חזרתי !

Guy K

New member
חזרתי !

והיה מגניב בניו יורק. הרבה יותר כיף מבטקסס. ובין כל הדברים שעשיתי שם היה גם ללכת לחנות "מפגש ידיעות" שכתבתי עליה כאן קודם, ואפילו סיימתי לקרוא את יער נורבגי בפארק. ספר נחמד מאוד. באמת. למרות שאני לא ממש בטוח למה הוא קיבל כל כך הרבה שבחים. בטח יותר טוב מהרבה ספרים אחרים, כן, אבל עוד לא הספר המושלם.

Rivendell

New member
ברוך השב ../images/Emo13.gif

ו"נחמד מאוד"?? קצת מאכזב לשמוע. אתה יכול לנסות להצביע על למה זה לא ספר נהדר בעיניך? אני לא מכירה עדיין אנשים שלא התלהבו ממנו, כך שאתה ממש שובר מוסכמות
אני סתם סקרנית למה זה לא דיבר אליך.

Guy K

New member
טוב הנה סיכום רציני של הספר:

יש גם ספוילר באמצע. אז כאמור הגעתי לקריאה של "יער נורווגי" מלא בציפיות. מחברי הפורום, מחברים שלי שהמליצו, מהמוכרת בחנות ספרים. כולם אמרו כמה שהספר נהדר וכמה שאני אהנה ממנו. ובאמת נהניתי, אני לא אגיד שלא. הספר אכן "נחמד מאוד" כמו שתיארתי אותו קודם לתדהמתה של ר', ואפילו מוצלח מאוד. אבל, ויש אבל - איטס' נוט אול ט'ת. למה? יכול להיות שזה בגלל שאת השיר "יער נורווגי" של הביטלס בחיים לא שמעתי. אולי בגלל שבכלל הביטלס אף פעם לא הלהיבו אותי. אולי בגלל שלא הצלחתי להתחבר לדמות המספר, שצורת הדיבור המשונה שלו לא עשתה לי את זה. אולי זה בגלל שלקרוא ספר שבו כמעט כל דמות שנייה מתאבדת / נעלמת לתמיד - מבעס אותי. אני לא יודע להסביר בדיוק למה הספר לא מילא את הציפיות שלי ממנו. יכול להיות שפשוט ציפיתי ממנו שיהיה דברי אלוהים חיים. הוא כתוב בצורה מצוינת. כמעט ולא הצלחתי להוריד אותו מהיד. צחקתי מדי פעם ונעצבתי מדי פעם, בהחלט. ריגש אותי לחלוטין ואין לי ספק שאני אחזור אליו. אבל קשה לי להגיד שזה אחד הספרים הטובים ביותר שקראתי. הוא ספר טוב שקראתי, זה כן. ועוד בעיה נוראית שהייתה לי עם הספר, אולי החמורה ביותר: לרגע אחד לא הצלחתי לדמיין את גיבור הסיפור. תהרגו אותי, לא מבין למה.

Rivendell

New member
ר' (המסתורית) מבקשת מילה איתך

לא אוהב את הביטלסססססססססססססססססס? ממך לא ציפיתי! אבל אולי זה עוד הפיך. מי יודע.
ואגב, אתה צודק בדבר אחד - השיר מאוד חשוב כדי להכנס לאווירה של הספר. חבר שנתתי לה לקרוא אותו ולא הכירה את השיר - זכתה אצלי לטיפול עשרת אלפים ולסדרת חינוך בנושא ובכל זאת, לגבי הגיבור, דווקא אני מאוד אהבתי אותו. לא יכולה להגיד שהזדהיתי - אבל אהבתי. הוא אדם מאוד הגון, אבל לא צדקן או פסיכי מסוג כלשהו. הוא לא היה הדמות שהכי אהבתי (הזכות הזאת שמורה למידורי הנפלאה) אבל הוא היה בעיני דמות אמינה בהחלט, וחביבה מאוד. ולגבי ההתאבדויות - היה לנו איזה דיון בנושא. אתה יכול לנסות לאתר אותו.

סוף סוף!

די, לא יכולתי כבר עם כל הדיונים בפורום על השיר בלי לשמוע אותו, אז שמתי את הדיסק של הביטלס (הכפול האדום) רק כדי לגלות שכמובן ששמעתי את השיר מליון פעם רק שלא ידעתי שזהו שם השיר... טוב כל השירים של הביטלס הם טובים אז גם זה טוב (אבל הכי אני אוהבת את in my life). בכל אופן את יער נורווגי עוד לא קראתי... אני מתרחקת כרגע מכל ספרות שהיא מהמזרח הרחוק כי זה עושה לי דיכאון. הייתי אמורה בחודש הבא לנסוע לכנס לסין והוא בוטל בגלל ה- SARS
אבל אחרי שאתגבר על זה, בעוד כמה חודשים או שנים הספר הראשון שאקרא יהיה יער נורווגי, בטוח!

Rivendell

New member
מסכנה.. אני בטוחה שיהיה בסדר ../images/Emo13.gif

ובאמת תתרחקי, כי לי אישית הוא עשה המון חשק לנסוע ליפן. אז אולי כדאי לשים את זה בהמתנה לעת עתה. ואני חושבת שהכי אני אוהבת את בלקבירד. בעצם את היי ג'וד. בעצם את - טוב, לא משנה. את כולם וזהו

behemot

New member
אני בכלל חשבתי תמיד שזה עץ נורווגי

ולא יער נורווגי...

Rivendell

New member
זה אפשרי, אגב

הביטוי "norwegian wood" הוא ביטוי שלא יודעים את משמעותו. יש על זה חלק מעניין בספר (המתרגם לאנגלית עשה תחקיר נהדר). כך שזה יכול להיות גם עץ נורווגי. אבל תודה שזה נשמע הרבה פחות טוב בתרגום

ל א

New member
אני הכי אוהב את

and your bird can sing גם עם ציפור, רק יותר יפה

אבל זה לא באמת

השיר שאני הכי אוהבת. זה השיר הכי טוב בעיניי (ובמקום השני A DAY IN THE LIFE)

Guy K

New member
זה לא שאני לא אוהב אותם

זה פשוט שהם לא עושים לי את זה......... יש להם שירים מצוינים, נכון, אבל אני, נוער מקולקל, צריך עיבודים קצת יותר עדכניים, ושירה עם גיטרות וקול שני לא מדגדגים אותי במקום הנכון.

מישהו יכול לספר לי על מה מדובר?

מישהו יכול לתת לי תקציר. על מה מסופר שם בספר? אגב, זה אתגר למי שאוהב - אם זה ישמע מעניין אני מבטיח לקרוא...

Rivendell

New member
יש ביקורות שלי ושל ל א במאמרים

כאן ואני ממליצה מממממממממש בחום. מממממממש!

נו

קראתי את הביקורות שלכם. אני מבטיח לנסות. אני אעדכן בהתפתחויות. תאחלו לי בהצלחה...

neta2

New member
מצטרפת להמלצה החמב ישר מהתנור../images/Emo13.gif

ספר נפלא!! כדאי ואף רצוי להכניס את הדיסק של ה"חיפושיות" שיהיה ברקע.. זה משפר את ההנאה של ספר מופלא זה
ריוונדל, "עין החתול" היה פשוט נפלא
ומ"המטבח" נהניתי מאד! איזה כיף להתענג ברצף משני ספרים.. קדימה ל- "ללא גורל"

Rivendell

New member
"ללא גורל" מעולה - אבל כבד מאוד

ומדכא. ספר בהחלט חזק. את תהני גם ממנו, עד כמה שניתן ליהנות מספר כזה. ו"עין החתול" מקסים! דווקא ל"כלה השודדת" שלה לא הצלחתי להתחבר.

ל א

New member
אני קורא אותו כרגע

האמת שאני קורא כרגע בערך 10 ספרים במקביל (ביניהם ללא גורל, תודעתו של זנו, שיניים לבנות, כתבים מן המרתף, עפיפונים, gabriel's gift, the amazing adventures of kavalier and clay) וגם אין לי כל כך זמן לקרוא אז אני גם לא מתקדם באף אחד מהם... דווקא את הכלה השודדת נורא אהבתי. החביב עלי של אטווד בינתיים.

למעלה