חזרתי!

t a l 9 4

New member
חזרתי!

חזרתי משינה ארוכה בתוך ארון המתים של ערפד מוצץ זמן חחחח סתם מרוב הלימודים לא הספקתי להיכנס כמעט למחשב. מה פיספסתי? אני מאחל לעצמי וואלקם בק חחח מאתגר טל

t a l 9 4

New member
רק רציתי לומר ש...

אני קראתי את הספר כישוף 1 מאת בלה בלה בלה(חא יותר מדי חשוב) אז מישהו מעונין לשתף אותי בחוויות מהספר בבקשה

כישוף... הנוסטלגיה

שיחקתי בספרי "כישוף" קצת לפני שהתחלתי עם משחקי תפקידים, ואני עדיין מחייך כשאני נזכר בגבעות השמוטאנטי ובשאר ארץ קאחאבד המוזרה. שיחקתי את כל הרביעיה, מגבעות השמוטאנטי עד כתר מלכים, בלי לרמות - עם שתי קוביות ועיפרון. "כישוף" הייתה סדרת-השיא של ספרי פנטזיית הקרב של סטיב ג'קסון. "כישוף 5 - טירת האימים" למעשה קדם בכמה שנים טובות ל"גבעות השמוטאנטי", ואת הספר הראשון בז'אנר, "המכשף מפסגת הר האש" הוציאו דווקא בהוצאת עם עובד, ויש בו מבוך מעצבן שלא הצלחתי לעבור. נכון להיום, לאשתי יש אוסף ענק של ספרי משחק מבית היוצר של סטיב ג'קסון (באנגלית כמובן), באדיבות חנויות שונות של ספרים משומשים, שכן מאז היות המחשב הם לא מודפסים או נכתבים יותר, וסטיב ג'קסון עצמו לפי השמועה רימה את שותפיו וברח עם הכסף לברזיל.

יש לך את שאר הספרים בסדרה?

אני מאוד מקווה שלא הרגת את פלאנקר (הרוצח לבוש השחורים) מהספר הראשון, כי אאל"ט חייבים את עזרתו כדי לסיים את הספר השני. בספר השני יש גם כמה הזדמנויות להמיר את דתך - אל תעשה את זה, כי בלי ליברה אלת הצדק אתה לא יכול לסיים את הספר הרביעי. פרט פיקנטי - לעיר בספר השני קראו "חאראי", אבל אם היו מתעתקים את השם ישר מהמקור אז הוא היה צריך להיות "כארא - עיר המלכודות" - כנראה שהוסיפו את ה"י" בגלל שזה נשמע יותר מידי כמו "חרא", וביחד עם היצור הגושי על העטיפה זה היה מבריח קונים.

shadowfax

New member
לא נכונות

סטיבן ג'קסון האנגלי היה מבין המייסדים של חברת משחקים בשם GAMES WORKSHOP" החברה יצרה המון משחקי שולחן כולל את טליסמן האגדי, כאשר הם נתקלו במו"ד המקורי הם התלהבו והתחילו לשחק ואף הוציאו עיתון קטן בנושא שהגיע אל מטה TSR שם הציעו להם להפיק את הגירסה האנגלית למגזין דרגון האמריקאי, הם דחו את העניין אבל הוציאו את "הגמד הלבן" שהיה מגזין מ"ת עצמאי, החברה עצמה הוציע מספר מוצרים מ"ת כקבלני משנה כולל אחת ממהדורות פרנויה, רונקווסט והשופט דרד, בשלב מסווים הם קנו חברת מיניאטורות בשם CITADEL והאוריינטציה של החברה פנתה לכיוון מיניאטורות ע"י הוצאת חוקי WAR HAMMER ו WAR HAMMER 40,000 בשלבים אלו עזב ג'קסון את החברה ואיאן ליבינגסטון עזב אחרי זמן מה גם כן. פרט קטן: john blanche הצייר שצייר חלק גדול מסיפרי כישוף עדיין עובד בGW (למרות שציוריו השתפרו)

אם כבר נוסטלגיה אז: המכשף מפסגת

הר האש - אהה היו ימים... אני חושב שהספר הזה ושאר חבריו היו הכניסה שלי לעולם משחקי התפקידים. היו גם ספרים אחרים שבהם לא היו קוביות או חוקים כלשהם, אלא הייתה בוחר כל עמוד בין כמה אופציות ואז בוחר לאיזה עמוד להמשיך. אני מניח שאני לא הראשון שהתחיל כך את קריירת המ"ת שלו?

Darakan

New member
כנ"ל!

בכתה ג' הייתי קורא את הסדרה של ההוצאה לאור "אופוס". אני זוכר שהייתה סדרה בת 4 פרקים/ספרים, ועל הכריכה של הראשון היה תמונה של מינוטאור (ונלחמים בו בסוף הספר). אני לא זוכר את הפרקים באמצע, אבל באחרון, נכנסים לאיזו טירה מלאה מלכודות של שליט רשע, וגם איזה ננס מעופף שהיה איתך בפרק הראשון מת שם.

היה משהו עם "הרפתקה בחלל"

ספר שבו היית מין טייס חלל עם רובוט שנראה כמו שק אשים מעופף, שעובר הרפתקאות אופרת-חלל רדודות. מה שהיה נחמד שם, זה שקו ההעלילה הייתה משתנה לחלוטין בהתאם לבחירות שלך - ב"פלישת האנדרואידים", למשל, יכולת לגלות שמדובר בחייזר שמפיק סרט מלחמה הייפר-ריאליסטי, שהכל מזימה של הרופא החייזרי בעל שתי הזהויות (תמיד יש לו רק חצי פרצוף והחצי השני שחור) מצוות החללית, או להגיע לבסיס האם של האנדרואידים ולשכנע את מנהיגם להכנע. כמובן שהיו סיומים טובים יותר וטובים פחות, וקווי עלילה מוצלחים יותר או פחות, ובסוף היית מקבל דירוג - החל מ"שובצת למשמר האסטרואידים עד להודעה חדשה" וכלה ב"ברכותינו - אתה אשף החלל!".

Nihau

New member
כן, הספר אצלי איפשהו...

הוא זכור לי די לטובה- הראשון ששיחקתי בו בסגנון אתה הגיבור.

tapas tapas

New member
היו משחק עם שני ספרים

אחד דרך הלוחם והשני דרך המכשף. היתה אפשרות לשני שחקנים לשחק ביחד במשחק הזה.

Nihau

New member
גם אותם יש לי איפשהו

לא אהבתי אותם יש שם יער מרגיז שהולכים בו לאיבוד- עוברים שעות מעמוד לעמוד - הולכים במעגלים. די מתסכל. אתה גם מת על כל דבר קטן.

tapas tapas

New member
כן זכור לי

שאף פעם לא הצלחתי לסיים את המשחק הזה, עם או בלי שחקן נוסף. ובלי לרמות כמובן

ogmios

New member
ספרי Fighting Fantasy

יש לי איזה שלושה שיושבים אצלי בבית וצוברים אבק. רוצים אותם?

ogmios

New member
וואלה, לא זוכר

אחד מהם הוא The Warlock of Firetop Mountain, והדבר היחיד שאני זוכר לגבי שני האחרים הוא שהם כתומים (ברצינות!). אם אקפוץ לבקר את ההורים בחגים לא אכפת לי לבדוק.

panters

New member
אני אהבתי את מבחן התאומים

אני לא יודע עד כמה זה מוכר אבל זה היה מדהים אלה היו שני ספרים: "דרך הלוחם" ו"דרך המכשף" וניתן היה לשחק במשחק כשני אנשים המתואמים בדרך שלהם. כלומר אתה שיחקת באחד הספרים כנגד שחקן שני ששיחק בספר השני ורק אחד מכם יכול היה לנצח. (למרות ששניכם יכולתם לחיות בסוף)

Soul Cake Duck

New member
לא אהבתי את "כישוף"

מבחינת ספרים מהסוג הזה התחברתי דווקא הרבה יותר לחמישיית "הזאב הבודד". ספציפית, "אש על פני המים" הוא גם מוצלח וגם כותר מצוין שפשוט מצלצל מדרמטיות. אח, היו ימים...

אפרופו הזאב הבודד

יש לנו איפשהו איזה עותק באנגלית מהסדרה, שבסיומו מופיע דף פרסומות למוצרים ממותגים, ביניהם מבחר סווטשירטים עם סמלים (מכוערים) הקשורים ל"זאב הבודד" כדי "להפגין את האינדיבידואליזם והיחודיות שלך" במחיר צנוע של כארבעים ליש"ט - בערכי תחילת שנות התשעים זה בסביבות המאתיים ומשהו ש"ח...

דווקא הגיוני מאוד, אם יש מישהו שהוא

עד כדי כך אידיוט שהוא מוכן לשלם ארבעים פאונד עבור ט-שירט - הרי שאין ספק שהוא אינדיבידואל יחודי במינו.

למעלה