חיבור החלקים

justmom

New member
אני מגהצת לצד - ואם יש לי בד בהיר תפור אל בד

כהה, תמיד לכיוון הבד הכהה, כדי שה-seam allowance לא תראה מבעד לבהיר על פני השמיכה. מההסברים ששמעתי, גיהוץ לצדדים, ש"פותח" את ה-seam allowance, ומקובל יותר בתפירת בגדים, מחליש את השמיכה ומעודד את התפרים להיפרם.

איריס ב1

New member
תודה לעדי אמא של איתמר.חזרתי לספרים

שלי, חלקם אמריקאים ישנים מאד,שם פותחים את התפרים לצדדים. בספר חדש יותר התייחסו רק בהקשר ל"צלחת דרזדן" לקפל את התפרים לצד אחד, ובמקרה זה, גם להקפיד על כלם לאותו הכיוון במעגל. איך נקרא בעברית ל seam allowance ? האם קיים מונח עברי? תודה על תשובתך, יש הגיון בדבר,שהתפר יהיה מוגן יותר ולא ייפרם. אנסה בהזדמנות.

ayala26

New member
את עודפי החלק התחתון והמילוי לגזור אחרי

התיפורים.לפני התיפורים את לא יודעת כמה עודף יש לך ואחרי התיפורים ממילא צריך ליישר שוב...

love2quilt

New member
תיפורים, סיכות, גזירה, ועוד

שלום מירי: לכל אחת יש את השיטה שלה, אלו ההמלצות שלי: 1) אני מגהצת את הseam allowances לצד אחד תמיד, חוצ מהתפרים שמחברים את רצואת הbinding, בbinding אני מגהצת פתוח. 2) כשמתפרים במכונה עדיף סיכות להחזיק את הsandwich. רצוי להוציא אותם בזמן שמתפרים, אבל מה שעוד לא מתופר צריך עדיין את החיבור הזמני. אפשר להוציא את הסיכות רק כשמגיעים למקום המסוים הזה. אם יוצר חורים על ידי הסיכות, אפשר לתפר מעליהם. 3) מתחילים את התיפורים מהאמצא. 4) אחרי שמסיימים את התיפורים גוזרים את כל השכבות לגודל ה"פנים" ואז מחברים את הbinding. הbinding מכסה את שלושת השכבות בקצה - זה המילוי שלו. בהצלחה!

למעלה