חזרנו מהנוירולוג..

Elizab3th

New member
חזרנו מהנוירולוג..

הוא הסתכל על בדיקות הטובה ויתר הבדיקות, עשה עוד בדיקה לבני ואמר שמה שהוא חושב שאולי יש לקות למידה או קשיי ריכוז אבל מה שיותר בולט ומורגש זה חוסר בשלות, הוא טוען שנגד זה אין מה לעשות אלא רק לתת לזמן לעשות את שלו. הוא בעצם גם מסתמך על תוצאות בדיקת הטובה ואומר שאם לא היתה את הבעיה של חוסר הבשלות, אפילו 5 מ"ג ריטלין בבדיקה השניה היו אמורים להשפיע יותר ממה שהשפיע בפועל, הוא רשם לנו ריטלין 10 מ"ג ואמר לנסות במשך שבועיים שלוש ולראות מה קורה, הוא אמר שאם זה באמת יעזור הוא יהיה מאד שמח אבל אם אראה שזה לא עוזר כדאי להפסיק את הכדור, עוד הוא הוסיף שעם הכדור אולי באמת הילד יהיה מרוכז אבל לא יהיה לו מה לעשות עם הריכוז הזה, משפט שלא הבנתי בכלל. מה דעתכם? האם 10 מ"ג להתחיל על הפעם הראשונה זה לא יותר מדיי? איך להתחיל לתת את הכדור? תודה מראש.

zivadina

New member
פרטים נוספים

ההסברים של הנוירולוג נשמעים קצת מוזרים. תוכלי להפנות שאלה מפורטת בתאריך 10/5/05 לד"ר גל מאירי, פסיכיאטר ילדים שמתמחה באבחון הפרעת קשב בגיל הרך (0-6). ד"ר גל מאירי מנהל את יחידת הפסיכיאטריה לגיל הרך בבית חולים סורוקה, באר שבע. בקשר להתחלת השמוש בריטלין: יש נוירולוגים שמתחילים את הכדור לאט לאט. לכן, ייתכן שכדאי להתחיל עם 5 מ"ג (חצי כדור), ואחרי מספר ימים לעבור ל-10 מ"ג. מאוד יעזור לדעת בן כמה הילד וכמה הוא שוקל, כדי לתת לך עוד הסברים.

Elizab3th

New member
תשובות..

ראשית תודה על התשובה. בני בן 7.5, כיתה א', שוקל 21 ק"ג ורזון רזון.

zivadina

New member
חוסר בשלות נפשית או מוחית

לפי מיטב ידיעתי, מדברים על חוסר בשלות של המוח לריטלין עד גיל 6. לפי מיטב ידיעתי, נוירולוג לא מוסמך לאבחן חוסר בשלות נפשית. כמובן שייתכן שאני טועה. היות שילדך לא נחשב בתחום הגיל הרך, את יכולה לשאול את ד"ר מנור, שהיא פסיכיאטרית לילדים. אני מאוד ממליצה לך להפנות אליה שאלה עם פרטים מלאים בשרשור שנפתח כאן ביום ה' בלילה. אל תשכחי לציין גיל, משקל ומינון.

Elizab3th

New member
והאם לא לתת לו מחר בבוקר 10 מ"ג

ריטלין כפי שהנוירולוג המליץ?

zivadina

New member
תתחילי ב-5 מ"ג

מינון נמוך מדי לא מזיק, רק לא עוזר להתרכז. מצד שני, הוא מאפשר לגוף להתרגל לכדור.

zivadina

New member
אם הרופא קבע שהוא צריך 10 מ"ג

ברור שמינון נמוך יותר לא יעזור לריכוז.

Elizab3th

New member
הוא אמר שבבדיקת הטובה השיפור

היה קטן עם ה-5 מ"ג ריטלין, ושיכול להיות בהחלט שבשטח זה יראה אחרת וכוונתו שבביה"ס אולי זה כן יעבוד, לכן אין לי מושג למה הוא רשם 10 מ"ג ריטלין ולא 5. בכל מקרה מה שהבנתי ממך, לא להתחיל ישר ב10 מ"ג אלא בחמש מ"ג ואחרי עשרה ימים להעלות ל10 מ"ג ולידע במקביל את המחנכת? הוא היום התחיל כיתה חדשה בבי"ס חדש.

05 מיכל

New member
תהיה בעיה לדעת אם זה עוזר

אם הוא מתחיל כיתה חדשה בבי"ס חדש - יהיה מאוד קשה לדעת אם הרטלין עוזר. אם מצב הריכוז בביה"ס הקודם לא היה ממש נורא - אולי כדאי לחכות כמה ימים, כדי שתוכלי להבדיל בין השפעות השינוי במסגרת לבין השפעת הכדור? חוץ מזה, אני תמיד מעדיפה להתחיל בשבת או בחופשה, ליתר ביטחון, כדי שאם הילד ירגיש לא טוב (וזה קורה לפעמים בשלבי ההסתגלות הראשונים) הוא יהיה על ידי. ושוב, בכיתה חדשה ובבי"ס חדש - זה עוד יותר חשוב שהוא לא יתחיל כשהוא מרגיש לא כל כך טוב, או עם תחושה שונה שהוא לא רגיל אליה. שיהיה לכם בהצלחה!

zivadina

New member
כדאי לשאול את ד"ר מנור בסוף השבוע

איך להתחיל, ובינתיים להתחיל במנה הקטנה.

Elizab3th

New member
היום הראשון עם הריטלין עבד

יותר ממצוין, נתתי עפ"י עצתך 5 מ"ג וזה אכן הוכיח את עצמו ממש עד סוף השיעור האחרון, הבן אפילו סיפר לי סיפור שהמורה סיפרה להם על השואה ממש בתחילת היום והיא היתה בשוק שהוא זכר לספר ואמרה תראי איזה נפלאות עושה הכדור, היא גם לא בעד לתת 10 מ"ג ריטלין אלא רק חצי, מכל הבחינות היה טוב, גם חברתית וגם בלימודים ואני רק יכולה לומר ברוך השם

משמח לשמוע שההשפעה היתה חיובית

יש לקחת בחשבון כי באם אכן המינון הזה מתאים לו, תמשיכו לראות שיפור ויעילות מההשפעה הטובה במידה והמינון קטן, לאחר הסתגלות הגוף (מס' ימים עד שבוע),תחול ירידה בהשפעה ויעילותה. זה הסימן כי יש להגדיל מעט את המינון. נהוג בהתחלה להעלות ברבע כדור כל פעם עד למינון המתאים. שימשיך לקצור פירות ולהנות כמו היום

Elizab3th

New member
תודה רבה ועוד שאלה לגבי שיעורים

אחה"צ, הוא לא כל כך אוהבת לשתף איתי פעולה ולהכין איתי שיעורים, יש לו מורה להוראה מתקנת שלוש פעמים בשבוע, האם צריך לתת לו שוב חצי כדור כאשר היא מגיעה ללמד אותו? או אם אני רוצה לשבת איתו על השיעורים בימים שהיא לא מגיעה? או שלא צריך?

במידה וקשה לו להכין ש"ב בלי ריטלין

מומלץ מאוד לעשותם עם ריטלין. עדיף מן התסכול לנסות להתרכז ולא להצליח וכל תרגיל לוקח שעה וים אנרגיה ותסכול, לא?

Elizab3th

New member
צודקת, האם זה בסדר לתת פעמיים ביום

חצי כדור? אחד בבוקר ואחד אחה"צ במידה ויש שיעורים?

מותר ואף רצוי במקרה הצורך,אך

מומלץ שלא לתת אחרי השעה שלו-שךוש וחצי בצהריים, בשל החשש שיגרום לעירנות בערב כאשר צריך ללכת לישון. בימים כאלו, ניתן לתת לאחר ארוחת צהריים בסביבות 2, 2 וחצי..

zivadina

New member
מינון של 5 מ"ג

קודם כל, המלצתי לתת למספר ימים כדי שהגוף יתרגל. (לא צריך להגיע ל-10 ימים). שנית, בדרך כלל אנחנו רואים שבשבוע הראשון הכדור משפיע בלי קשר למינון נכון או לא. החידוש גורם לילד להתנהג אחרת. אחרי כשבוע עלולים לצפות בחוסר השפעה, ואז זאת הוכחה שהמינון קטן מדי וצריך להעלות אותו. שלישית, לפי המלצות הפסיכיאטרים, מומלץ לתת ריטלין עד לכיסוי של 12 שעות ביום, כאשר "ריטלין רגיל" (שמגיע כ-10 מ"ג) נחשב כיסוי של 4 שעות. כפי שכתבה לך שותפתי, לא כדאי לתת מעבר לשעות אחה"צ, היות שזהו כדור מעורר ועלול לפגוע ביכולת להרדם כאשר נותנים אותו אחרי 16:00. אז, תתחילו צעד צעד, וכל עוד את בגבולות שקבע הרופא המפל, אין לך מה לחשוש.

ILANA1973

New member
רטלין

רציתי לדעת מה דעתך על תרופת רטלין מנסיונך האישי

lims15

New member
הנה קצת על ריטלין

זה תרופה ממשפחת האמפיטמינים,מגרה את מערכת העצבים,קיימת סכנה ממשית של התמכרות,אינה יעילה לטווח ארוך מכיוון שהמוח מפתח סבילות אליה. תופעות הלוואי כוללות בין השארףאיבוד תיאבון,רעידות,הזעה מוגברת,דופק מואץ,פירכוסים,קושי בלהירדם. כמו כן בעת שימוש בה יש להמנע ממאכלית כגון:שוקולד,גבינה צהובה ויין. יש גם כיום טיפולים אלטרנטיבים טביים הלוקחים את מקומו של הריטלין יש פה מאמר על טיפול זה http://www.starmed.co.il/Hi-Technion/21/RitalinSubstitute וגם כן הטלפון שלי (אני עוסק בזה) 050-5225980

למעלה