חטוף שלישי?

ערב רב

New member
שוב הבורות שלך חוגגת

ישראל מעולם לא אישררה את אמנת ז'נווה, וכאמור, עבירה על אמנת ז'נווה או תקנות האג כשלעצמה אינה פשע מלחמה או נגד האנושות אלא "breach of the international law", לא משהו שאפשר להעמיד עליו לדין מישהו (כלומר, פקיד ממשלה בכיר). אמרתי לך כבר, באמנת ז'נווה יש גם סעיף שמתייחס לפעילות תרבות, מיותר לציין שהפרתו אינה פשע נגד האנושות.

vinney

Well-known member
אבל גם פינוי עזה זה לא פשע נגד

אנושות. הרי לא מדובר בגירוש, אלא בפינוי. זה לא מפריע לך לטעון את השטות הזאת בחתימה שלך, נכון? הסברתי לך למה מדינה הרסה את כל המבנים של ההתנחלויות, את כל התשתיות וכו', ועדיין לא הצלחת להסביר לי איך ציפית שהמדינה תרשה למתנחלים להשאר שם בלי שום הגנה ובלי שום תשתיות ומקום לגור.

ערב רב

New member
אתה יכול להסביר לי מה הקשר

בין הריסה של מבנים לבין גירוש אוכלוסייה שלמה אל מעבר לגבול הבינ"ל? ועדיין לא הצלחת להסביר לי כיצד החוק הבינ"ל דורש ומאפשר הרס בתים פרטיים של מתנחלים על אדמות מדינה אבל לא בתים פרטיים של ערבים על אדמות מדינה, שנבנו אחרי 67'? וכמובן, לא דיברנו על קרקע פרטית - אמנם רוב הבנייה היא על קרקע ציבורית אבל יש גם לא מעט בתים של מתנחלים על קרקע יהודית פרטית, למשל כך היה בכפר-דרום. ובכל זאת כפר-דרום הושמד, מעניין, לא? ואני מזכיר, הרס של "ערים, כפרים או כרכים שלא בשל צורך צבאי מובהק" הוא פשע מלחמה לפי החוק לעשית דין בנאצים ובעוזריהם ותקנון רומא.

vinney

Well-known member
כן. אבל הם לא גורשו מעבר לגבול.

הם פונו לתוך הגבול, כי אם גירוש משמע החוצה מהגבול. פעם אחרונה שבדקתי, כולם שם היו תושבי ישראל או נכנסו לגוש קטיף דרך וברשות ישראל. היות וישראל לא רוצה להשאיר אף אחד מאנשים שהיא אחראית לשלומם (אזרחים או תיירים או עובדים זרים), היא חוקקה חוק האוסר על המצאותם באזור הזה, ופינתה בכוח כל מי שעבר על החוק הזה. אף אחד, אבל אף אחד, לא גורש. קפוץ לאבן שושן אם כבר אתה בדרך למילון.

vinney

Well-known member
הא, באמת???

אזרחי ישראל גם גורשו מאנטבה? גירוש הוא מבפנים החוצה.

ערב רב

New member
אל תתחכם

כשמדובר בשתי מדינות והגבול ביניהן הקביעה שמדינה אחת היא "בפנים" והאחרת היא "בחוץ" היא סובייקטיבית לחלוטין. בעיניך, ש(היית) גר בצד אחד של הקו הירוק, 'בפנים' זה צד אחד, ובעיני אלה שגרו בצד השני, 'בפנים' זה הצד השני.

vinney

Well-known member
שניה, הם לא אזרחי מדינת ישראל?

לתומי חשבתי שכן... אם לא, אז לגרש את כולם, אוכלי חינם פרזיטים גונבים עבודה ממובטלי שדרות!!!

ערב רב

New member
זה לא משנה. בדיוק כמו שאם תפוג

אשרה השהייה שלך בארה"ב, רשויות ההגירה יגרשו אותך מארה"ב לישראל, למרות שאתה אזרח ישראלי ולא אמריקאי. זה הנוסח, מגרשים עובדים זרים מחוץ למדינה.

vinney

Well-known member
נכון

הם יגרשו אותי מחוץ למדינה שלהם. ישראל, לעומת זאת, פינתה את אזרחיה חזרה ללגבולותיה.

ערב רב

New member
לא, זה בדיוק כמו שאם הרש"פ הייתה

מגרשת את המתנחלים מחוץ לפלסטין, אל ישראל. אלא שבמקום שהרש"פ תעשה זאת, צג"ל עשה זאת במקומה, אבל הפעולה כשלעצמה היא אותה הפעולה, וכך גם קורבנותיה.

vinney

Well-known member
אבל זה לא

זה לא רש"פ גירשה את המתנחלים, אלא ישראל פינתה אותם מבעוד מועד כדי למנוע את הסיכון של אזרחיה. כך שזאת לא אותה פעולה, ולא אותם קורבנות.

ערב רב

New member
לא זהות המבצע וגם לא תכלית הפעולה

רלוונטיים להגדרת המלה גירוש.

vinney

Well-known member
עזוב, שמור את זה לדיונים בהאג

מיציתי את הנושא, אתה לא מוכן להבין, כי זה סותר לך את האידאולוגיה, אני מקבל את זה. אתה יכול לקרוא לי בור עד מחרתיים, למרות שגיביתי כל מה שאמרתי, אני לא מוכן להשמיך להתדיין לך פה על פרשנויות יותר. אתה חושב שהם גורשו? אם כן, אז שיחזרו לשם. אתה טוען שכל מי ששותף לגירוש שותף לפשע נגד אנושות? זה אומר שכל מי ששותף למשהו בשטחים שותף לרצח עם. אתה ממשיך לא להבין דברים ברורים כתובים שחור על גבי כחול בהיר של המסך? תבדוק מה רמת הIQ שלך.

ערב רב

New member
היה לי ברור שטענת הקרקע הפרטית

תמוטט אותך לחלוטין, כי היא הייתה מצריכה ממך אימוץ של תפיסה שונה לחלוטין לגבי האמנות ומחקר קטן בשביל לומר משהו חכם בנידון, אך אתה עצלן.

vinney

Well-known member
מוטטה אותי? אני בסדר גמור

הם קיבלו פיצוי על הקרקע, על הבניינים, על כל רכושם. זכותה של מדינה לדרוש מאזרחיה לעבור מקום במקרים קיצוניים לטובת בטחון כלל אזרחי המדינה, או צרכים אחרים, ולא, זה לא פאשיזם, ולא פשע נגד אנושות, כל עוד הם מקבלים פיצוי הולם לפי ערך השוק של רכושם. הם קיבלו הרבה הרבה מעבר.

זאת תפיסה פשיסטית קיצונית

אתה חושב שלמדינת ישראל יש זכות לגרש אותך מביתך בקליפורניה ולהביא אותך, בכוח, לתוך תחומי מדינת ישראל, על אפך וחמתך ונגד רצונך?

vinney

Well-known member
מה הקשר בין מה שאמרתי לבין הדוגמא

שהבאת? אפילו לא מקרי...

למעלה