חזרתי לפני כשעה מאילת...

Astro The Dude

New member
שאלה לתגובה לתגובה...

סתם מתוך עניין לאיזה הסמכה אתה מחכה ? וחוץ מזה איזה הסמכה שלא תהיה עושה רושם שזוגתך כבר מוסמכת :)

אבי ע

New member
רגע של עברית וכחול עמוק... ../images/Emo39.gif

תוואי קרקע, נתיב שייט... אכן, צלילה כחולה היתה מבחינתי שיאו של הקורס (גם אצל המדריך הנ"ל), חוויה מבהילה בתחילה (ניווט יחיד לפי אזימוט מדוייק תוך שמירה על איזון, המדריך קרוב אבל מאחור כך שאיני רואה אותו) ומדהימה בהמשך. ואמנם, שווה לכל אחד לתרגל בתנאים מבוקרים ולהגיע למיומנות זו. המפתח הוא מבט בלתי פוסק על המצפן והמחשב יחד, אלא למי שיש חוש איזון מעולה ו/או אזניים רגישות מאד לשינויי לחץ בשני הכיוונים.

ניב ד

New member
עוד רעיון לתרגולי ניווט מצפן

כשאני עשיתי קורס דייבמסטר, לא אצל פליקס אמנם אבל אצל איציק קודוביצקי, אחד המדריכים היותר מעולים שיש (ועל כך יעידו גדולים וטובים), חוץ מהתרגול בכחול (טוב זה לא היה ממש כחול כי זה היה בים התיכון באמצע החורף...) עשינו גם תרגול בשחור מוחלט. מה הכוונה ? - עשינו כמה וכמה תרגולי ניווט ממש בתוך המרינה של אשקלון, מה שאומר שצללנו אמנם רדוד אבל בתוך כמעט ערפל מוחלט של המים השחורים שם. זה המקום שהמחיש לי יותר מכל איך החושים שלך עלולים להתבלבל לחלוטין במים ויותר מפעם אחת הייתי בטוח שהמצפן מזייף, מה שהתברר כלא נכון כמובן. ואגב מצפן וכשלים - למרות שהם אמינים מאד, בטח יותר מהחושים בדרך כלל, גם מצפן יכול להשתגע. תבקשו מפליקס לספר לכם את סיפור קבורת המצפן שסרח.

s_vadim65

New member
הבן זוג לצלילה!

שלום!אני מרגיש שאתה בחור מאוד אמיץ! אתה יכול לרדת לכמעט 30 מטר עם בו אדם שלא צללתה איתו אף פעם!!!! כל הכבוד ((((( אני מאמין שמדריך שלך יסביר מאיזה סיבות ממש אבל ממש לא כדי לעשות שטות כזה!!! דבר נוסף כדי שהיה לכך מצוף -- נקניקיה זה יכל למנעה ממך הרגשה לא נעמה מפני פגיע מכל שייט ו יעזור בביצעה תחנת ביטחון ללא מדרון. אני מבין שבני זוג כקבועיים אנו אינו ביחרים אבל יש לכם צריכת אוויר שונה, יותר מי פי שתי וזה הרבה הרבה מאוד!! יכול להיות שלאחר כורס DM הצריכת אוור שלך תפחת (או שאתם ממש שונים במבנה גפכם -- אתה XXL והיא XXXS) המשך צלילות בטוחות.

הקרפיון

New member
יתכן ואתה צודק

עבר כלכך הרבה זמן מאז שצללתי עם בן זוג לא מוכר, שההגנות שלי אולי מעט ירדו. דרך אגב, רוב הזמן הוא צלל ממש בסדר, והמשכנו לצלול איתו, תוך סימת לב לנקודות התורפה. עפ"ר , דרך אגב, צריכת האוור שלמו היא בערך 20-30% אחד מהשני, מה שסביר בנתחשב במסת גוף. הצריכה שלי סבירה, אבל טיפה יותר גבוהה ממה שהיתי רוצה שיהיה לי אחרי כלכך הרבה שנים של צלילה. נדבר עם הסאנסה על זה בקרוב.

קותי

New member
לגבי הצריכה, אל תתרגש

בדרך כלל לנשים יש צריכת אויר הרבה יותר נמוכה מאשר לגברים בלי קשר אם היא XXXS ואתה XXL. אפילו קראתי כאן פעם בפורום בדיחה שוביניסטית משהו משהו לגבי ההסבר של אהרון סולומונס לענין. אבל מכיוון שחיי יקרים לי ואני לא מוכן להסתבך עם המין החזק באמת, אני לא אספר את זה

s_vadim65

New member
צריכת אויר

לפי מבנה אנטומי ותהליכים פיזיאולוגים אין שום אבדל בחילוף חומרים נשים בדרך כלל יותר קטנות וקומפקטיות בגלל זה צריכת אוויר יותר נמוכה

למעלה