חזרתי ! + 2 שאלות :)

חזרתי ! + 2 שאלות :)

ואווו שנים שלא כתבתי פה, אני בטוחה שהגעגועים הדדיים :)
ראיתי עכשיו עם אחותי את הסרט השביעי חלק ב' (מהמארז עם האלבום שקניתי לפני כמה חודשים) ועלו לי כמה שאלות

1.המעבר של תמונתה של אריאנה מביתו של אברפורת' להוגוורטס, לאיזה חדר זה מגיע? אני תמיד חשבתי שזה מגיע לחדר הנחיצות כי שם אמורים להיות להם את התנאים הטובים ביותר לא? ושם זה המקום הכי מוגן מבחינת האחים קארו הרי לא ניתן למצוא את המסתתרים בחדר.
אבל עכשיו הבנתי שזה לא הגיוני שהמעבר מגיע לחדר הנחיצות הרי העתרת נמצאת בחדר הנחיצות ו... הבנתם אותי.
אז לאן המעבר מגיע? לאיזה חדר? איך ייתכן שכל התלמידים שהסתתרו שם מעולם לא נמצאו ע"י האחים קארו הרי זה בסה"כ חדר פשוט לא ?

2.היו פה מלא דיונים על עניין ההורקרוקסים,האם החרב היא זאת שמשמידה את ההורקרוקסים או שיני הנחש, ולמה הארי חי או למה הוא לא מת ועל כל עניין ההגנה של לילי (וחלק מהדיונים אני פתחתי) אבל יש לי שאלה נוספת הקשורה לזה - שיני הבסיליסק הם ההורסים את ההורקרוקסים וכתוצאה מכך גם החרב הסופחת אליה כל מה שמחזק אותה. השאלה היא אם אלו שני הדברים היחידים אשר משמידים את ההורקרוקסים? האם יש חפצים או דברים אחרים אשר יכולים להשמיד אותם?
ועקבות שאלה זו עלתה לי שאלה נוספת- אם אלו שני הדברים היחידים שהורסים את ההורקרוקסים והארי נחשב גם הוא להורקרוקס- איך ייתכן שוולדמורט השמיד כביכול את ההורקרוקס שבתוך הארי?זה לא סותר את האימרה שרק שיני הבסיליסק והחרב הורסים הוקרוקסים?

3.בחדר הסודות , כששן הבסיליסק חדרה לתוך ידו של הארי, הארי גסס כתוצאה מהארס של הבסיליסק או כתוצאה מכך שהארס היווה סיכנה או איום על חייו של הארי כי הוא הורקרוקס?

(נראלי שדי התבלבלתי פה, ובלבלתי מלא דברים, אשמח מאוד אם תוכלו לסדר לי את הדברים בראש
)

timetraveler900

New member
ברוכה השבה

1.המעבר אכן הוביל לדרך הנחיצות וזה לא סותר את העובדה שהעטרת הייתה מוסתרת היטב. זה כמוט לחפש אותה במקום האחרון שיחשבו עליו.

2. כנראה שיש עוד חפצים \ קללות \ חומרים שיכולים להשמיד הורקרוקסים.. אולי הם נדירים ולא ידוע עליהם וכנראה בגלל זה לא כתוב עליהם כלום כי לטריו לא היה זמן עכשיו לחקור ולחפש במקומות נידחים את הדברים האלו.. (הם קודם היו צריכים למצוא בכלל את כל ההורקרוקסים)

מכיוון שהארי היה בשר ודם - יצור חי ונושם אז המיתה שלו הובילה לכך שההורקרוקס בתוכו מת. הגוף שהכיל אותו, שהוא השתכן בו מת ולכן שום דבר לא תמך בו ובקים שלו אז גם הוא מת - כלומר הושמד. כמו שראינו בקינג קרוס היצור הקטן והמעוות שם (שהתברר כהורקרוקס) גסס בחוסר אונים עד שמת.

3. הארי גסס כתוצאה מהארס ואני די בטוחה שאם הארס היה מספיק להתפשט ולהגיע למקום בו נמצא ההורקרוקס הוא גם היה מת - אולי אפילו לפני שהארי היה מת.

אז

המוות של הארי כתוצאה מהקללה אבדה קדברה גרם לכך שההורקורקס שבתוכו יושמד? לא היה צורך להרוס את ההורקרוקס באחד מהחפצים כמו שן הבסיליסק?
אז את אומרת שאין שום קשר לכך שהקללה אבדה קדברה לא אמורה להשפיעה על קיום ההורקרוקס? שמאחר והארי הוא אדם בסה"כ שמת מהקללה הממיתה זה גרם להרס ההורקרוקס?

hollypop girl

New member
ברוכה השבה

אוקיי, אני אנסה...

1.המעבר של התמונה מגיע לחדר הנחיצות כשהוא לובש את צורת החדר שבו מסתתרים מהקארואים.
מה שאומר שאם תבקשי ממנו להיות החדר שבו ניתן להחביא דברים התמונה לא תהיה שם כי אין בה צורך שם (+ אף אחד
לא מחביא אותה) אני חושבת שהחדר התחבר עם התמונה של אברופת' מהרצון של חברי צד להיות בקשר עם שאר
העולם (כשהם מתחבאים)\כדי לקבל אוכל.
אני מניחה שאם חדר הנחיצות היה לובש צורת חדר-שבו-מחביאים-דברים אז המעבר היה נסגר והאנשים שם היו נתקעים עד
שהארי היה יוצא מהחדר-שבו-מחביאים-דברים, אבל זאת סתם השערה.

2.רגע! אם הארי כבר התחיל לקבל את ארס הבסיליסק (עד שעוף החול לא ריפא אותו) אז ההורוקרוקס שבו היה צריך
להתחיל למות גם, לא?

אני לא חושבת ש*רק* החרב והבסיליסק יכולים להרוס הורוקרוקסים. האמת שזה גם לא נכון מכיוון שהחרב הצליחה
להרוס את ההורוקרוקס רק בגלל שארס הבסיליסק נשאב בה (לא יודעת איך לתאר את זה
)
אני בטוחה שיש עוד חפצים רבי עוצמה שיכולים לשמש לכך.
מעניין מה אוצרות המוות יכולים לעשות במקרה הזה....

3.אני חושבת שהוא גסס מהארס. סה"כ זה הגיוני...

זה מה שאני גם חושבת

שבמגע של הארי עם ארס הבסיליסק ההורקרוקס שבתוכו גם היה צריך להיות מושמד, לא? הרי זה הגיוני בת'כלס...

hollypop girl

New member
כן, אם כי יש מצב שבגלל שעוף החול

ריפא את זה ההורוקרוקס לא הספיק אמממ...למות (?)

חדר הנחיצות בנוי ככה שאי אפשר לשנות את הצורה שלו עד שלא כולם יוצאים ממנו, לכן הארי נאלץ להוציא את טונקס וג'יני מהחדר בזמן שהוא מחפש את העטרת
התמונה נמצאת רק בחדר שמיועד למחבוא של נוויל כי נוויל היה צריך דרך להשיג אוכל
העטרת נמצאת בחדר שהוא מעין יקום מקביל

מה שמביא לשאלה האם חדר הנחיצות שרד את השריפה של שלהבת השדים, האם כל חלקיו נהרסו או רק המקום שבו אפשר להחביא דברים?

מתוך הכרות עם דרך החשיבה של רולינג אני משערת שכולו נשרף אבל הרבה יותר נחמד להאמין שהוא שרד את זה.

הרמיוני מונה את הדברים שיכולים להשמיד הורקרוקסים: ארס בסיליסק, שלהבת שדים ונדמה לי שגם נשיפת דרקון, דוקא אבדה קדברה לא נמצא ברשימה.
העטרת מושמדת ע"י שלהבת שדים, ההורקרוקס שבהארי מת שהמארח שלו - כלומר הארי עצמו מת, אבל בגלל שוולדמורט הוא הורקרוקס של הארי כי הוא לקח מהדם שלו, הארי למעשה נשאר בחיים ורק ההורקרוקס שבתוכו מתפגר. אח"כ כשוולדי מת למעשה מושמד ההורקרוקס היחיד של הארי והוא כבר לא חסין למוות כמו שהיה קודם.

ארס בסיליסק הורג כל דבר שזז, אני חושבת שהארי היה מת מהארס ולא משנה אם יש בתוכו הורקורוקס או לא.

hollypop girl

New member
באמת? אני הייתי בטוחה שרק חדר

שבו מחביאים דברים נשרף. הרי בסופו של דבר כשהחפצים נשרפים והחדר נסגר אין יותר
חמצן והאש דועכת (או שזה לא פועל ככה עם הכישוף של קראב?) ואז או שהכישוף של קראב משמיד
את הקסם של החדר והוא הופך לחדר רגיל\נעלם (מה שהגיוני כי הכישוף הזה נשמע כמו משהו
שטוב להשמיד איתו דברים-הרי הוא השמיד את קסם ההורוקרוקס בעטרת...) או שחדר ממשיך לפעול כרגיל...
טוב נו, שיניתי את דעתי תוך כדי כתיבה

אבל השאלה היא איך ההורקרוקס שבהארי הושמד מלכתחילה? מילא הארי היה נשרף בשלהבת שדים או משהו
אבל כל מה שקרה זה רק אבדה קדברה (שלא עוזר במקרה של הורוקרוקסים)
אולי זה כי האדם שלו שייכת הנשמה שבוך הארי השמיד אותה? זה יכול להיראות כאילו וולדמורט השמיד את ההורקרוקס
של עצמו ואז כל דרך השמדה מתקבלת?

אני חושבת כמוך

שמתאים לרולינג "להתחכם" מה שנקרא, ולהגיד שמאחר שכל חדר בחדר הנחיצות נחשב בפני עצמו אז רק החדר המסוים בו הוחבאה העתרת נשרף ולא חדר הנחיצות עצמו (הכוונה לשאר החדרים שבו).

אני הבנתי משאר האנשים שכתבו לי, שההוקרוקס הושמד לא כתוצאה מהקללה הממיתה (הרי שאנו יודעים שאינה גורמת להרס הורקרוקסים) , אלא שמאחר "והגוף המאחר" (הכוונה להארי) ממת אז גם ההורקרוקס מת.

אוקי אבל

כאשר ההורקרוקסים באו במגע עם החרב\שיני הבסיליסק הם נהרסו לגמרי,הם הושמדו.
מאחר ובתוך הארי נמצא הורקרוקס,הארי לא היה אמור ל"היהרס" גם במגעו עם חדירת ארס הבסיליסק?

Superboi

New member
אולי זה יעניין אותך

Q: When Harry was stabbed by a basilisk in the Chamber of Secrets, since he was a Horcrux shouldn't it have been destroyed then?

JKR: I have been asked that a lot. Harry was exceptionally fortunate in that he had Fawkes. So before he could be destroyed without repair, which is what is necessary to destroy a horcrux, he was mended. However, I made sure that Fawkes wasn't around the second time a Horcrux got stabbed by a basilisk fang, so the poison did its work and it was irreparable within a short period of time.... I established early in the book, Hermione says that you destroy a Horcrux by using something so powerful that there's no remedy. But she does say there is a remedy for basilisk poison but of course it has to be administered immediately and when they stab the cup later - boy I'm really blowing this for anyone who hasn't finished the book - there's Fawkes, is my answer. And thank you for giving me a chance to say that because people have argued that quite a lot.

http://www.the-leaky-cauldron.org/2...neville-marries-hannah-abbott-and-scores-more

לא נעים לי לבקש ממך

אבל אני ואנגלית לא הכי מסתדרים , אני כולה 5 יחידות בקושי.
ניסיתי לתרגם במורפיקס,או בתרגם המובנה שיש במחשב או בגוגל מתרגם אבל אף לא אחד מהם מתרגם כמו שצריך.
ולכן למרות שלא נעים לי אני אשמח מאוד אם תוכל לתרגם לי את הכתוב.

Superboi

New member
אין בעיה

השאלה: כשהארי נדקר משן הבסיליסק בחדר הסודות, איך ההורקרוקס לא הושמד?

האמת שרוב התשובה היא שטויות, אבל אלה הנקודות העיקריות:
כדי להשמיד הורקרוקס, צריך להשמיד לחלוטין את הגוף שבתוכו הוא נמצא. בגלל שפוקס ריפא את הארי לפני שהוא הספיק למות, ההורקרוקס לא הושמד.
כמו שהרמיוני אומרת בתחילת הספר, החומר בו משתמשים כדי להרוס את ההורקרוקס צריך להיות כ"כ חזק עד שההורקרוקס לא יוכל לרפא את עצמו. לארס בסיליסק יש רק נוגדן אחד, דמעות עוף חול, ולכן רולינג וידאה שפוקס לא יהיה בסביבה בספר האחרון, כדי שאף אחד לא יוכל להשתמש בדמעות שלו כדי למנוע מארס הבסיליסק להשמיד את ההורקרוקסים (אם מישהו היה רוצה להציל את הספל, הוא היה יכול לעשות את זה, אבל רק אם הוא היה משתמש בדמעות של פוקס ברגע בו הספל נדקר).
"תודה שנתתם לי הזדמנות לספר את זה, כי הרבה אנשים התווכחו על הנושא הזה".

למעלה