חיבור החלקים
צהרים טובים לכולן. אני תופרת שמיכת טלאים ראשונה שלי ושל הבן הקטן שלי...
אחרי שסיימתי לחבר את החלק העליון, אני ממשיכה בעבודה, וכמובן, התעוררו לי שאלות נוספות: -האם בסיום העבודה על החלק העליון, לגהץ את כל עודפי הבדים מהתפרים (seam allowances) לצד אחד או לפתוח אותם? ראיתי המלצות לכאן ולכאן. מה ההבדל? -בחיבור בין שלושת החלקים, האם עדיף להשתמש בסיכות הבטחון או לחבר בחוט מכליב? אני חוששת שישארו חורים מסיכות הבטחון פשוט. מה ההבדל בין שתי השיטות האלה הלכה למעשה? אם מחברים בחוט מכליב, איך עושים כן מבלי להזיז את חלקים, הרי הם מודבקים לרצפה? -אני מתכוובת לעשות תיפור במכונה. האם לגזור את עודפי החלק התחתון והמילוי אחרי שחיברתי את החלקים ולפני שהתחלתי בתיפורים, או לחכות עד אחרי שאסיים את התיפורים? -הבנתי שיש שתי גישות גם לגבי יישור החלקים בגזירה. יש ממליצים על יישור לפי החלק העליון, ויש ממליצים להשאיר קצת מהמילוי, כדי לרפד קצת את הביינדר. מה השיקולים? מה ההמלצות? -כשעושים תיפור במכונה, האם להתחיל בתפרים מתחילת השורות, או להשאיר מרחק כלשהו מהקצה. גם לכך ראיתי מספר גישות. אני מקווה שלא יותר מדי שאלות בבת אחת. אני מודה מראש על כל מענה. עד עכשיו הפורום הזה עזר לי מאוד. תודה שוב ושבוע טוב לכולן, מירי
צהרים טובים לכולן. אני תופרת שמיכת טלאים ראשונה שלי ושל הבן הקטן שלי...