מסכימה עם היתרונות בגן
ומוסיפה שגננות, כשמדובר בגן טוב ובגננות טובות, יכולות לעשות עבודה נפלאה. הן יכולות להיות מאוד יצירתיות, יכולות לעשות כל מיני אמנות ודברים מלכלכים איתם שאנחנו בבית הרבה פעמים נמנעים מלעשות, ולהיות עם ילדים אחרים תורם המון לדעתי. אני יודעת שיש ספרים שכתוב בהם שילדים לא משחקים אחד עם השני עד גיל שנתיים, אבל זה ממש לא נכון. הגדול שלי היה בגן מגיל 9 חודשים ודבר ראשון הוא נורא נהנה מלהסתכל על הילדים האחרים, על הגננות, מהמשחקים שיש בגן ואין בבית (והחליפו שם בגן את המשחקים והספרים לעיתים קרובות), ולפני גיל שנה כבר היתה לו חברה, היו מחזיקים ידיים, משחקים יחד, זה היה נפלא. וזה לא היה רק הבן שלי, היו שם המון ילדים שהיו באינטראקציות עם ילדים אחרים, כל אחד בגיל אחר וברמה אחרת כמובן, אבל זה תרם לו דברים שאין מצב שאני בבית יכולה לתת לו.
ועד כמה שטיפול של הורה (לא דווקא אמא) זה באמת חשוב בגילאים צעירים, אין אמא ואין אבא מושלמים. לכל אחד יש חסרונות, אחד לא אוהב להקריא, אחד לא אוהב לטייל בחוץ, אחד לא אוהב לכלוכים בבית, אחד לא אוהב השתוללויות, כל אחד והחסרונות שלו. אז כמובן שזה לא נורא בכלל, אבל אם אפשר להשלים את הדברים האלה במקום אחר, למה לא?
אני לא אוהבת מטפלות באופן אישי ובחיים לא אסמוך עליהן. אני בטוחה שיש מלא כאלה שעושות עבודה נפלאה, אבל מה לעשות, אלו שלא עושות עבודה טובה, שלא לדבר על המתעללות, פשוט פוסלות את הנושא מבחינתי. אני בטוחה שכל אמא שלקחה מטפלת שבסוף התבררה כמתעללת חשבה שמדובר במטפלת נפלאה ונהדרת ושמעה עליה המלצות וכו'. אני רוצה שיהיו עוד עיניים על הגננות, שיהיה עוד מישהו שישים לב, עוד הורים. גם בגן יכולים לקרות דברים אבל לדעתי רמת הסיכון היא הרבה הרבה יותר נמוכה.
וכן, בהתחלה זה קשה, אבל בעיקר קשה לנו ולא להם. אחרי כמה ימים, כשרואים שהם נהנים בגן, כשלא רוצים לחזור הביתה כי כיף להם, מבינים שאנחנו לפעמים עושים דברים בשביל הילדים ולא רק בשבילנו. ואני חושבת שטוב שנשים עובדות, אני חושבת שכערך זה דבר מאוד חשוב ללמד ילדים, זה חשוב לעצמאות של האמא, ליכולת לפרנס את עצמה ואת המשפחה אם חלילה וחס יקרה משהו לבעל, להראות לילדים שאמא זה לא רק להכין אוכל ולנקות אלא לעבוד ולעשות דברים חשובים כמו אבא (לא שלנקות וכו' זה לא חשוב, אבל אני חושבת שאתן מבינות את הכוונה).
אני מבינה לחלוטין כל אמא שמחליטה להשאר בבית עם הילדים, מאוד. לא מעבירה ביקורת ולא כלום, יודעת שזה יותר קשה מכל עבודה כמעט. אבל לי באופן אישי חשוב ללמד את הילדים להיות עצמאיים, ומכיוון שיש לי רק בנים אני רוצה שילמדו שנשים יכולות לעבוד, שהעבודה שלהן חשובה לא פחות מזו של הגברים, שהן יכולות לעשות כל מה שירצו ולא מוגבלות, ואני רוצה להיות בעלת יכולת לפרנס את עצמי ולהיות עצמאית אם חלילה משהו יקרה. לטמון את הראש בחול ולהגיד שלי זה לא יקרה זה לא דבר שכהורים אפשר להרשות לעצמנו לדעתי.
ועם כל זה - אם לך לא מתאים, לא מתאים עכשיו, לא בכלל - אז תעשי חושבים, תחשבי אם מתאים לך אולי קריירה אחרת, מקצוע אחר, משרה חלקית, כל קומבינציה אחרת. בכל מקרה הילדים יתלוננו עלינו כשיגדלו ויגידו שהרסנו להם את החיים בגלל משהו ושהם צריכים לשלם הון לפסיכולוגים כדי לפתור את הבעיות שאנחנו גרמנו להם....