חזרנו מקורס עיסוי.

Tנקר בל

New member
זה בסדר

א. גם אנחנו היינו במאבקים עם קופ"ח וטפ"ח עד שאישרו פיזיו' בגיל 4 חודשים. מקווה שאצלכם זה ייקח פחות זמן. ב. שחייה - מגיל 3 חודשים. ג. BERA - גם אנחנו היינו במרכז רפואי עולמי משוכלל ומצוייד, ולמרות שלא עברנו תלאות כמו שלך, גם אצלנו לא ביצעו ברא, אבל אצלנו עוד היה ניתן לסנגר עליהם, כי עברנו למחלקה הרגילה אחרי אשפוז קצר (בן יום) בטיפול נמרץ. עשינו את זה אח"כ דרך קופ"ח. ד. אני רואה שאת מתעקשת על הסבון - איזה מתכון את מעדיפה? מן החי או מן הצומח או שאת רוצה ללמוד את זה באופן מעמיק?

../images/Emo25.gif אין עליך

הקדמת אותי. וטוב שכך. ורד, קחי את הקרואסון, שימי במעבד מזון, הוסיפי שמן זית ודבק נגרים, עצבי כרצונך ומהר לאמבטיה.

ariane

New member
סליחה, שאלה קטנה../images/Emo35.gif

מה זה היפוטוניה, מתי ואיך מאבחנים אותה. אני מבינה את המילה(תודה על 4 שנות לטינית שלי וקצת ידע באטימולוגיה) אבל לא יודעת אם עשו לעדן אבחון לזה בכלל. אשמח לקבל תשובה

Tנקר בל

New member
אריאן

היפוטוניה ניתנת לאבחון בשלבים שונים, בהתאם לחומרתה. עוד בביה"ח נבדקים הרפלקסים של התינוק ואת היכולת שלו להחזיק את הראש כשמושכים אותו לישיבה. בטפ"ח שואלים אותך לגבי ההתפתחות של עדן, בין היתר כדי לאבחן תינוקות שלא מתקדמים בהתאם לקצב הנורמטיבי. אפשר לאבחן גם על פי מגע - גמישות גדולה של התינוק מצביעה על היפוטוניה. לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה אם אף אחד לא אמר לך כלום. רציתי לשאול אותך משהו אחר, בהמשך לתגלית שלי שגם לשוקו וגם לדריה לא עשו בדיקת שמיעה - עדן הייתה בטיפול נמרץ נכון? עשו לה בדיקת שמיעה?

ariane

New member
תשובה

עדן לא הגיעה לטיפול נמרץ לשמחתי, עשו החיאה עוד בחדר ניתוח ואחר כך עברה לאינקובטור בתינוקיה של יולדות. אבל עשו לה בדיקת שמיעה כי כל תינוק שיש לו כללית מושלם זכאי לבדיקת שמיעה ביולדות(אני גם שאלתי מספר פעמים ביולדות אם עשו לה כי היה חשוב לי) תודה לגבי התשובה

נוריה

New member
היפוטוניה

זה טונוס שרירים נמוך או בעברית - מתח שרירים נמוך. התינוק קצת יותר רפוי מהנורמה.

נוריה

New member
בקצרה על היפוטוניה ופלצנות

1. היפוטוניה זה משהו שניתן לשינוי, טיפול ואיזון. את יכולה בכוחות עצמך ולעיתים גם עם סיוע אבל אישית, לא מאמינה שקרניו-סקרל זה מה שישנה. אני חושבת שמדריכת עיסוי תינוקות היא האחרונה שיכולה לבוא ולאבחן ולומר לך לאיזה שיעור פרטי הילדונת שלך זקוקה או לא. וכמה מחברותי הטובות ביותר הן מעבירות עיסויי תינוקות. ורד יקרה, פני לפיזיותרפיסטית או מרפאה בעיסוק בעלי נסיון בתינוקות (ולא ילדים בני 3-5) שיוכלו להדריך אותך ובעיקר לצמצם את הלחץ... אני, כמרפאה בעיסוק, נותנת לא מעט כלים להורה כיצד לאזן ולהיטיב עם הטונוס הירוד של הילד ועל קצה המזלג רק אומר לך שתנוחות עירסול במינשא היא אחת הדרכים הנפלאות ביותר להעלות טונוס של ילד היפוטוני וכמובן גם עיסוי מאד עוזר! 2. שמן לעיסוי. קרמים ושמנים "רגילים", לא רק שהם מכילים נפט הם גם סותמים את הנקבוביות והם שומניים להחריד. אני משתמשת בשמן שקדים בלי שום ניחוח נוסף. רוב הניחוחות הנוספים פשוט מסריחים... השמן שקדים נספג מהר מאד ולא מכתים את הבגדים. 3. חוגים. אם דריה צריכה טיפול - קחי אותה לטיפול. אם את רוצה לכייף איתה - לכי איתה לחוג. תישארי אמא שלה ותשאירי למטפלים המקצועיים את העבודה שלהם. תהני איתה בחוגים ושהיא לא תזהה אותם ואת השהות איתך שם , כמקור לעבודה על מה שהיא לא אוהבת. 4. גם אני טורקת דלתות כדי לבדוק. מופרעות ידועה של פולניות.

למעלה