חיבור- אשמח לחוות דעת...

only12

New member
חיבור- אשמח לחוות דעת...

שאלה: (בלי הפתיח) לדעתכם, האם נכון לחנך ילדים על פי תפיסת החינוך הדמוקרטי? נמקו את דבריכם.

החינוך הדמוקרטי הינו זרם אשר ננקטת בו גישה שונה כלפי התלמיד במוסד הלימוד. דוגמא מובהקת לתפקודו של מוסד חינוכי דמוקרטי היא בית היתומים של יאנוש קורצ'אק, בו התלמידים היו בוחרים בהצבעות סדורות את תחומי הלימוד, המטלות השונות ואף את העונשים אשר קיבלו בשל חוסר משמעת. לפי דעתי, נכון לחנך את הילדים באמצעות שיטה זו, ואפרט מדוע.

חינוך דמוקרטי, החל מגיל צעיר, הינו כלי ללימוד הילדים מה היא דמוקרטיה אמיתית. הילדים לומדים להעריך את חשיבותה של זכות הבחירה אשר מגיעה לכל אדם, ייצוג הרוב ושמירה על נציגי המיעוט. התלמיד זוכה לראות את כל צידי הדמוקרטיה, גם כאשר הוא חלק מהרוב וגם כאשר הוא מתפקד על תקן "אופוזיציה". הבנת הדמוקרטיה, בפן המהותי ובפן הביצועי שלה לעומק, היא הדרך להשריש בילדים את האמון בשיטה. כאשר יגדלו להיות חלק מהחברה הבוגרת, יתמכו במוסד דמוקרטי, יטלו בו חלק פעיל ואף יהיו ערים כנגד הזוממים להפילו.

יתר על כן, ילד אשר לומד בבית ספר דמוקרטי יתפתח מאוד גם במישור האישי. הוא לומד את הקשיים בביצוע החלטה ואת השלכותיה של אותה בחירה. כך הילד מפתח כושר החלטה עצמאי, כאשר הוא יודע לשקול את היתרונות והחסרונות של כל מצב. מכיוון שהוא מבין את הנסיבות שיווצרו בעקבות הבחירה, הוא לא ילך לפי הרוב מבלי לשקול זאת ואף יקדם את דעתו בפני אחרים באופן מושכל.

לעומת זאת, ידוע כי ישנם קשיים בקיום התפיסה של חינוך דמוקרטי במלואה. המתנגדים יטענו, כי אין זה ייתכן ש"קולו" של מורה מוסמך יהיה שווה בערכו לילד חסר ניסיון בחינוך. בנוסף, קיום השיטה הדמוקרטית בכל בתי הספר יוביל לסיטואציה של כאוס, בה כל תלמיד ילמד דבר אחר- ובכך יועמקו הפערים בין שכבות חברתיות ויווצרו קשיים בסיסיים בעת הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה.

לפי דעתי, יש ליתן משקל לנימוקים אלו, וליצור גישור בין החינוך הפורמלי לחינוך הדמוקרטי. החלטות הנוגעות לתוכנית לימוד בסיסית יש להותיר לסגל הפדגוגי, כך גםקווים עקרוניים הקשורים ללימודים אשר יחודדו על ידי משרד החינוך. את השאר יש להותיר לגישה הדמוקרטית, אשר תורמת הן לפיתוח האישי של הילדים והן לחברה כולה באופן משמעותי.

לאור כל האמור, לפי דעתי יש לחנך את הילדים על פי תפיסת החינוך הדמוקרטי. מקווה אני שתמצא הדרך להטמיע ביתר שאת ערכים דמוקרטיים במערכת החינוך, זאת בשל הסיבות שמניתי לעיל.

תודה מראש!!

niruzu

New member
דעה

1. אם חזרת בפסקת הפתיחה על דברי המטלה, הפסקה לא טובה. אם הדוגמא שהבאת הבאת מידע אישי שלך- הפסקה טובה, אם כי אני מציע לעבות אותה טיפה יותר

2. הפסקה השניה טובה-רק חסר לי דבר אחד- למה לדעתך המשטר הדמוקרטי חשוב שהוא יושרש? למה כל ערכיו שמושרשים, חשובים?

3. הרעיון של הפסקה השניה נשמע טוב, אך לא מספיק ברור. היה עליך להביא כאן דוגמא שתסביר בצורה טובה למה התכוונת.

4. יש לחבר בין פסקה 4 ל 5. בנוסף, פסקה 5 לא טובה. למעשה נתת למתנגדים לנצח אותך. כעת אני כבר לא משוכנע בטענתך כי את בעצמך פתאום חלקית מסכימה איתם ולא רוצה שהכל יהיה דמוקרטי.

5. פסקת סיכום חלשה מאוד. כאילו היה נמאס לך כבר לכתוב, ולא רשמת כלום

בכללי הייתי מעבה יותר בדוגמאות או נימוקים עמוקים יותר את הפסקאות

only12

New member
היי,

האמת היא שפשוט הגעתי למסקנה שיש לשלב בין השניים.
אני יודעת שהדעה בחיבור כזה צריכה להיות יותר חדה, אבל זה לא הגיוני להציע פיתרון שמשלב בין שתי האופציות? נראה לי שסביב הנושא הזה החיבור דעך ככל שהוא התקדם...

niruzu

New member
שלום

טענתך צריכה לשכנע קודם כל שדמוקרטי עדיף על לא דמוקרטי.
בפסקת הסיכום את יכולה להציע הצעב לשיפור שתמתן את הגישה הדמוקרטית- ותביא גם אספקטים שמרניים. אבל במהלך החיבור לכתוב פתאום שאולי המתנגדים צודקים... בעייתי :)

למעלה