חזרתי לפני כשעה מאילת...

בובי

New member
חזרתי לפני כשעה מאילת...

עם המון המון תמונות משהו כמו 250 מגה של תמונות ועם 3 סרטונים קצרים על זהרון שרודף אחרי תמנון ושל תמנון מחליף צבעים וכדומה . את כל הצלילות עשיתי במרינה דיוויס ובזבזתי די הרבה כסף קניתי משקולות גרגרים , מצפן קטן לשעון , עשיתי קורס סקוטרים ,וכמובן קצת בגדים. אני מחפש איזה שרת שאליו ניתן ךהעלות את הסרטונים הם די כבדים אני חושב 10 מגה לפחות כל אחד בינתים כמה תמונות שעוד לא הספקתי לעבד.

הקרפיון

New member
ההדלקה היתה פארסה (נר חמישי)

הצלילה יצאה באיחור של שעה, והמדליקים הביאו 4 נרות בלבד,חשבו שזה נר רביעי בכלל, וזייפו את מעוז צור
קיסר, יש תמונות?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אהלן יא בובי וברוך השב לציביליזציה

ראשית אני רוצה לברך אותך על זה שהצלחת לצלם את האיגל ריי שברח ממני ומאילוניק לפני חודש וחצי (כן, אני מזהה אותו, זה בודאות הוא). כנראה שהוא התעייף קצת כי מאיתנו הוא ברח כמו טיל. לגבי שרת לסרטונים נראה לי שהפתרון עבורך טמון בפורמט הוידיאו החדש של מיקרוסופט WMV שדוחס את קבצי הוידיאו לגודל מזערי שנכנס אפילו בכיס של חוטיני של פרכה מחוף הוילג´. מאחר ומצלמות האולימפוס מפיקות קבמי MOV שהנו פורמט של אפל הרי שמיקרוסופט לא תומכת בהמרות מפורמט זה ותאלץ להשיש קונוורטור לפורמט AVI או MPG לאחר מכן תוכל לדחוס אותם עם המובי מייקר המובנה בחלונות המילניום וב XP או להורידו בנפרד מהאתר של מיקרוסופט. סרטונים באורך 15 שניות כמו שמפיקות בד"כ המצלמות הדיגיטליות ניתן לדחוס לקבצים של כמה עשרות עד 150 KB (כמובן שהאיכות לא מזהירה) ולהעלות לכל שרת. יאללה שלח אלי את הקובץ הראשון, נראה מה ניתן לעשות אתו. ו ב ב ח י " נ

siliconarts

New member
למה מיקרוסופט?

ולפריקים האמיתיים, שמעדיפים "לא מיקרוסופט", ישנו פורמט שנקרא DivX. גם הוא דוחס בצורה יפה מאוד (אם לא טובה יותר מזה של MS). אם תרצו הסבר איך לעשות - אשמח להפנות לאתרים המתאימים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אכן למה מיקרוסופט !

להבדיל מפורמט DivX המיועד לדחיסת סרטים באיכות DVD לאכסון על המחשב או לצריבה על דיסקים מיועד הפורמט WMV ליצירת קליפים קטנטנים המיועדים בעיקר לצפיה דרך האינטרנט. הסבת קליפ מפורמט AVI או MPG נעשית בפעולה אחת פשוטה וניתן לקבוע את מימדי הקליפ ואת רמת דחיסתו. יתרון נוסף הוא שקליפים של WMV נקראים על ידי האקספלורר בסטרימינג כלומר הסרט מוצג כבר אחרי שירדו למחשב רק כמה אחוזים ממנו והוא ממשיך לזרום תוך כדי צפייה (ולא צריך כמובן שום נגן מיוחד כדי לצפות בו). לאור האמור לעייל נראה לי כי פורמט זה הנו האידיאלי על מנת לפרסם ברשת סרטונים קצרים המופקים ע"י המצלמות הדיגיטליות. נ.ב. אם יש לך ידע בתחום אשמח אם תוכל להמליץ על קונוורטור הממיר מפורמט קוויק טיים שמצלמות אולימפוס משתמשות בו לפורמט AVI או MPG. ו ב ב ח י " נ

siliconarts

New member
DivX 1-0-1

היופי בפורמט הנ"ל, הוא ש: א) הוא מיועד גם כן לstreaming (מה שרשמת לעיל). ב) ניתן ליצור את הקובץ בצורה כזו שיתפוס פחות מקום מהWMV. ג) ניתן בעצם לשחק איתו ולהגיע לנתונים השווים לכל נפש. ד) אם ידוע או לא, הוא בעצם פריצה של פורמט ASF. ה) החסרון היחידי הוא, שצריך להתקין CODEC (בעצם הפריצה של הASF). SILICONARTS נ.ב. אני מחפש לך ממיר

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגבי ממיר

בנושא הקוויקטיים פתרתי לבד. לגבי ממיר ל - DivX אשמח אם תשלח לי לבדיקתו, אגב האם האקספלורר יודע למשוך אותו בסטרימינג ללא פלאג אין כלשהו ? ו ב ב ח י " נ

בובי

New member
קוויק טיים 5 יש לו אופציה

להקטין מאוד סרטים וזה מה שעשיתי

siliconarts

New member
פלאג אין

כל מה שצריך זה את הCodec של הDivX. ניתן להשיגו בכתובת הרצ"ב תחת מדור software

הקרפיון

New member
גם אנחנו חזרנו לפני שעה קלה מאילת

בסיבוב זה פגשנו את חי-בר, צולל-מודאג, אבנר-29, קובי, בניסנובה, פלניצקי ושמעון, פ"ש, גור, קיסר עדור, דיקומפרסיה ואולי עוד כמה חברים וחברים לשעבר. המאזן החדש הסתבר כנוח מאוד גם מתחת למים. צצלתי לראשונה בחוף הדקל, וראיתי שם דולפינים (לפי הזמנת חי-בר). צללנו בפרדיס צפון ושוב כמעט הסתבכנו עם מצפן, וראינו שלושה איגל-ריי עפים במבנה, וגם פגסוס דרקוני (שניהם לפי הזמנה של חי-בר. בפעם הבאה, אולי תזמין כריש לוויתן??
) פרוט אחרי כמה שעות שינה.

הקרפיון

New member
הסאגה הבלתי נגמרת של פאראדייס צפון

כהרגלינו בקודש, גם הפעם צללנו בפאראדייס צפון, וגם הפעם יש מה ללמוד מהצלילה (קרי: "קרוב מדי לכמעט נפגע"). והפעם, בניגוד לפעמים קודמות, היה מצפן והוא שהביא את הצלילה לסיום טוב. תכנון הצלילה היה כזה: צניחה לחרטום הסטי"ל, אזימוט 050 עד האיזור הפיניקלס (3-6 דקות) המשך באזימוט 000 עד ל110 AT, ואז פניה לחוף, ב270 עד ל15-10 מטר, וחזרה לאורך המדרון דרומה. הראות היה לא מדהימה (מהחרטום לא ראו את הגשר), אבל לא בעייתית באמת. זרם קל לכיון דרום, שלא השפיע במיוחד. נקודות כשל: 1. הצלילה היתה עם צוללן שלישי, לא מוכר. מדובר ברופא המתקרב ל40, **, שצולל הרבה שנים, צלל לאחרונה שלושה שבועות קודם. דיברנו איתו, והוא נראה רגוע ואחראי. לצורך הסיפור נקרא לו דויד. 2. מדובר בצלילה מסובכת, ואנחנו ידענו את זה מראש. [א] יש סיכוי להכנס לנטיב שייט, ו-[ב] התופוגרפיה לא אידיאלית. כמוכן מדובר בצלילה לעומק 27 מטר, כלומר זו לא צלילה רדודה. 3. 110 at לא משאיר הרבה טווח בטיחות. זה סביר לצלילה שבה קל לפנות ימינה ולתפס על המדרון, וכך להוריד את צריכת האוויר (עם הירידה בעומק). פאראדייס הוא לא כזה. סיפור הדרך: ירדנו לחרטום. לקחנו אזימוט 050, וירדנו אל בינות לאלמוגים. את הפיניקלס לא מצאנו, אז אחרי 5-7 דקות, כשהגענו לתל הנמלים (גבעת אלמוגים בגובה של 2-3 מטר, עם כמות גדולה של דגים בינונים. האלמוג לא במצב מדהים, אבל הדגים חביבים מאוד) פנינו צפונה, לעוד שלוש ארבע דקות. בשליו זה קריאת האוויר שלי היתה 110, וזוגתי היתה על 150. בדקתי את המד של דויד, שהראה על 100 [נקודה 1]. דרך אגב, היינו בדיוק על העוגן שלידו הסתבכנו צלילה ההיא לקצא"א) סמנתי לזוגתי, שהובילה, ופנינו שמאלה, לאזימוט 270, והתחלנו לשחות (יענו, לא להתעכב). ואז שום דבר לא קרה. לא היה מדרון נראה לעין בשום מקום. אחרי כמה דקות בדקתי את המצפן, ואין מה לומר, לנווט היא יודעת. אבל מידרון, אין [נקודה 2א]. מד העומק הראה שאנחנו מטפסים, אבל מאוד, מאוד לאט. בסופו של דבר, הגענו ל15 מטר, והתחיל החול. פנינו דרומית מערבית. בשלב זה עברה מעלינו סירה [נקודה 2ב]. היינו במספיק עומק כדי שזה לא יהיה מסוכן, אבל מרגיע זה לא היה. המשכנו ואחרי עוד דקה בערך עברנו מעל החרטום הטבוע. זה היה מרגיע, כי כמה שאני יודע, זה כבר סוף נטיב השייט (יש למשהוא כאן מידע על זה, דרך אגב?). המשכנו הלאה, וראינו את שובר הגלים לימינינו ואת הכיסא עם הקיפודג בצד שמאל. אני הייתי, בשלב זה, בערך ב50at ודויד היה בב40. סימנו עצירת בטיחות, אבל דויד היה עם חליפה חדשה יחסית, והיה קל מדי. הוא נלחם להשאר, כמעט תלש סלע עם אלמוג, ובסופו של דבר ויתר ועלה לפני הים אחרי רק חלק מהעצירה. הוא סימן OK, ושחה מעלינו עוד דקה עד לסוף העצירה. על פני המים, הסתבר שמכל המלחמות דויד נשאר בלי אוויר (5 AT) ואני עם 20-30, זוגתי נשאר עם כ-70 at ודיוד היה יכול לבקש את האוקטופוס שלה כדי לא להגיע למצב הזה. עד פה. הערות יתקבלו בברכה.

המוגז

New member
תגובה

אחת הדרכים היעילות לחסכון באויר זה לעלות למים כחולים לעשר מטר נגיד מה גם שהיה לכם מצפן ולא הייתם צריכים טוואי קרקע לצורך הניווט ואין מה להתרגש מסירות כל עוד שומרים על עומק סביר הרי לא גוררים רשתות באילת

הקרפיון

New member
תגובה לתגובה

בראות שבה היינות מדובר בכחול עמוק, יענו לא רואים את הקרקע. זה לא נעים, באופן כללי, וזה לא בריא עם צוללן שאנכנו לא מכירים. האמת, בניתחשב בבעיות האיזון שהיו לו בהמשך, זה יכול היה להגמר ממש רע, כי הוא יכול היה להתלש , ועוד באמצע נטיב שייט. לגבי טוואי קרקע, הבעיה לא היתה בעיית ניווט, אלה בעיה של מרחק מהחוף. בכיוון שבו צללנו, החוף לא היה קרוב, ויתר על כן, לא היה מדרון חד כמו בהרבה מקומות באילת, כך שצריכת האוויר היתה גבוהה. עם היינו מסוימים את הצלילה ב50 שAT במיכלים, זה לא היה צלילה בעיתית. ככה, כמו שזה היה, היינו נקודת כשל אחת מתאונה, וזה לא טוב. באחד הספרים שקראתי ("זרועו הארוכה של גיל המילטון") דובר על זה שמרבית התאונות קורות מצירוף של כשלים, מאחר וברוב המקרים, מערכות מתוכננון כך שתקלה או כשל אחד לא יסתימו בתאונה. צלילה זה דוגמה טובה.

קותי

New member
תגובה לתגובה לתגובה

אחת המיומנויות החשובות ביותר לצולל המתקדם (להבדיל מהצולל המתחיל בצעדיו הראשונים) זה לצלול "בכחול". בצלילה כמו זו שתיארת הדרך הטובה ביותר לחסוך גז לנשימה, להמנע משהיה ארוכה מדי בעומק שיחייב אחר כך חניות דקומפרסיה, היא עליה לעומק של 7 מטר וצלילה בכחול. בעיקר אם הכיוון היה ידוע לכם. אם אתה נמצא עם צולל שאינך בטוח במיומנות שלו לבצע משהו כזה, עדיף לא להגיע למצב שעלול לחייב צלילה בכחול. אני הייתי עולה לצלילה בכחול בהנחה שיותר טוב לעוף למעלה בנתיב שיט (מסוכן, אבל לא בהכרח קטלני) מאשר להשאר למטה ללא גז נשימה (קטלני בהחלט). נכון, למי שאינו מורגל בצלילות מהסוג הזה צלילה בכחול, כאשר לא רואים את הקרקעית יכולה להיות מטרידה. לכן כדאי לתרגל אותה שלא בנתיבי שיט כדי שהמיומנות הזו תעמוד לרשותכם בשעת צורך. דרך אגב, ה"זרוע" הוא ספר נהדר.

הקרפיון

New member
תגובה לתגובה לתגובה .....

לא היינו קרובים לדיקופרסיה בשום שלב של הצלילה (10 דקות מגבול המחשב). בנוסף, לא היתה בעיה של גז מרבית הצלילה. למען האמת, הכמות היתה סבירה עד בערך עצירת הבטיחות. כן, היינו קצרים. אני סימתי עם בערך 30, שזה לא טוב אבל לא קטסטרופה, וזוגתי היתה עם 70. הבעיה שלנו היתה עם "דויד", שלא הודיע על הירידה המדאיגה (והמרשימה) באוויר שלו. אני לא מפחד מצלילה בכחול, אבל אני עוד צריך לתרגל את זה לפני שאני ארגיש בנוח. ואני לא דואג, פליקס יתן לי עוד הרבה מזה לפני שהוא יסמיך אותי. זה לא אומר שאני רוצה לעבור לכחול, בעיקר אם ההערכה היא שאין בעיה אמיתית עם אוויר. אם היינו מתקרבים לגבולות הדיקומפרסיה או האוויר, היתי, סביר, מבצע עליה בכחול. הבעיה האמיתי עם הצלילה הזו היא שעד לממש סוף הצלילה, לא היה ברור עד כמה הינו קצרים באוויר. היה ברור שאנחנו ממהרים לסיים את הצלילה ושאין לנו זמן להתעקב, אבל לא היה ברור עד כמה היינו קרובים לבעיה ממשית. אני לא זוכר שצולל שצלל איתי הגיע אי פעם למיכל ריק (חוץ מהפעם ההיא, כשצללתי עם צוללן מקצועי וציוד שכור, ומד הלחץ שלו זייף 50 אט´ למעלה, אבל זה סיפור אחר). (ואכן, ספר מצוין. ויש לי את עולם טבעת בגירסה שבא העולם מסתובב לא נכון
)

למעלה