חזר בתשובה????

ח ל ו ן

New member
יש לך אומץ../images/Emo9.gif

יש לי הרבה השגות לגבי הדירוג אך אחסוך מכולם. רק דבר אחד- מתי נתנשק הוא לא אביתרי בעיניך? זה מוזר לי, כי בשבילי הוא הכי אביתר. כלומר, שיר שמגיע בתחפושת של שיר מסוים כשהוא בעצם שיר אחר. הרי למי שמתבונן בעין בלתי מזוינת זה נראה כמו שיר של זמר שרוצה לשכב עם מישהי, אך בעצם השיר הוא כמובן שיר שבז לכל הנושא הזה של "רומנטיקה" כפי שאנחנו מכירים אותה. כלומר, הוא מציג מן תמונה אנטי-אירוטית של כל המצב הזה, ובעיניי- זה הכי אביתרי שיש. אתה לא מסכים?

TEENAGER1

New member
זה נכון

אבל אני יכולה להבין למה אנשים לא רואים את השיר הזה כ"אביתרי", כי כל האלבום הראשון מאד טעון באווירה מסוימת ש"מתי נתנשק" ממש חורג ממנה. גם "כלום לא עצוב" הוא כזה, אבל במקרה שלו הרבה יותר קל להבחין שהשיר הוא ציני, ובעצם הפוך על הפוך. באמת במבט ראשון "מתי נתנשק" נראה כסתם שיר תשוקה טיפשי, אבל אני מסכימה לגמרי עם הניתוח שלך. [ואם כבר, מה לגבי "שמתי לי פודרה"? אף פעם לא הבנתי את הקשר שלו לאלבום או לאביתר בכלל]

ח ל ו ן

New member
שמתי לי פודרה

גם אביתר (לא 'אביתרי' וגם לא אביתרוש ממוש כפרוש) מאוד בעיניי. הרי הוא רוצה לכתוב שיר אהבה, נכון? (לדעתי זה שיר האהבה האולטימטיבי) אז הוא לא יגיד- "שמתי לי פודרה צבעתי ריסים לבשתי שמלה מקושטת כיסים סלסלתי שיער והכל כבר מוכן הנה הוא בא יש לי חתן".
אבל הוא עושה את זה בסגנון שלו. כלומר מן שיר שהוא לאו דווקא שיר אהבה- "עכשיו רק חסר שיבוא החתן" מרמז על אהבה נכזבת, אבל המנגינה השמחה ועצם הדואט מרמזים על אהבה. בקיצור שיר מאוד הפכפך, כיאה לאביתר. כמובן שהוא לא כתב את השיר, אבל הבחירה מאוד מתאימה לו. והמנגינה, אח, מושלמת. (אגב, אני מכיר מלא אנשים שחושבים שאביתר הומו בגלל שהוא אומר שהוא שם פודרה, צובע ריסים, ולובש שמלות) אגב, הרשיתי לעצמי לצטט כי זה מתוך ספר ילדים ולא פזמון חדש. אם זה פוגע בזכויות או משהו תמחקי.

TEENAGER1

New member
אתה גם כתבת אביתרי ../images/Emo6.gif

הממ.. יש משהו במה שאתה אומר. לא הייתי קוראת לזה שיר האהבה האולטימטיבי, אבל לא חשבתי על זה ככה. אגב, רק לי זה נראה הזוי בטירוף שזה במקור שיר ילדים?
[ואני גם מכירה אנשים שחשבו את זה
]

Karma Killer

New member
../images/Emo12.gif

חשכתבתי "אביתרי" לא התכוונתי לשם חיבה כמו נגיד "תמר"
"תמרי" אלא למילת שייכות כמו נגיד "ישראל"
"ישראלי" חחח

ח ל ו ן

New member
אגב, לגבי בחירת השירים באלבום

הראשון. פעם, חשבתי שכל שיר (באופן מאוד כללי ושטחי כמובן) מבטא רגש מסוים. {יש לי סיכוי- סוג של תקווה, משבר נפשי, מתי נתנשק- תשוקה (שוב, בצורה הכי מגעילה שיש), מנגינה יקרה- אהבה ותיעוב עצמיים, תיאטרון רוסי- זעם, נקמה, כעס וכו' וכו'.} עכשיו זה נראה לי קצת שטחי מדי אבל עדיין יש בזה משהו.

אף פעם לא הבנתי

איך שיר שמתחיל ב"יש לי סוכוי להינצל אני יודע" ומסתיים ב"יש לי סיכוי להינצל אני חושב" יכול לסמל תקווה..
אבל שיהיה..

TEENAGER1

New member
דווקא זה ממש ברור לי

"יש לי סיכוי להינצל אני חושב" בא אחרי תהליך, הוא חשב על זה והגיע למסקנה שיש לו סיכוי להינצל והוא באמת מאמין בזה. למחשבה שלך יש הרבה יותר כוח מידיעה. נו, אני לא מצליחה להסביר, אבל "יש לי סיכוי להינצל אני חושב" זה הרבה יותר אמיתי לדעתי.

זה שזה תהליך הבנתי..

אבל זה תהליך מוודאות וביטחון לחוסר וודאות וחוסר ביטחון.. הוא חשב על המשמעות של להינצל (להתעורר, להתפכח וכו') והגיע למסקנה שהוא כבר לא כ"כ בטוח שהוא באמת יכול לעשות את כל הדברים האלו.. תמיד ראיתי את זה כמו לבוא ולהגיד "אני יודע את התשובה!" ולזרוק כן/ לא ואז כשמישהו בא ושואל למה אתה פתאום קולט שלא הסתכלת על זה מההיבט הזה ומההיבט הזה ואז אתה הולך לאיבוד וכבר לא בטוח שהכן/ לא שאמרת בהתחלה הם אכן התשובה הנכונה.. לא יודעת, השיר הזה מצטייר לרוב העולם כאופטימי ככה שאני המיוחדת (או מאותגרת שכלית, תלוי איך מסתכלים
) אבל באופן אישי מעולם לא הצלחתי לראות אופטימיות בשיר הזה..

Saffron

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכימה. לדעתי, הוודאות שלו בהתחלה היא פחות אמיתית. הוא מנסה לשכנע את עצמו. הדברים שהוא מתאר בבית הראשון מרגישים לי "גדולים מהחיים", מסוג האמירות שלא בהכרח מאמינים בהן במאה אחוז (אם בכלל). כבר בתחילת הבית השני יש הבדל, היא קטנה ופשוטה יותר. גל שקט של רגש מתפקע. כל זה קורה עכשיו, באמת קורה, לא מדובר בשינויים שעתידים להתרחש אי שם בעתיד. וגם אחר כך, בבית השלישי, הוא מרגיש שמשהו משתנה. לא "יודע", "מרגיש". לכן "יש לי סיכוי להינצל אני חושב" לא מצביע על חוסר ביטחון. נכון, זה לא משפט בטוח ומוחלט כמו "יש לי סיכוי להינצל אני יודע", אבל דווקא כאן אני מוצאת את האופטימיות. כי לא מדובר בסתם סיסמא. מדובר באדם שלא הרגיש טוב, חשב עם עצמו, ובכל זאת הגיע למסקנה שיש לו סיכוי להינצל. אני אוהבת את זה.

גם אני משום מה

אף פעם לא הצלחתי לחבר בין אביתר ל"מתי נתנשק" ול"שמתי לי פודרה"! ובהתחלה גם ל"כלום לא עצוב".. הם לא משתלבים באלבום כזה.. "כלום לא עצוב" יצא מהרשימה הזו עם הזמן אבל את "מתי נתנשק" ו"שמתי לי פודרה" אני לדעתי לעולם לא אבין.. ולעולם לא אתחבר אליהם.. ואני יכולה לחלוטין להבין למה זה לא סטייל אביתר ("אביתרי" נשמע לי כמו שם חיבה
)

למעלה