חיבור- אשמח לחוו"ד.

Eliezer P

New member
חיבור- אשמח לחוו"ד.

מטלת חיבור:
תעשיית הפרסום גדלה בעשורים האחרונים לממדי ענק, הן מבחינת הסכומים המושקעים בפרסומות והן מבחינת הנוכחות של פרסומות בכל אשר נפנה- בין אם במרחב הציבורי, בעיתונים או באתרי האינטרנט. באותה עת שהפרסומות מהוות מרכיב חשוב בכלכלה המודרנית על-ידי כך שהן מיידעות את הצרכנים על האפשרויות העומדות בפניהם, רבים טוענים כי הנוכחות הרבה של פרסומות בחיינו מזיקה לחברה. לטענתם, החשיפה הגדולה לפרסומות גורמת לאנשים לרצות עוד ועוד, ויכולה להביא אותם לתחושות תסכול על שאינם יכולים להרשות לעצמם מוצרים מסוימים שזוכים לפרסום רב.

חוו דעתכם: האן התפוצה הרחבה של פרסומות מזיקה לחברה? נמקו והסבירו את דעתכם.

החיבור

בשמים, ביגוד, מוצרי חשמל, מוצרי צריכה והטבות ומבצעים שונים הם רק חלק ממה שנראה בפרסומות בכל מקום אשר נפנה אליו את מבטינו. בין אם זה באינטרנט או בעיתון בעת קריאת ידיעה חדשותית, או בזמן נהיגה, לדוגמה: בכביש איילון, ותוך כדי בחינת משקפי שמש חדשים מבית "ריי-באן". גם כשנדמה שכבר אין לאן להרחיב את התעשייה הפרסום הענפה, אנו מוצאים את עצמנו עדים לשיטות פרסום חדשות ורעיונות חדשים מצד המפרסמים, שמוצאים בכל פעם מחדש מוצרים שונים שזקוקים לחשיפה ציבורית. דעתי בנושא היא שתפוצתן הרחבה של הפרסומות בחיינו אינה מזיקה לחברה ובחיבורי אסביר את עמדתי.

ראשית, הפרסומות תופסות חלק נכבד בטלוויזיה, ברדיו, באינטרנט ובעיתונות, ונותנות לנו את האפשרות לבחון ולהיחשף למגוון רחב של מוצרים באיכויות שונות ומחירים משתנים. פרסומות מובילות לתחרותיות בין חברות יריבות שכל אחד מהן רוצה להביא את ההטבה המשתלמת ביותר לצרכן אשר תשבה את ליבו ורק שלא ירכוש את המוצר מהיריבה. בכך, הפרסומות מועילות לצרכן ובעיקר לכיסו. דוגמה שכיחה במחוזותינו היא ההתכתשות של רשתות המזון האחת עם השנייה בתקופות החגים על מחירי מוצרים שונים, ביניהן מחירי העופות, מה שמוביל להורדה משמעותית מאד לעומת המחיר ההתחלתי של המוצר.

זאת ועוד, הפרסומות מהוות מקור מימון לפרויקטים תרבותיים ובידוריים. המפרסמים זקוקים לאישור העיתון או ערוץ הטלוויזיה על מנת להשתמש בהם כפלטפורמה להצגת הפרסומת. כתוצאה מכך, מקבלים אמצעי התקשורת הללו, המציעים את שירותיהם, תשלום מחברות הפרסום. תשלום זה יכול לשמש למימון סדרה חדשה הנמצאת בפיתוח ומפתחיה רק מחכים לתקציבים הדרושים לתחילת צילומה או לחלופין למימון תכניות בידור ואירוח. פרסומות, אפוא, תורמות בצורה עקיפה לפיתוח התרבות והבידור.

מנגד, עומדים המתנגדים אשר טוענים כי פרסומות יכולות לגרום לנזק. אותם אנשים מתייחסים, בין היתר, לשלטי החוצות המוצבים בצידי הכבישים המהירים כמו, למשל, כביש איילון. לטענתם, שלטי החוצות תופסים את תשומת לבם של הנהגים ומסיחים את דעתם תוך כדי נהיגה, דבר היכול לגרום לתאונות דרכים ולסיכון הנוסעים. אין להתעלם נוכח הטענה לעיל, אולם, הם מתעלמים מהעובדה כי קיימות סיבות אחרות שיכולות לגרום להסחת הדעת בעת נהיגה, כמו נוף ואנשים שונים התופסים את תשומת ליבו של הנהג. קרקע פורייה ליצירת תאונות דרכים ניתן למצוא גם בתוך הרכב ולא רק מחוצה לו. מוזיקה רועשת הבוקעת ממכשיר הרדיו ברכב, ילדים שצועקים ומשתוללים בזמן הנסיעה, דיבור במכשיר הסלולרי, גם אם תוך שימוש במכשיר הדיבורית, יכולים לגרום גם הם לתאונת דרכים באותה מידה. הגורמים הללו נמצאים מסביבנו בכל שלב בנהיגה לעומת שלטי החוצות המופיעים רק במקומות ספציפיים.

לסיכום, מנקודת מבטי, תפוצה רחבה של פרסומות לא מסבה נזק לחברה ואף תורמת בדרכים שונות, שפורטו לעיל, לצרכן. קיימות מגוון רחב של פרסומות, מקידום מחירות ועד המלצות שונות לצופה (לעבור לבנק מסויים, להוציא כרטיס חבר בחברה מסוימת), לעתים תוך שימוש בבדיחה, ציניות, "סאטירה" וכולי יכולות הפרסומות אף להעלות חיוך על פני הצופה. כמו כן, פרסומות משפיעות לטובה על היבטים שונים בחיינו כמו: כלכלה, תרבות וכיוצא בזה. הן תורמות לתחרותיות ומשמשות כמקור מימון לפרויקטים שונים.
 

Eliezer P

New member
מישהו קרא ויכול להביא חוו"ד והערות?

זה חשוב לי
 
למעלה