דובת הקוטב
New member
חזרתי... חלק א'
חזרתי אתמול בלילה מטיול של חודש בסקוטלנד. היה מדהים! אין לי מילים לתאר בכלל... כשאני חושבת על כל הפחדים שהיו לי לפני שיצאתי - על לטייל לבד, על שיקרו לי דברים רעים.... הכל נראה לי כל כך רחוק ממה שהיה בסוף באמת. אז מה עשיתי - אדינבורו הייתי כ-6 ימים באדינבורו. זה היה בעיצומו של פסטיבל הפרינג', שהפך את אדינבורו לצבעונית וליותר עמוסת תיירים מבדרך כלל... הצגות רחוב מושקעות בכל פינה, מוזיקה חיה בפאבים, הופעות של סטנד אפיסטים, הצגות תיאטרון, מיוזיקלס.... כל מה שאתם יכולים רק לדמיין. במשך כמה ימים פשוט הייתי הולכת ברחובות ונהנית מהמוזיקה שמנגנים ברחובות ומהופעות הרחוב. בערב יצאתי עם חברים שהכרתי בהוסטל לפאבים ונהנינו ממוזיקה סקוטית מסורתית, או לפעמים ממוזיקת פופ. בכל מקרה רקדנו עד שהתעלפנו על הרחבת ריקודים
הייתי ב-2 הופעות סטנד אפ, אחת מצוינת (של דיוויד מקסבאג') והשנייה הייתה ממש ביזבוז זמן... (לא זוכרת את שם הקומיקאי). יום אחד הלכתי לטייל בארת'ור'ס סיט. אם אין יותר מדי רוח אפשר להנות שם יום שלם, לטפס על הגבעות מסביב. מאחוריי ההר יש אגם מאוד פסטורלי עם ברווזים וברבורים. זה מדהים איך במרחק של רבע שעה הליכה מהרחוב הראשי יש פתאום הרים וטבע. לצערי כשאני הייתי שם הרוחות היו חזקות מדי כדי לטפס עד לפסגת ההר ולראות את כל אדינבורו מלמעלה. אדינבורו עצמה מאוד יפה, עם בתים ישנים, עם הסטוריה מאוד מכובדת ומעניינת. אני מאוד ממליצה לקחת איזשהו סיור רגלי מודרך בעיר כדי לשמוע סיפורים מעניינים על הזמנים האפלים של אדינבורו. בנוסף לכל מה שציינתי יש גם מוזיאונים וגלריות אומנות, רובם חינמיים. באופן אישי הכי אהבתי את הגלריה הלאומית. יש שם תערוכה של ציירים סקוטים עם ציורים מאוד מאוד יפים. פיטלוכרי פיטלוכרי עיר קטנה ויפייפיה, בתים מדהימים שחלקם שוכנים ממש על שפת הנהר. פיטלוכרי אומנם באופן רישמי עדיין לא נמצאת בתוך ההיי-לנדס, אבל סביבה יש הרים רבים ומקומות מאוד יפים שאפשר לטייל בהם. אני ועוד כמה אנשים שהכרתי בדרכי קנינו מפה מה-tourist information (בסכום פעוט של 50 פני) שם יש הסברים על כ-6 מסלולים יפייפיים שאפשר לעשות. המסלולים מסומנים היטב וקשה ללכת לאיבוד. אנחנו עשינו קומבינה של כמה מסלולים ביחד, כך שהיה לנו מסלול מאוד מעניין ומגוון של כ-8 שעות הליכה. הלכנו מהעיר להר ben vrakie מסביב לכל מיני חוות,ובסוף במקום לחזור ישירות לעיר הוספנו לדרך מסלול מסביב לנהר. הנוף שעברנו באותו יום היה כל כך מגוון ויפה. פיטלוכרי יכולה להיות עיר מצוינת כבסיס למי שרוצה לעשות כמה טיולים באיזור. אינברנס אינברנס שוכנת על גדות נהר הנס, שנשפך ללוך נס (לוך=אגם). לוך נס עצמו הוא אגם עצום במימדיו. המדריך שהיה איתי טען שלדעתו אכן יכול להיות שנסי (המפלצת) קיימת, כי האגם כל כך עמוק שאי אפשר לדעת מה נמצא שם בפנים. אומרים שמדענים מצאו כל מיני סוגים של דגים שלא היו מוכרים למדע לפני זה, ולא נמצאו בשום מקום אחר חוץ מבלוך נס. אינברנס עצמה היא עיר יפה, עם פוטנציאל לקצת שופינג למעוניינים. בעיר יש מוזיאון קטן (שאפשר לוותר עליו אבל הכניסה היא במילא חינמית) גלרית אומנות פצפונת וארמון נחמד. תמורת סכום קטן של כ- 3 פאונד תזכו להיות מגויסים לצבא הבריטי הנלחם נגד הסקוטים. ההצגה נורא נחמדה ואני נהניתי ממנה (אבל היו שחשבו שהיה אפשר לוותר על זה ולשמור על הכסף... כל אחד וטעמו הוא). גם באינברנס יש פוטנציאל מאוד גדול לטיולים רגליים. טיול נחמד ולא קשה בכלל הוא לטייל לאיי נס. אלו איים קטנים ומאוד יפים ושקטים ששוכנים על הנהר. בין האיים יש גשרים שחוצים את הנהר. ה-great glen way עוברת דרך אינברנס, ואפשר לעשות חלק ממנה ולחזור בדרכים אלטרנטיביות. לצערי לא מצאתי מפה טובה וזולה כמו שהייתה בפיטלוכרי, אבל גם בלי מפה אפשר פשוט להסתובב באזור האיים, ואח"כ ללכת לכיוון ה-canal.
חזרתי אתמול בלילה מטיול של חודש בסקוטלנד. היה מדהים! אין לי מילים לתאר בכלל... כשאני חושבת על כל הפחדים שהיו לי לפני שיצאתי - על לטייל לבד, על שיקרו לי דברים רעים.... הכל נראה לי כל כך רחוק ממה שהיה בסוף באמת. אז מה עשיתי - אדינבורו הייתי כ-6 ימים באדינבורו. זה היה בעיצומו של פסטיבל הפרינג', שהפך את אדינבורו לצבעונית וליותר עמוסת תיירים מבדרך כלל... הצגות רחוב מושקעות בכל פינה, מוזיקה חיה בפאבים, הופעות של סטנד אפיסטים, הצגות תיאטרון, מיוזיקלס.... כל מה שאתם יכולים רק לדמיין. במשך כמה ימים פשוט הייתי הולכת ברחובות ונהנית מהמוזיקה שמנגנים ברחובות ומהופעות הרחוב. בערב יצאתי עם חברים שהכרתי בהוסטל לפאבים ונהנינו ממוזיקה סקוטית מסורתית, או לפעמים ממוזיקת פופ. בכל מקרה רקדנו עד שהתעלפנו על הרחבת ריקודים