידינג 3" היא ממליצה על seam allowance של 3/8, ולזה של 5" - 5/8. תוכלי להסביר לי שוב למה התכוונת? סליחה אם שיגעתי אותך יותר מדי. ערב טוב.

justmom

New member
הוא שישית רק אם את רוצה

שהרוחב הסופי של הביינדינג הגמור יהיה רבע אינץ'. החישוב הוא - Seam allowance תמיד רבע אינץ' כפול שתיים (ל-seam allowance משני צידי הרצועה) = חצי אינץ', ואז רוחב סופי של הבינדינג כפול 4 (לשתי השכבות). ברוחב סופי 1/4 אינץ' זה חצי ועוד אינץ' אחד = 11/2, ואז באמת ה-seam allowance זה שישית. לרוחב סופי 1/2 אינץ' - חצי ועוד 2. לרוחב סופי אינץ' - חצי ועוד 4, וכן הלאה. אם את לא רוצה שביינדינג רחב יישאר ריק, פשוט חותכים את עודפי המילוי והגב במרחק גדול יותר משולי הטופ, במקום ליישר אותם באותו קו של הטופ. במקרה כזה שולי השמיכה הם פשוט הקו המנחה שלפיו את תופרת את הביינדינג לצד העליון של השמיכה, והמילוי והגב, שנחתכים יותר רחב, משמשים מילוי לביינדינג.

mirysal

New member
עכשיו אני חושבת שהבנתי

תודה רבה על ההסבר המפורט! שבוע טוב, מירי

למעלה