חזרתי...-סקירה כללית

davshe

New member
חזרתי...-סקירה כללית

שלום לכולם, אני אתן לכם סקירה כללית (וכלכלית) על כל מה שעשיתי/קניתי בתחום הקפה לאחרונה (3 חודשים) 1- קניתי מכונת אספרסו אוטומטית (יד שניה) saeco via venezia שהיו לה מספר בעיות קטנות בשל אי שימוש ממושך, ע"פ המלצות חברים לפורום (תודה לכם) פניתי לאנדראין בהוד השרון. הוא תיקן לי את המכונה והסביר לי המון על כל מה שקשור לקפה. ( עלויות: מכונה+תיקון 1000 ש"ח). המכונה היא אוטומטית לחלוטין, מאוד נוחה וקלה לשימוש ומאוד נקיה, אני מרוצה מהקפה שיוצא אבל יש מקום לשיפור, בעיקר בקרמה שהיא דקה אך מאוד עבה, וחבל שאין חימום לכוסות. ע"פ המלצת אנדריאן "אני" טוחן את הקפה בגודל 8-9 ע"פ הסימונים על המכונה. אצל אנדרין גם הוספתי פיה לשיפור הקצפת החלב (70 ש"ח כמדומני). אני ממליץ ע"כ בחום, זה משפר את הקלות ואת הביצועים. 2- אח"כ התחלתי לנסות את פולי הקפה מכמה מקומות: ג'ו קפה (ניסיתי את רוב הסוגים), תחנת הקפה (בירושלים) , ואמיגו . אני כרגע קיבלתי כמה משלוחים של קפה מחו"ל (קנדה וצרפת) הכולל גם קפה בטעמים. אני די מאוכבז מהקפה הקנדי כי הוא מאוד חלש (קליה אמריקאית) , לאומתו הקפה הצרפתי חזק מדי אך עם טעם עשיר מאוד. בארץ: לטעמי הקפה "קלסיק" של אמיגו הוא הכי טוב (שוב לטעמי). (עלות ממוצעת 130 ש"ח לקילו סה"כ 550 ש"ח) אני משתמש בכ1.5 קילו קפה בחודש לכן אני שוקל ברצינות לקנות קולה קפה אבל אין לי כרגע את האמצעים לכך. (אני שונה תשלומים) 3- קניתי גם פילנג'ר גדול מנירוסתה (כלי להקצפת חלב). וזה פשוט מדהים, אני מחמם את החלב עד 2 דקות ע"ג הגז ואח"כ מפמפם כמה פעמים ויוצא קצף קרמי מאוד עבה וסמיך עד כדי קצפת עבה. ניתן גם להקציץ חלב קר (מעולה גם לקוקטיילים ,לאייס קפה, פרנץ ונילה וכד'). אני קניתי גדול כי אני אוהב לארח אנשים, וככה זה מקצר את זמן ההכנה. ניתן גם להקציף כמות קטנה של חלב, ובכל מקרה יש לי גם את פית ההקצפה על המכונה שלי. (עלות 194 ש"ח) 4- קנו לי מקינטה בריקה של ביאלטי אך עוד לא קיבלתי אותה, נראה את התוצאות לעומת המכונת קפה שיש לי. (עלות 200 ש"ח) 5- אני התחלתי לקנות כוסות וספלים לקפה מכל הסוגים, אני קונה אותם בשווקים ובחנויות הזולות (מחיר ממוצע 4 ש"ח כ"א). שניים מחברי הטובים שבאים לבקר אותי הרבה, גם נכנסו לתחום הקפה לאחר ששתו אצלי קפה. הם התחילו להכין ולקנות קפה איכותי, למרות שלפני זה הם לא שתו בכלל קפה (אני מרגיש כמו מסיונר). תוכניות עתידיות: 1- קולה קפה (לא יודע איזה), חשבתי להביא איתי מקנדה (חברה שלי גרה שם) אבל יש את בעיית מתח החשמל . 2- מכונה ידנית ביתית באיכות של מקצועית + מטחנה איכותית (מאוד יקר). 3- זה כבר ממש קרוב: פינת קפה בבית. זה אומר שולחן קטן וגבוה (בסגנון בר)+ מספר כסאות גבוהות לקפה של אחה"צ/ערב עם פטפוטים עם החבר'ה / קריאת עיתון / או סתם לשבת עם חברה שלי ולשתות קפה טוב ולהנות זה מזה (דרך-אגב אנחנו מתארסים בקרוב).
 

sstern

New member
אנדריאן זה ג'ולי קפה בהוד השרון

יש לו אתר - להלן האתר להלן הקישור לפיה - מקציף
 

sstern

New member
ראיתי שהוא הוריד את האתר

בכל מקרה הוא יושב בהוד השרון המעבדה ברח' הבנים 24 והחנות/בית קפה ברחוב הבנים נדמה לי 15 זה בפינת רח' גאולה או ישורון. בהצלחה - שלמה
 

carmonle

New member
שיהיה במז"ט../images/Emo140.gif תודה על הסקירה../images/Emo96.gif

אתה מוזמן לביקור כדי להתרשם מהקפה שאני קולה עצמאית. מחירי המכונות האיכותיות לא יקרים בהרבה לעומת ארה"ב ולעיתים אף זולים מאחר שחלק מהיבואנים נותנים שנתיים אחריות. אוסקר של נובה סימונלי כ- 3,000 ש"ח בריקולטה המיובאת על ידי coffee-tec (מחיר דגם הבריקולטה בישראל הוא:5400\6250+מע"מ (תלוי במודל). האיזומק מילניום שמיובאת על ידי ג'קיפ בהוד השרון כ- 7000. ניתן להשיג מטחנות איכותיות (עם ובלי מחלק מנות) במחירים סבירים גם בארץ להלן חלק מהיבואנים: קפה לטינו, coffee-tech, קהולי קפה גו' ועוד. טווח המחירים עליו אני מדבר הוא מכ-700 ש"ח ועד כ- 1300 ש"ח. ערן
 

davshe

New member
תודה ערן

ערן תודה על האינפורמציה לגבי מכונות אספרסו ומטחנות. לגבי קולה קפה, בקנדה קולה קפה עולה 99$CA (כ330 ש"ח) אבל קיימת בעיית המתח. בנוסף אם כבר קולה קפה, הייתי קונה אחד יותר גדול כי הקולה קפה של אמיגו נורא קטן (85 גר' כמדומני), כמה עולה אחד קולה שלך למשל? חיטפשתי בצרפת אך עניין הקליה אינו נפוץ (או שלא חיפשתי במקומות הנכונים). איזה מבחר קולה קפה קיים בארץ ומה טווח המחירים (החל מ990 ש"ח אצל אמיגו אך מה עלה) . שוב תודה. בקרוב תמונות. דוד.
 

98OF12

New member
ניתן להשיג את הקולה של אמיגו

ב-800 שח באתר WWW.JAVAJAVA.CO.IL
 
למעלה