חיבוק מהמטפל....

BillyJoe

New member
חיבוק מהמטפל....../images/Emo140.gif

אני מדברת עם הפסיכולוג שלי כמו עם חבר. והמון פעמים אני בוכה. והמילים שלו עוזרות כל כך... אבל אני כל פעם מרגישה שאני ממש כמהה לחיבוק שלו, שזה יהיה טיפול מושלם אם הוא יחבק אותי. אז השאלה שלי היא - חיבוק זה דבר שמותר בטיפול או אסור? תודה

חיבוק

חיבוק הוא לא טאבו בטיפול. ככלל יש מעט מאוד דברים שהם טאבו בטיפול. אם הטיפול מצדיק חיבוק- מתוך איזשהו צידוק טיפולי, וודאי שהמטופל לא יחווה את זה כמשהו מיני, אין כל מניעה לחבק. בעיקרון זה משהו שצריך להיות מדובר

אל דן

New member
לפי מישנתי- לא ולא!

מה שכן......כדאי מאוד להעלות את המישאלה בתוך חדר הטיפול ולתמלל אותה.

חיבוק בטיפול

הנושא מאוד מורכב. על פי רוב, כאשר החיבוק הינו צורך של המטופל, פעמים רבות נכון יותר, לדעתי, לתת לו ביטוי מילולי מאשר ביטוי פיסי. לנסות לעבד ביחד. אני חושב שעצם הביטוי הפיסי גורר עמו לא אחת סכנה של פריצת גבולות. (ואני בכלל לא מדבר על הקשר מיני או בין-מיני). אני גם חושב שמימוש צורך של המטופל בחיבוק, על ידי המטפל בלא לתת לנושא ביטוי מילולי בשיחות, לטעמי קצת פוגע ביכולת לעבד את הצורך הזה בתוך הטיפול. יחד עם זאת, יש מקרים בהם החיבוק הינו ממקום מאוד נקי, מתוך חוויה רגשית מסויימת, חזקה, בסטינג הטיפולי אצל שני הצדדים. הכל מקרה חשוב מאוד לדבר על הנושא דניאל

נצל"ש../images/Emo45.gif

יש כתבה בעיתון "7 ימים" על חגי לוי יוצר הסדרה.. הכתבה מתבססת על ראיון איתו.. מאוד חושפני ומאוד מעניין.. מומלץ.. שבת שלום לכם!

papula2

New member
חגי לוי

חלקים נרחבים בכתבה הם "שיר הלל" לסדרה, חגי לוי עצמו מסמן אותה כהצלחה
שלו. הצלחה טלוויזיונית נמדדת ברייטינג, למישהו יש מושג על כמה הסדרה עומדת. ובכלל... הכתבת מציינת את הקהל המסור והמכור של הסדרה, איך בודקים את זה???!!! האם הפורום כאן הוא אינדיקטור ??

MommyHug

New member
תודה!!!

שהעלית את הקישור. האמת? אין לי ותר מה להגיד... ז"א תמיד יש אבל זה יכאב לי להמשיך לדבר על זה. אז אני אסיים בכך שמותר חיבוק ולדעתי, בתנאים מסויימים הוא אפילו כדאי!!!

L L B

New member
נו מה, העלית

נושא-נושא! לא יכולתי שלא לשים קישור
. שולחת לך חיבוק חזקחזקחזק הישר ממעמקי ליבי
L.L.B

karziz14

New member
מזדהה איתך בתחושה

החזקה של הרצון בחיבוק מהמטפל, וכפי שאמרתי בדיון הקודם שהיה בנושא, מאד מתסכל לשבת מול המטפל ולספר לו דברים מאד קשים ולזעוק לחיבוק חזרה שאת יודעת מראש שלא יגיע... לי אישית עדין לא יצא ממש לבכות מול המטפל כי אני כל הזמן חושבת לעצמי(וגם אמרתי לו את זה) מה יהיה שאני אבכה? מה הוא יעשה? ישב מולי, יהנהן, יאמר מילות "נחמה" ויגיש לי טישו?..... בהחלט מוכרת ההרגשה.. מצטרפת להמלצת קודמיי- רצוי מאד להביא את התחושות האלו לחדר הטיפולים ולדבר על זה!

אודליה51

New member
הי

איך אפשר שלא לבכות?אנ י כל פגישה בוכה,זה משחרר,את מיתפרקת,וכן שאת תיבכי אז הוא יגיש לך טישו לנגב את הדמעות ,בהחלה זה יהיה מוזר.אבל אחר כך את תרגישי שעוול גדול ירד ממך...

karziz14

New member
אפשר..

אפשר לא לבכות... זה נורא תלוי בטיפוס, באופי. אני טיפוס די סגור ומופנם. אני כן יכולה לדבר בטיפול על דברים קשים וכואבים, אך תמיד המטפל שלי אומר לי שהוא לא מצליח לראות את הכאב שבי. (זה נקרא בשפה מקצועית- בידוד, נו טוב אז למדתי כמה דברים בתור סטודנטית לפסיכולוגיה..) יש פעמים שאני מרגישה שהבכי באמת רחוק ממני בטיפול, יש פעמים שאני בוכה דווקא שאני מגיעה הבייתה אחרי הטיפול ויש פעמים שאני מרגישה שאני במהלך הטיפול מחזיקה את עצמי לא לבכות כי אני פשוט לא בתוכה שאוכל לבכות ולא לקבל חיבוק.... אולי עם הזמן זה יבוא

L L B

New member
זו אחת הסיבות שלא

התחברתי למטפלים-גברים שהיו לי. תמיד חשבתי ביני לבין עצמי (ולא שיתפתי בזה אפ'אחד); "מה יקרה אם אבכה והוא ירצה לחבק אותי
אני לא רוצה שהוא יחבק אותי..."

דג שמש

New member
את תגלי שאולי זה לא כל כך קל...

ובכלל, הכי טוב לא להבטיח כלום לאף אחד כשזה מגיע לטיפול... שלא תביני, אני בעד לדבר על הנושא, אבל טיפול זה המקום היחיד כמעט שבו זה הקצב שלך, העולם שלך, המחשבות שלך - שלך ושל המטפל/ת. לדבר עם אנשים חיצונים יכול לעזור, אבל בו בזמן עלול גם להפריע.

אודליה51

New member
נכון מאוד

ככה אני מרגישה עם החברות שלי שאני מדברת איתי זה רק הורס ואי מרגישה עוד יותר לא טוב...

רק שתדעו משהו..

אני ממש לא בוכה בטיפול.. זה הדבר בכי קשה לי שם. אני מרגישה את הדמעות עצורות בקצה העין.. בכח מקרה בפעם היחידה שממש התפרקתי שם, ובכיתי כמו סבוכים כשנמצאים לבד.. אתם יודעים מכל הלב ועם כל הנשמה... זו הייתה פעם מיוחדת.. לאור מקרה חמור שקרה.. ואז עם הבכי ועם כל ההיסטריה.. הפסיכולוגית שלי פשוט קמה וחיבקה אותי חזק... והפלא ופלא.. הבכי נרגע והרגשתי הרבה יותר טוב.

למעלה