חזרה למולדת

hazelnut

New member
../images/Emo26.gifתעתוק - מערבית לאנגלית:

איך לתעתק את שם המשפחה/המסעדות הערביות באבו גוש בשם *שוקרי* (באותיות לטיניות או בעברית מנוקדת). תודה רבה

dahliash

New member
התעתיק הנכון הוא "שכרי" אבל...

זה אמנם התעתיק המדויק מערבית, אבל תלוי לאיזה צורך זה - אם זה לקהל דובר עברית, אני חושבת שרובנו כבר התרגלנו לשוקרי. באנגלית הייתי כותבת Shukri? זה נראה לי הייצוג הופנטי הנכון.

hazelnut

New member
../images/Emo26.gifלקינוח מגישים *בקלוואה*. איך

לתעתק באנגלית? תודות מראש

1haam

New member
מסכנים דוברי האנגלית: הם אוכלים

baklawa וחושבים שזו baklava. הלא אין V בערבית, רק w; לא-כן, אלדד?

hazelnut

New member
../images/Emo26.gifמישהו שמע על "עיר המלכים"

החדשה באילת? איך הוא ייקרא באנגלית? הנה הקטע/תיאור: יאלת גם מציעה את *עיר המלכים* החדשה – שהיא פארק אתגרי לכל המשפחה המשופע בטכנולוגיות מתקדמות, אטרקציות יצירתיות ואתגרים משופעי דמיון, המבוססים על התנ"ך וסיפורי התורה...

hazelnut

New member
../images/Emo26.gif "לימס פלסטינה". איך באנגלית?

האם LIMES PALESTINA ? - בעצם אני יודעת ש-LIMES נכון. הבעיה שלי היא עם האיות הנכונה של PALESTINA - כאן צריכים את האיות המתאימה הלטינית. הנה ההקשר: באר שבע הרומית שכנה על תל באר שבע והיתה מצודה על "לימס פלסטינה", קו הגבול הרומי של הפרובינקיה פלסטינה.

hastings

New member
אכן. הבעיה היחידה (OT מוחלט)

היא שככל הנראה לא היה ממש "לימס" באזור סוריה-א"י. אם הנושא מעניין מישהו אני ממליץ בחום על ספרו של לוטוואק "האסטרטגיה רבתי של האימפריה הרומית". ובהערת אגב לגבי הדרכים - יש השערה ש"דרך הים" אינה הדרך שעברה לאורך הים אלא אחת הדרכים שירדו אל החוף והיא קרויה על שם יעדה (כפי ש"דרך יפו" היא הדרך המוליכה ליפו וכו'). אבל זוהי רק השערה מחקרית ועדיין אין לה ביסוס מספיק. עד כאן שלושים שניות על היסטוריה וארכאולוגיה של ארץ ישראל בתקופות שונות.

Y. Welis

New member
ספר מצויין - חבל שאינו מודפס עוד

ונדיר למדי במשומש.

למעלה