חזרתי... חלק א'

חזרתי... חלק א'

חזרתי אתמול בלילה מטיול של חודש בסקוטלנד. היה מדהים! אין לי מילים לתאר בכלל... כשאני חושבת על כל הפחדים שהיו לי לפני שיצאתי - על לטייל לבד, על שיקרו לי דברים רעים.... הכל נראה לי כל כך רחוק ממה שהיה בסוף באמת. אז מה עשיתי - אדינבורו הייתי כ-6 ימים באדינבורו. זה היה בעיצומו של פסטיבל הפרינג', שהפך את אדינבורו לצבעונית וליותר עמוסת תיירים מבדרך כלל... הצגות רחוב מושקעות בכל פינה, מוזיקה חיה בפאבים, הופעות של סטנד אפיסטים, הצגות תיאטרון, מיוזיקלס.... כל מה שאתם יכולים רק לדמיין. במשך כמה ימים פשוט הייתי הולכת ברחובות ונהנית מהמוזיקה שמנגנים ברחובות ומהופעות הרחוב. בערב יצאתי עם חברים שהכרתי בהוסטל לפאבים ונהנינו ממוזיקה סקוטית מסורתית, או לפעמים ממוזיקת פופ. בכל מקרה רקדנו עד שהתעלפנו על הרחבת ריקודים
הייתי ב-2 הופעות סטנד אפ, אחת מצוינת (של דיוויד מקסבאג') והשנייה הייתה ממש ביזבוז זמן... (לא זוכרת את שם הקומיקאי). יום אחד הלכתי לטייל בארת'ור'ס סיט. אם אין יותר מדי רוח אפשר להנות שם יום שלם, לטפס על הגבעות מסביב. מאחוריי ההר יש אגם מאוד פסטורלי עם ברווזים וברבורים. זה מדהים איך במרחק של רבע שעה הליכה מהרחוב הראשי יש פתאום הרים וטבע. לצערי כשאני הייתי שם הרוחות היו חזקות מדי כדי לטפס עד לפסגת ההר ולראות את כל אדינבורו מלמעלה. אדינבורו עצמה מאוד יפה, עם בתים ישנים, עם הסטוריה מאוד מכובדת ומעניינת. אני מאוד ממליצה לקחת איזשהו סיור רגלי מודרך בעיר כדי לשמוע סיפורים מעניינים על הזמנים האפלים של אדינבורו. בנוסף לכל מה שציינתי יש גם מוזיאונים וגלריות אומנות, רובם חינמיים. באופן אישי הכי אהבתי את הגלריה הלאומית. יש שם תערוכה של ציירים סקוטים עם ציורים מאוד מאוד יפים. פיטלוכרי פיטלוכרי עיר קטנה ויפייפיה, בתים מדהימים שחלקם שוכנים ממש על שפת הנהר. פיטלוכרי אומנם באופן רישמי עדיין לא נמצאת בתוך ההיי-לנדס, אבל סביבה יש הרים רבים ומקומות מאוד יפים שאפשר לטייל בהם. אני ועוד כמה אנשים שהכרתי בדרכי קנינו מפה מה-tourist information (בסכום פעוט של 50 פני) שם יש הסברים על כ-6 מסלולים יפייפיים שאפשר לעשות. המסלולים מסומנים היטב וקשה ללכת לאיבוד. אנחנו עשינו קומבינה של כמה מסלולים ביחד, כך שהיה לנו מסלול מאוד מעניין ומגוון של כ-8 שעות הליכה. הלכנו מהעיר להר ben vrakie מסביב לכל מיני חוות,ובסוף במקום לחזור ישירות לעיר הוספנו לדרך מסלול מסביב לנהר. הנוף שעברנו באותו יום היה כל כך מגוון ויפה. פיטלוכרי יכולה להיות עיר מצוינת כבסיס למי שרוצה לעשות כמה טיולים באיזור. אינברנס אינברנס שוכנת על גדות נהר הנס, שנשפך ללוך נס (לוך=אגם). לוך נס עצמו הוא אגם עצום במימדיו. המדריך שהיה איתי טען שלדעתו אכן יכול להיות שנסי (המפלצת) קיימת, כי האגם כל כך עמוק שאי אפשר לדעת מה נמצא שם בפנים. אומרים שמדענים מצאו כל מיני סוגים של דגים שלא היו מוכרים למדע לפני זה, ולא נמצאו בשום מקום אחר חוץ מבלוך נס. אינברנס עצמה היא עיר יפה, עם פוטנציאל לקצת שופינג למעוניינים. בעיר יש מוזיאון קטן (שאפשר לוותר עליו אבל הכניסה היא במילא חינמית) גלרית אומנות פצפונת וארמון נחמד. תמורת סכום קטן של כ- 3 פאונד תזכו להיות מגויסים לצבא הבריטי הנלחם נגד הסקוטים. ההצגה נורא נחמדה ואני נהניתי ממנה (אבל היו שחשבו שהיה אפשר לוותר על זה ולשמור על הכסף... כל אחד וטעמו הוא). גם באינברנס יש פוטנציאל מאוד גדול לטיולים רגליים. טיול נחמד ולא קשה בכלל הוא לטייל לאיי נס. אלו איים קטנים ומאוד יפים ושקטים ששוכנים על הנהר. בין האיים יש גשרים שחוצים את הנהר. ה-great glen way עוברת דרך אינברנס, ואפשר לעשות חלק ממנה ולחזור בדרכים אלטרנטיביות. לצערי לא מצאתי מפה טובה וזולה כמו שהייתה בפיטלוכרי, אבל גם בלי מפה אפשר פשוט להסתובב באזור האיים, ואח"כ ללכת לכיוון ה-canal.

חזרתי... חלק ב'

|דגש|האי סקאי האי סקאי הוא פשוט מדהים.... לא משנה מה מזג האוויר, פשוט יפה שם. כשגשום וערפילי ההרגשה היא שנמצאים בתוך איזו אגדה על פיות, ולכן לא תופתעו לגלות שלתושבים על האי סקאי יש המון סיפורים על פיות וענקים. באי סקאי עשיתי טרק של יומיים בהרי הקולין השחורים. הנוף שם פשוט עוצר נשימה. אני עשיתי את הטרק במסגרת של טיול מודרך, לכןשמענו מפי המדריך הסקוטי המטורף שלנו אגדות עוצרות נשימה על הרי הקולין ומאיפה בא שמם, וכן סיפורים מההיסטוריה הסקוטית (באחד מהואדים שבאזור היה קרב מפורסם בין 2 שבטים סקוטים). גם חלקו הצפוני של האי סקאי הוא עוצר נשימה, ושם שווה לבקר ב- fairy glen, וכן לטפס אל Old Man of Storr . פורט וויליאם פורט וויליאם שוכן למרגלות ההר הגבוהה ביותר בבריטניה - בן נביס. ההר עצמו לא באמת כל כך גבוה (אני לא זוכרת את הגובה המדויק), אבל העלייה היא מאוד מתישה, והדרך עצמה לא עד כדי כך מעניינת. בסופו של דבר, כשמגיעים לפיסגה, זוכים בנוף מרהיב של ההיי לנדס, ואז פתאום מבינים למה קוראים להיי לנדס בשמם! מסביב רואים את כל ההרים שנמצאים באזור. המראה באמת עוצר נשימה, וגם לפני הפסגה יש המון מקומות שחייבים לעצור ולהנות מהנוף. באופן אישי, אני ממליצה לעלות לבן נביס רק אם מזג האוויר בהיר, אחרת חבל על המאמץ - הדרך עצמה מאוד חד גונית. פשוט מטפסים על שבילי חצץ במשך כשלוש וחצי שעות. העלייה תלולה לאורך כל הדרך, מה שמתיש מאוד. אני טיילתי עם כמה אנשים שלא היו בכושר והיינו צריכים לעצור הרבה כדי שהם יוכלו לנשום ולהרגע קצת. הירידה לא מומלצת לאנשים עם בעיות ברכיים... חוץ מבן נביס, יש את גלן נביס שהוא (לפחות כשראיתי אותו מלמעלה...) מאוד יפה. פורט וויליאם עצמה מאוד חמודה. עיר קטנה עם כמה פינות חמד וארמון שניתן לבקר בו בחינם. אובן כשהייתי באובן ירד גשם ומזג האוויר לא כל כך איפשר טיולים... אבל טיילתי קצת בעיר עצמה, וזאת עיר מאוד מקסימה. היא שוכנת על חוף ים ויש הרבה הזדמנויות לטפס לאיזה מקום גבוה ולהשקיף בנוף של העיר, הים והאיים הקרובים. מאובן אפשר ורצוי לקחת מעבורת לאיים הקרובים, כמו האי מול. גלזגו כולם אמרו לי שגלזגו משעממת ואין מה לעשות בה, אבל אני מאוד אהבתי אותה. גלזגו, בניגוד לאדינבורו, היא גם עיר בפני עצמה. באדינבורו 95% מהאנשים שתדברו איתם ברחוב, כולל אנשים שעובדים בחנויות וכו' - הם זרים. גלזגו היא באמת עיר בפני עצמה שאשכרה חיים בה סקוטים...
לכן לגלזגו יש יותר אופי מאשר יופי. גם גלזגו עשירה בארכיטקטורה יפה, אבל לא בממדים של אדינבורו. גלזגו הייתה בשבילי אתנחתא טובה מכל הטיולים כדי ללכת קצת למוזיאונים וגלריות אומנות (רובם חינמיים) וקצת שופינג לפני החזרה לארץ... חיי הלילה בגלזגו מאוד עשירים, הבעיה היחידה היא שכל הפאבים נסגרים בין השעות 12 ל-2 בלילה... אבל תמיד אפשר לקנות כמה בירות במכולת ולהמשיך לשתות באכסנייה
כמה המלצות: אני אירגנתי את כל הטיול שלי סביב חברת טיולים ואכסניות בשום macbackpackers. החברה הזאת מצוינת. המדריכים הם סקוטים מצחיקים עד טירוף, שיעשירו אתכם באינספור סיפורים (אם זה אגדות, סיפורים הסטוריים או סיפורים על התרבות העכשוית) מרתקים. באכסניות של החברה עובדים חבר'ה מאוד חברותיים, שתמיד יעזרו לכם למצוא את הסופרמרקט הקרוב, או ימליצו לכם על טיול בסביבה. בנוסף, לאט לאט התסבר לי שאפילו לא מנסים לסחוט ממני כסף - הטיול עם האוטובוס במסגרת jump on jump off עלתה לי 65 פאונד. בבירור שעשיתי מסתבר שהיה עולה לי פחות או יותר סכום דומה אם הייתי לוקחת אוטובוס רגיל ללא מדריך וללא עצירות בדרך. skye trekker tour - מומלץ מומלץ מומלץ, ויותר מזה אני לא יכולה להוסיף. בהודעות הבאות אני אשים קצת תמונות (אין לי עדיין הכל על המחשב, אבל אני אתן קצת טעימות ממה שראיתי). אם למישהו יש שאלות, אני אענה בכייף.

תמונות

טוב, לא הצלחתי להעלות תמונות שלי כי הן יותר מ-250 ק"ב... בכל אופן, יש לי כמה תמונות שאנשים שהיו איתי בסקאי לקחו. התמונה הראשונה: קמנו בבוקר, הוצאנו את הראש מהאוהל, וזה מה שראינו.... (נוף להרי הקולין השחורים)

היום השני של הטיול -

ביום השני לא טיפסנו על ההרים, אלא עשינו מסע קצת יותר רגוע בעמק שמחלק בין הרי הקולין השחורים להרי הקולין האדומים.

סאקרה

New member
תמונה מרהיבה!

ותודה על ששיתפת ביומן המסע שלך. נשמע נפלא.

shaishoo

New member
תמונה של ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

sela v

New member
אפשר להכניס למאמרי הפורום?

לגבי הקטנת תמונות הסברתי לג'ירפה שגם היא חזרה מסקוטלנד לא מזמן. לא נפגשתן בסקוטלנד?
אז בקיצר רשמתי לה בפורום איך להקטין את התמונות, ואני מוכן להסביר שוב, ולהכניס את זה אולי גם לשאלות נפוצות. רק חשוב שתגידי איזו תוכנה לעריכת תמונות יש לך.

בטח שאפשר! I'm honoured...

יכול להיות שפגשתי את ג'ירפה.... פגשתי בחורה מקסימה כשהייתי בפיטלוכרי, ואיתה (ועם עוד 4 בנות מארצות שונות) טיילתי לבן וראקי. אין לי שום תוכנה לעריכת תמונות... אם תוכל להסביר לי וגם להמליץ לי על תוכנה פשוטה (כי חוץ מלהקטין תמונות אין לי צורך בה), אני אשמח! יש לי המון תמונות יפות להעלות לפורום

עמית22

New member
עריכת תמונות

יש תוכנה חינמית מצויינת בשם Ifranview, תורידי אותה. בתוכנה, בחרי תמונה, לכי לתפריט image ובתוכו ל- resize/resample, ותקטיני את אורך התמונה ל- 800, זה אמור לתת לך תמונה בגודל נורמלי שנכנסת לפורום.

sela v

New member
מאד קלה לשימוש היא ACDSee

הבעיה שהגרסה החדשה מס' 6 קצת כבדה, אפילו על מחשב שקניתי לפני חצי שנה, ואחרי חודש אם אני לא טועה אם רוצים להמשיך להשתמש צריך לקנות רשיון. אז אם תשתמשי בתוכנה הזו, בוחרים את התמונה שרוצים לערוך בוחרים בתפריט את Modify ואז את Resize, מספיק שגובה או רוחב התמונה יהיה 800 (תלוי אם התמונה מאוזנת או מאונכת). אחרי זה בוחרים מ-File את Save as ושומרים את התמונה בספרייה חדשה, כדי לא לאבד את התמונה המקורית.

meir e

New member
IrfanView מומלצת

חינמית קלה להפעלה, קבוץ ושינוי רזולוציה באיכות גבוה, לא צורכת הרבה משאבים, מאפשר לעבד ולהציג תמונות בצורה ידידותית.

yafa kfir

New member
כן יש לי שאלה ישראלית -

ואינך חייבת לענות. האם תוכלי לתת קצת פירוט על עלויות? אכסניות, סיורים מודרכים בעיקר. וחוצמזה - הוקסמתי מן התיאורים שלך. אני מדריכה טיולים מאורגנים. טוב - לא אירך לבאר שאני שותה ממנה. אבל - התיאור שלך פשוט נמפלא - ונתן לי מה זה חשק לינסוע. המון תודות.

עלויות

ה-UK נחשבת, ובצדק, ליקרה לכולם. כל מי שהכרתי, לא משנה מאיפה הוא, התלונן על יוקר המחייה. אבל בסופו של דבר תמיד אפשר לצמצם עלויות. בנוסף, ככל שמתרחקים ממוקדי תיירות גדולים, המחירים יורדים. כמו כן, ככל שעולים יותר צפונה, או נוסעים למקומות יותר קטנים ונידחים - שוב, המחירים צונחים בהתאם. אדינבורו (בזמן הפסטיבל) הייתה העיר הכי יקרה שהייתי בה. שאר הערים היו פחות או יותר באותו טווח מחירים. טיסה - אני לא יודעת כי קיבלתי אותה חינם תמורת נקודות נוסע מתמיד... אכסניות - אני הייתי באכסניות של חברת scotland's top hostels שיש להם מחירים מאוד סבירים, אבל לפעמים אפשר למצוא אכסניות זולות יותר (אני מדברת על הפרש של פאונד במחיר). באופן כללי המחיר נע בין 13 פאונד באדינבורו, ל-11 פאונד בהיי לנדס. ברוב האכסניות הייתה אפשרות לנקות תמורת לינה. אוכל - באכסניות שהייתי היה מטבח עם כל מה שצריך כדי לבשל. ברוב האכסניות יש גם סלסלות עם אוכל חינמי שהשאירו אורחים אחרים. האנגלים והסקוטים לא נודעים באיכות האוכל שלהם, הכל מטוגן בשמן עמוק... אז ככה: ארוחה ממוצעת של פיש אנד צ'יפס בטק אווי עולה בין 2 ל-4 פאונד, אם תחליטו לשבת במסעדה או בפאב ארוחה תעלה בדרך כלל בין 5 ל-7 פאונד לאדם. אם הולכים לסופר עם עוד חברים וקונים מצרכים לארוחת ערב (נניח - פסטה עם רוטב, ירקות לסלט ויין אדום) אפשר לחסוך ומגיעים לעלות של פאונד לבנאדם לארוחת ערב. אם מבשלים לבד, זה טיפה יותר יקר... אני הייתי מוציאה בממוצע 2 פאונד לארוחה שבישלתי בעצמי. מקומות זולים לקנות בהם: Tesco ו- Lidl לידל זה סופר זול באופן מיוחד! אטרקציות - ארמונות כמעט תמיד עולים כסף כדי להיכנס. לא תמיד שווה לשלם, בסופו של דבר ימאס לך לראות ארמונות. באדינבורו הכניסה עלתה 8 פאונד לאדם, אבל בארמונות יותר נידחים כניסה עלתה כ-3 פאונד. יש הנחות לסטודנטים בכל מקום, לכן שווה להצטייד בכרטיס סטודנט בינלאומי (דרך איסתא, עולה 50 ש"ח אבל הכרטיס מחזיר את התשלום במהירות). בכל עיר כמעט יש מוזיאונים חינמיים, במיוחד בגלזגו ששופעת מוזיאונים וגלריות אומנות. דברים אחרים, כמו שיט על סירה כדי לראות כלבי ים, טיול מודרך לאזשהו מקום וכו', נורא משתנים בעלויות. אני הייתי על סירה שעלתה לי 15 פאונד, ואח"כ ראיתי סירה אחרת שעלתה 6 פאונד... תמיד שווה לעשות סקר שווקים. תחבורה - רכבות למרחקים ארוכים (כמו לונדון-אדינבורו) מאוד יקרות, ותמיד שווה לקנות כמה שיותר מוקדם (אני קניתי שבועיים מראש לונדון-אדינבורו ובחזרה, ב-52 פאונד). אני יודעת שסלע מעדיף לקחת מטוס מלונדון לאדינבורו, וזה באמת יכול לצאת יותר זול מאשר רכבת, רק אל תשכחו לדאוג להכין סידורי נסיעה מהשדה תעופה לאכסניה. אוטובוסים בינעירוניים בסקוטלנד יכולים להגיע למחירים מאוד גבוהים. אני שילמתי 65 פאונד בשביל אוטובוס סובב סקוטלנד של macbackpackers (עם מדריך סקוטי צמוד שמסביר על האיזור). אח"כ כשביררתי כמה היה עולה לעשות את אותו מסלול עם אוטובוסים רגילים, ללא הדרכה, מסתבר שהמחיר כמעט זהה. רכבות בינעירוניות למרחקים יותר קצרים, למשל גזלגו-סטרילינג, זה לפעמים יותר זול מאשר האוטובוס. אני שילמתי 5 פאונד לכרטיס הלוך חזור מגלזגו לסטרלינג, די זול... צריך לפקוח את העין למבצעים. כרטיס הלוך חזור כמעט תמיד יהיה זול באופן משמעותי מ-2 כרטיסים רגילים. כמו כן, ככל שקונים את הכרטיס יותר מוקדם, הוא יותר זול. Mega Bus היא חברת אוטובוסים בכל ה-UK, והיא מאוד זולה. שמעתי שמועה שיש לה קו מלונדון לגזלגו בפאונד אחד. שווה לבדוק. מוניות - בגלזגו מוניות נורא פופולריות כשפתאום יורד גשם ולא מתחשק ללכת20 דקות ברגל. אבל הפינוק הזה יעלה בין 3 ל-4 פאונד כדי להגיע ממרכז העיר לרחוב של האכסניה שהייתי בה. אוטובוס עירוני הוא הרבה יותר זול, ואפשר לקנות גם כרטיסים לנסיעה לא מוגבלת לאותו יום/שבוע/סופשבוע במחילים מוזלים. טיולים - trekker tour - טרק של יומיים בהרי הקולין המדהימים של האי סקאי, עלה לי 45 פאונד (שימו לב, לפעמים יש להם מבצעים שמורידים את המחיר ל-35 פאונד). המחיר כולל: אוהל, שק"ש, ציוד לבישול, מעיל גשם, מכנסי גשם, תיק 60 ליטר, ובעצם כל ציוד שחסר לכם. לי למשל לא היה כובע גרב וכפפות, אז הביאו לי. המחיר לא כולל אוכל ליומיים, לכן תוסיפו בין 5 ל-8 פאונד על אוכל ואלכוהול לטיול
Day tour of skye - טיול יומי בכל רחבי האי סקאי, מאוד מומלץ. עולה 18 פאונד. macbackpackers - jump on jump off - זה מה שנתן לי מסגרת לטיול שלי. 65 פאונד. האוטובוס לוקח אתכם מעיר לעיר לדלת של האכסניה, ובדרך עוצרים במקומות כמו מפלים, אתרי קרבות מפורסמים וכו'. המדריכים הם מצחיקים ויודעים לספר יופי של סיפורים על המוקומות בהם עוצרים. כשמגיעים ליעד, אפשר להשאר שם כמה ימים שרוצים. האוטובוסים נוסעים כל יום, לכן ברגע שממצים עיר אחת, אין בעיה לעלות על האוטובוס הבא. מאוד מומלץ. מתנות ובגדים זה כבר כל אחד והארנק שלו... אבל אני מצאתי מציאות ב- cherity shps ויש גם רשת שנקראת primark שם אפשר לקנות בגדים באיכות טובה, ובמחיר מאוד נמוך.

sela v

New member
אפשר להוסיף בנוגע לאוכל

שאנגליה ידועה ב-Take away, אז רוב מסעדות הפיש אנד צ'יפס הן טייק אווי, כנ"ל לגבי אוכל הודי וסיני. אפילו אם זו מסעדה אפשר לקחת את האוכל לאכסניה למשל. בד"כ ארוחה כזו עולה 4-6 פאונד.

sela v

New member
רציתי רק להגיד

שהעלתי את הכתוב כמאמר (קישור בתחתית הדף), ואני מחכה לתמונות שלך שאוכל להוסיף למאמר.

yafa kfir

New member
המון המון תודה. - ממש אין כמוך

נתת מושגים מאד ברורים על העלויות - וזה הרי חלק חשוב כל כך בקבלת ההחלטות ובביצוע של טיול. אנחנו מתכננים את ה-GRAND TOUR שלנו במאי - ושוקלים אם אירופה כן או לא - נתת לנו המון חומר למחשבה והחלטה. המון תודה על המאמץ.

למעלה