חזרה לשירות סדיר

חזרה לשירות סדיר

השתחררתי עם פרופיל 21 לפני חודשיים, 21 נפשי,
לא רציתי שחרור אבל כמובן למה שישאלו אותי

הגשתי בקשה לחזור כמתנדבת ולא אישרו, ובנוסף לזה הגשתי (ממש שבוע אחרי השחרור) ערעור על הפרופיל
בתכלס, זה יעזור לי? איך אני חוזרת לצבא?
הפז"ם משחק כאן תפקיד? התגייסתי באוקטובר 11

אשמח לשמוע דעות שלכם..

אשמח לנסות ולייעץ

תקראי את המאמר שלי בטאגליינס- "אין דבר העומד בפני הרצון"
ואז אם תרצי אפילו במסרים לספר לי את הסיפור שלך ואנסה לייעץ במה שאוכל.
ושוב אני מתנצל על השגיאות שם, זאת הייתה כתיבה מהירה מדי ומהפלאפון...

ori239

New member
תגובה חלקית

לא קראתי המאמר של מצחצח חרבות ולאור השעה אכתוב תגובה מעמיקה ורצינית יותר מחר.

על קצה המזלג - למי הגשת ערעור על הפרופיל? באיזה תאריך? האם השארת דרך ליצירת קשר?
אם הערעור הופנה למקום הנכון - יש סיכוי.
אני ממליץ לגבות בחוות דעת של פסיכולוג / פסיכיאטר (ע"פ המקרה) שאת כשירה בראייתם לשירות צבאי, ואם אכן כשירה - לאילו תפקידים - עבודה משרדית? שטח? מגורים מחוץ לבית? וכו'.

הפז"ם לא משחק תפקיד, מרגע שהשתחררת את לא חיילת וזה לא רלוונטי.

לאחר קבלת תשובותיך יהיה לנו קל יותר לעזור
בהצלחה!

ככה

תאריך שחרור היה ב5.7
ערעור על ועדה רפואית הגשתי לענף רת"ם (לא סגורה איך כותבים)- אגף רפואה תעסוקתי משהו כזה
הגשתי שבוע בערך אחרי השחרור

בקשה להתנדב- תא מוחזרי שירות- הבקשה נשללה, הגשתי בסוף יולי

צירפתי רק חוות דעת מהפיסיכיאטר שראה אותי במיון (לצערי נשלחתי לשם) שקבע שאני שפויה ופשוט צריכה תפקיד פחות מלחיץ (הייתי סמבצית) אבל עדיין לא התחלתי טיפול פסיכולוגי באזרחות אז אולי נפלתי על זה..

וכמובן שהשארתי להם את כל הפרטים שלי..

hillator

New member
תגובה

1. לא ניתן לחזור כמתנדב לצבא לאחר קבלת פרופיל 21 נפשי, ניתן רק לעלות פרופיל ולחזור כחיל רגיל.
2. ווידאת שהבקשה אכן הגיעה לידי תא מוחזרי שירות? כי לאחרונה נתקלתי בלא מעט מקרים של פקסים שהלכו לאיבוד במדור הזה

בברכה

ori239

New member
בדיוק

ענף רת"ם הוא הכתובת לכל ההשארות הרפואיות החריגות.

אני ממליץ בכל זאת "לחזק" את הבקשה בחוות דעת של פסיכיאטר פרטי.
תא מוחזרי שירות לא רלוונטי כרגע,
מהסיבה שבהיעדר פרופיל אחר/השארה רפואית לא תגויסי שוב.

מבחינת התהליך הרעיון הוא שיזמנו אותך לועדה רפואית נוספת - אפילו אם תהיה השארה רפואית תוכלי להתגייס.

ודאי טלפונית שהבקשה הגיעה,
רשמי את שם החייל שאישר הגעת
החומר ותאריך השיחה. צרי קשר מדי שבוע לוודא סטאטוס.

במידה ומושכים אותך זמן רב ואת חשה שאין טיפול, עדכני אותנו ונסייע בהגשת פנייה לקפ"צ/נקח"ל

כמובן שאלטרנטיבה ראויה היא שירות לאומי כמו שאמרה אושי - גם שם ניתן לשרת שירות משמעותי לחברה

השארה רפואית? מז"א?

בהתחלה הייתי מתקשרת בתדירות, עד שאחת שענתה הסבירה שהועדות האלה מתקיימות פעם בחודש (?) אז זה לוקח הרבה זמן וכשתהיה תשובה הם יתקשרו. מצד שני, כל פעם כשאני מתקשרת אז הם אומרים ש"השבוע זה מועבר לרופאה המטפלת" אז אני לא באמת יודעת.

אגב אם גם את זה ישללו- אפשר לערער שוב פעם?

ולגבי שירות לאומי, אני יודעת שאפשר לעשות שם דברים מדהימים. חברה שלי עשתה שנתיים במשטרה ועכשיו היא מתגייסת לשם כאשת קבע (והיא סיימה שנתיים) אבל אני לחוצה על הקטע של הצבא.. התחלתי- אז אני אסיים

ori239

New member
ככה

השארה רפואית היא מצב שבו מאפשרים לאדם להישאר בתפקיד מסוים או ביחידה מסוימת על אף המגבלות שלו, אך בתנאים מסוימים.

למשל היה לי מקרה של קצין לוחם עם בעיות שמיעה, אז אפשרו לו השארה רפואית לתפקיד ובלבד שיהיה ברשותו מיגון מיוחד לאוזניים.

כך גם במקרה שלך - אם מדובר על בעיות הסתגלות למשל - אז תיתכן השארה רפואית עם לינת בית, לדוגמה (במקום לינה בבסיס).

לגבי ערעור - תמיד ניתן לערער, אך מניסיוני אם הם שוללים אז אין ממש טעם לערער, לא נתקלתי במקרה אחד שבו ערעור התקבל. כמובן שיש ים ביורוקרטיה - תצטרכי צבא של פסיכולוגים ופסיכיאטרים בשביל הערעור שלא בטוח יתקבל.

אני מציע להמשיך לנדנד ולבקש תאריך שבו זה יקרה - הועדה הבאה היום? מחר? עוד חודש? תעמדי על כך שיתנו לך תאריך מדויק.
תני 30 יום נוספים לטיפול/קבלת תשובה, במידה ואין - נסייע לך בפנייה לגורמים חיצוניים.

היה לי תפקיד עם סיווג בטחוני

אני לא יודעת מה החוקים אבל נראה לי שגם אם אני אחזור יפסלו לי מקצוע, אבל התפקיד לא קריטי העיקר לחזור

ותודה על כל המידע
אחזור לעדכן

אושי231

New member
אני מציעה בכל מקרה- גם אם זה לא הולך-

יש מספיק מסגרות שאפשר להתנדב אליהן- כמו שירות לאומי למשל.
תבדקי את האופציה.
בהצלחה!

מסכים עם כל מה שנכתב פה

ובכל זאת אם הערעורים נדחים כרגע, מציע פסק זמן של כמה חודשים לחשוב על העניין (כמו שהצעתי לך בפרטי) ואז להתחיל את התהליך מעמדת יתרון של אזרחית שהשתלבה כבר בכוחות עצמה ורוצה לחזור ולשרת, ככה יש לך גם יותר זמן להתארגן ולהביא חוו"דים והמלצות שיעזרו.
בהצלחה!

למה לא אישרו נידוב?

ואני מניחה שזה תלוי בסעיף שעליו שוחררת.
ביקשת לחזור לאותו תפקיד בתור מתנדבת? כי אם כן - אולי אופי התפקיד לא מאפשר זאת.

ערערי על הפרופיל ותבקשי ועדה חוזרת - לא יודעת אם זה יעזור, אבל אוליי שווה לך להשיג חו"ד נוספת...למרות שקשה לי להאמין שהיא תסתור לחלוטין את החו"ד שבגינה שוחררת.

ביקשתי לחזור לכל תפקיד

לא אכפת לי מהתפקיד אני רק רוצה לחזור. למעשה אחת הסיבות שהגעתי לאן שהגעתי זה התפקיד ככה שעקרונית לא אכפת לי בתור מה לחזור לצבא

לא אמרו למה לא אישרו, שלחו לי מכתב (באיחור של חצי חודש) שהבקשה נבדקה ע"י גורמי בריאות הנפש בצהל והם קבעו שאני לא יכולה להתנדב

ביקשתי לחזור לכל תפקיד

לא אכפת לי מהתפקיד אני רק רוצה לחזור. למעשה אחת הסיבות שהגעתי לאן שהגעתי זה התפקיד ככה שעקרונית לא אכפת לי בתור מה לחזור לצבא

לא אמרו למה לא אישרו, שלחו לי מכתב (באיחור של חצי חודש) שהבקשה נבדקה ע"י גורמי בריאות הנפש בצהל והם קבעו שאני לא יכולה להתנדב

למעלה