חזרה לארץ

• פותח הנושא NYEL
  • פורסם בתאריך

NYEL

New member
כמובן שיש להולנד צדדים חיוביים

למשל שאני לא שומעת חדשות ולא קוראת עיתונים ולא כואב לי הלב על כל מה שמתרחש בארץ. אני כן דוברת הולנדית ומדברת מחוץ לבית אך ורק הולנדית. בן זוגי מעדיף לעבור לישראל מאשר לעבור לאמסטרדם או אמסטלווין. מלבד זאת שהוא סולד מהערים האלה גם מקום עבודתו מאוד מרוחק. גם מהאג הוא צריך לנסוע שעה אז תארי לך מה זה עם הפקקים של טבעת אמסטרדם. יש לי חברה באמסטלווין שבעלה עבד באותה עיר של בן זוגי ונשבר. מזלו שהעבירו אותו תפקיד. האג היתה פשרה כי זה קרוב יחסית לאמסטרדם ולרוטרדם והשגרירות פה וזו עיר גדולה וחשבתי שיהיה פה יותר קל מאשר בעיר פרובינציונלית כמו ברידה או מידלברג.

מלפפiן

New member
די מסכימה עם מה שסמאק אמרה לך, ובנוסף

עוד נקודה שאולי כדאי לחשוב עליה, למרות כל הביקורת שיש לך על הולנד והרצון לחזור לישראל, אל תשכחי שאת כבר הרבה שנים בהולנד, ומבקרת בישראל כתיירת (למרות שיש משפחה, וחברים וכולי). המעבר חזרה לארץ יהיה כנראה גם לך קשה ולא רק לבן זוגך, כי את כבר רגילה לתרבות ההולנדית וחיה בתוכה מספיק זמן. העניין אגב של להקשיב, להתעניין ולעזור ופורומים באינטרנט, יש גם פורומים בהולנדית, ולכל בעיה (כמעט) אפשר למצוא אנשים שישמחו לענות לך בפורומים הולנדים. ההבדל הוא שבהולנד אנשים מכבדים מאד פרטיות ומרחב מחיה, ולא נדחפים לאחרים לחיים עם שלל עצות ורעיונות וביקורת "בונה". הם בהחלט יענו אם תשאלי, אבל לא ינסו לכפות את הדיעה שלהם בלי שיתבקשו, בעוד שבארץ כל עובר מזדמן ברחוב חושב שהוא יכול לאמר לך איך לחיות ואיך להתנהג ומה לעשות. כך לפחות אני רואה זאת, וזה אחד הדברים שבהם אני מעדיפה את התרבות ההולנדית על הישראלית (למען הסר ספק, יש גם הרבה דברים בתרבות הישראלית שאני מעדיפה על ההולנדית). בכל מקרה, מאחלת לך בהצלחה בכל מה שתבחרי!

NYEL

New member
שמירה על פרטיות???

את צודקת, בדיוק כתבתי בשרשור אחר שככל שהשנים עוברות זה נעשה רק יותר קשה לחזור כי גם בארץ אני כיום זרה. באמת קשה לי בארץ שדוחפים את האף לעניינים לא להם ומצפים ממך להיות כמו כולם- להתחתן, להוליד ילדים וכו. אבל תאמיני לי שפה הם יודעים עלייך הכל. אפילו מה שאת עושה בחדרי חדרים. חשבתי בהתחלה שזו החולניות של השכנים שלי אך שמעתי שזה דבר רגיל פה. הם אולי לא ישאלו אותך ישירות, כאילו לא דוחפים את האף אך יש להם דרכים חולניות לעקוב אחרייך ולצוטט מאחורי קירות ולרכל עלייך עד שהאוזניים שלך בוערות. בפרוש הם לא מכבדים את הפרטיות!!!!!!!!!

azardevlieger

New member
טיעונים

המצב שתיארת מורכב מאוד, ובתור מי שעבר כבר כמה פעמים בין הולנד לישראל אני מבין אותו לגמרי. אני עצמי עברתי להולנד לפני 17 שנים. לפני שמונה שנים חזרתי עם אשתי ההולנדית לארץ ומזה כחצי שנה אנחנו שוב בהולנד. המעבר ממדינה למדינה הוא נוראי וזאת דרך "מעולה" לאבד חברים. שנינו אני ואשתי מאוד אוהבים את הארץ אבל גם מצד שני גם מאוד אוהבים את הולנד. אני לא יודע אם בעוד כמה שנים שוב נחליט לשוב לארץ. אני רוצה להסביר לך למה היה חשוב לעבור לארץ עם אשתי ומה "הרווחנו" מזה ואולי זה יוכל לעזור לך בהחלטה. שהגעתי להולנד לפני 17 שנים, בלעתי את הולנד במנות גדולות, למדתי את השפה וקיבלתי הזדמנויות שלא היו לי לפני זה בארץ. תמיד ידעתי שיום אחד אני אחזור לגור בארץ וגם אשתי תמיד חלמה על מעבר לארץ. בהולנד יצא לי לפגוש כמה ישראלים שרצו לחזור לארץ אבל לא יכלו. באיזהו שלב אמרתי לאישתי שאני בעד למשש את החלום הזה, גם במחיר של כישלון. רציתי להיות בטוח שניסית לממש את החלום ולא להישאר כל הזמן עם תחושה של חלום לא ממומש. לפני חצי שנה חזרנו להולנד. הפסדנו הרבה כסף במעברים האלו אבל הרוונו הרבה דברים. הילדים מדברים עברית והולנדית ברמה של שפת אם. הקשר שלהם עם המשפחה שלי מעולה וגם הקשר של אשתי עם המשפחה שלי מדהים. החברים שלנו בארץ - רובם הולנדים שנשואים לישראלים, נשמות טובות אחת אחת וזה כואב פיזית שאנחנו לא איתם. אני מרגיש שהמעברים האלו חישלו אותנו מאוד בתור משפחה, ונתנו לילדים שלנו כלים טובים להבין את העולמות השונים מהם אני ואשתי מגיעים. ההתמודדות עם החיים בארץ למרות ואולי בגלל כל הקשיים לצד הדברים המדהימים שיש בה הם חוויה מחזקת ומעשירה. אני לא נמצא במקום שאת נמצאת בו כי אשתי מאוד רצתה לגור בארץ ואני לעומתה חששתי מחזרה, אבל הסיכום ביני לבינה היה קשיח. קבענו שתוך שנה נחליט אם אנחנו ממשיכים בארץ או שאנחנו חוזרים להולנד. לצרוך העניין קבענו מראש שמספיק שלאחד מאיתנו לא היה מתאים להישאר בארץ ע"מ שנחזור להולנד. אולי החששות של בעלך יפחתו אם הוא ידע שאת מקבלת את הולנד כבסיס שלכם ואת ישראל כנסיון שגם יכול להיכשל.

NYEL

New member
למה חזרתם לפה?

אם שניכם אוהבים את הארץ, למה חזרתם? לגבינו, אני כל הזמן מדברת על אי סגירת הדלתות אחרינו. אני מדברת על שנה נסיון. הוא חושש שלא יתנו לו חופשה ללא תשלום וכך הוא יאבד את מקום עבודתו ואת המשכיות הפנסיה. מי שלא מבקש לא יודע, אז קודם שיבקש ואחר כך נחצה את הגשר כשנגיע אליו. בכל אופן תודה רבה לך על כל מה שסיפרת. זה עזר לי מאוד.

azardevlieger

New member
החלטה לא פשוטה.

ההחלטה לחזור לכאן לא הייתה פשוטה. ולקח לנו שנתיים לקבל אותה עד שהחלטנו לעשות את הצעד הזה. החזרה לארץ הייתה בגלל שלוש סיבות עיקריות. שנתיים או שלוש לאחר שחזרנו לארץ גילינו שלבן הצעיר שלנו יש PDD (תסמונת על הרצף האוטיסטי) .למרות שזה נשמע מוזר, בארץ מוענק לילדים כאלו חינוך מעולה בבית הספר היסודי. ולהערכתי הרמה הזאת נשמרת בכל מערכת החינוך המיוחד. כיתות החינוך המיוחד לילדי PDD נמצאות בתוך בתי הספר הרגילים בגלל חוק השילוב, לכל כיתה יש שתי מורות (אחת לבוקר ואחת ולצהרים), שתי סיעות וצוות גדול הכולל פסיכולוג, ריפוי בעיסוק, ריפוי באומנות וכ"ו. אבל, ופה זה אבל גדול, האפשרויות של אוטיסט בוגר בהולנד גדולות יותר מאשר בארץ. במילים אחרות אנחנו סומכים יותר על מערכת הרווחה ההולנדית מאשר על זאת הישראלית. הביטוח הלאומי בארץ הוא פשוט זוועה, ולי יש רק דברים רעים להגיד עליהם. באיזהו שלב לא רציתי שהבן שלנו יהיה בעתיד לגמרי תלוי בחסדים שלהם. ידעתי שבהולנד הוא יקבל יחס טוב יותר. אולי במקרה הזה זה לא "פייר" להשוות את המערכת הסוציאלית שיש כאן לשום מדינה אחרת ובטח לא לזאת של ישראל. הסיבה השנייה הייתה קשורה לאשתי, שלמרות השנים הרבות בישראל וחצי שנה אולפן, לא הצליחה ללמוד את השפה מעבר לרמה של שיחה יומיומית פשוטה. זה לא מנע ממנה למצוא עבודה מעולה ולהשתלב בחברה, אבל בשלב מסוים התחלתי להרגיש שאני ההורה היחידי בקשר כי לא יכולתי לשתף את אשתי במה שהמורה כותבת, בדוחות של הצוות החינוך, בבדיקות של הפסיכולוגית, ובהכנה היומיומית של שיעורי בית עם הילדים. זה נשמע טיפשי אבל זה מתחיל להציק שאפילו אי אפשר לדבר על פתק מהמורה בלי שאני אצטרך לתרגם אותו קודם ולהסביר מה קורה. אני בעד שוויון בקשר וההרגשה שאני מוביל אותו ודומיננטי בו הציקה יותר יותר.ההולנדית שלי למזלי הטוב דיי טובה. הסיבה השלישית הייתה כלכלית, למרות שלשנינו היו משכורות טובות, עדיין לא הצלחנו לקנות דירה משלנו. מחירי הדיור בארץ מאוד גבוהים יחסית לשכר ולהוצאות, הבנקים הרבה יותר גרועים מאשר בהולנד. התוצאה של אי קניית דירה הייתה שבכל שנתיים נאלצו לעבור מדירה שכורה אחת לשנייה. המעברים האלו התישו אותנו נפשית, גם ההתמודדות עם בעלי דירות היא לא הדבר הנעים ביותר. לפעמים נופלים על אחד נורמלי אבל לפעמים נאלצים לשכור דירה מהישראלי המכוער. אני חושב שהסיבות האלו היו גורמות לנו לחזור להולנד גם אם היינו גרים בארץ אחרת מישראל. כלומר הסיבות לחזור להולנד יותר קשורות ליתרונות שבהולנד לעומת החסרונות של הארץ.

NYEL

New member
בן כמה הבן שלך?

האם לא היה שווה לכם לחכות עד שיסיים את מסגרת החינוך בארץ ואז לחזור? את הזכויות הסוציאליות שלו היה מקבל בכל גיל, לא? מה שאתה מספר על אישתך זה אומנם יותר חמור ממה שלי קורה פה. אני יכולה לדבר ולקרוא ללא בעיה אבל כשזה בא לידי כתיבה, אני תמיד צריכה בדיקה. זה אומר שאני תלויה בכל צעד ושעל בבן זוגי. כשאני עסוקה בפרוייקט וצריכה לכתוב עשרות מיילים ביום, כולם נשלחים קודם לו ואחר כך לנמען. אתה יכול לתאר לעצמך את התסכול... אני חושבת שכשהבנות שלי יגיעו לשלב של לימודים בבית הספר, מהר מאוד לא אוכל לעזור להן פה. מה גם שאני חושבת שההשכלה פה באופן כללי הרבה יותר נמוכה מישראל. בכל אופן, ברוכים השבים ובהצלחה

azardevlieger

New member
מערכת החינוך

הילדים שלי בגילאי בית ספר יסודי, בארץ הם היו בכיתה ה וכיתה ג. השיקול לעבור להולנד עכשיו היה כמובן קשור לכך שלא רצינו שהם יתחילו כאן עם פיגור גדול מידי מול מערכת ההשכלה ההולנדית. לגבי רמת הלימודים אני לא בטוח איפה הרמה יותר גבוהה. יכול להיות שבארץ לומדים ברמה גבוהה יותר "ורצים" מהר להספיק כמה שיותר חומר, אבל משלמים על זה כמה מחירים. הילדים בארץ לעומת ההולנדים מקבלים כמות אדירה של שיעורי בית. בהרבה בתים זה מוביל למתחים ולהרבה לחץ על ההורים ועל המשפחה בכללותה. כמות שעורי הבית בכלל לא משתווה למה שאנחנו מכירים מהילדות שלנו. אולי להכין שעורי בית זה נשמע דבר פשוט ונורמלי אבל זה לא דבר שמובן מאליו לילדים בכיתה א'. תחשבי על כך שבארץ את תצטרכי להיות אחראית על הנושא הזה לבדך. אני לא יודע אם את מעורה בסדרות שמשודרות בישראל- אבל לפני כמה חודשים הייתה סידרה קומית (רמזור) שבה אחד מההורים הלך למורה פרטית ללמוד את החומר ע"מ ללמד את הבת שלו. נכון שהסידרה מקצינה את המציאות אבל היה שם גרעין גדול של אמת כי הרבה פעמים מצאתי את עצמי פותח ספרים ע"מ שאוכל להסביר לילדים מה רוצים מהם. בהולנד ממה שראיתי עד עכשיו, לומדים לאט יותר וממוקד יותר. המורה לא נותן לילדים לעבור נושא לפני שהם יודעים את החומר. במקום שעורי הבית הילדים מתרגלים בכיתה עם פיקוח של המורה. כמות הילדים בכל כיתה לפחות איפה שהילדים שלנו לומדים, לא עולים על 25 בכיתה. ובכל בית הספר לא לומדים יותר ממאתיים תלמידים. בישראל ברוב בתי הספר היסודיים יש 36 תלמידים בכל כיתה באופן רשמי אבל לפעמים יותר, ובדרך כלל כמות התלמידים בכל בית ספר מתקרבת ל-500 . אולי אני לא אהיה "פוליטקלי קורקט" בכך שאגיד ש-36 ילדים ישראלים הם לא דבר פשוט ללמד. בערים הממש טובות, כמו בהרצליה ורעננה כמות הילדים בכיתה יותר קטנה, אבל ערים אלו יוצאות מן הכלל. עוד יתרון בהולנד לעומת הארץ הוא במספר המורים המלמדים בכל כיתה. כבר לילד בכיתה ב' יש בארץ מורה נפרד לכל מקצוע. הילד לא יודע מי מלמד אותו מה, וגם ההורים צריכים לשאוב את המידע מכל מורה בנפרד. בהולנד יש מורה אחד לכל שנה חוץ מלחינוך גופני. המורה הזה הוא גם האחראי הראשי מול ההורים. הנתונים שלי לא מבוססים על מחקרים המשווים את היכולות של תלמידי הולנד לאלו של ישראל אבל אני רואה מה קורה בכיתה.

NYEL

New member
מעניין מאוד

זו היא באמת נקודת חשיבה אחרת וכמובן מיותר נסיון משלי. אני למדתי פה בלימודים גבוהים ועשיתי שנת חילופי סטודנטים בבצלאל. ראיתי את ההבדלים האדירים ברמת הלימודים. מאוד שמחתי אז שניתנה לי האפשרות לעשות את השנה הזו כדי ללמוד יותר מכל סטודנט ממוצע פה. כשהבנתי שהילדים פה לא מקבלים שעורי בית מיד הקשתי מזה שהם לומדים הרבה פחות טוב. מה שאתה כותב נותן לי פרספקטיבה חדשה. אני מודה לך. ביתי מתחילה בעוד שבועיים בית ספר ויהיו בכיתה שלה 28 ילדים כשהמקסימום הוא 32 ילדים לפי החוק. אני לא יודעת אם מורה אחת שמלמדת את כל המקצועות זה אכן עדיף. אם זו מורה טובה ומוכשרת, יכול להיות שזה לטובה אבל קשה לי להאמין שהיא תדע ללמד את כל המקצועות טוב באותה רמה. לכל אחד מאיתנו יש נושאים שאנחנו יותר חזקים בהם מאשר אחרים. המורה היא סך הכל אדם. אם אין "כימיה" בין המורה לילד, כשאשר זו המורה היחידה, זה יכול לקלקל לילד את הנאת הלימוד. החומר שראיתי פה לבחינת הסיום היו הרבה יותר פשוטים מאשר בארץ אך יכול להיות שהכל לטובה. ילד צריך להנות גם מהילדות שלו ולא להיות קבור כל הזמן מתחת לספרים ומחברות

azardevlieger

New member
עוד על מערכת החינוך בבתי הספר היסודיים

ברור לי שלכל אחת מהשיטות (מורה יחיד או הרבה מורים) ישנן יתרונות וחסרונות. בהולנד מורה בבית ספר יסודי יודע את החומר של כל המקצועות ואני חושב שכך גם צריך להיות. לפמים כדאי שבמקרים ספציפים יהיה מורה מקצועי ,לדוגמא באנגלית או במוסיקה.באנגלית - שלא ילמדו אנגלית ממורה עם מבטא נוראי. חוץ מזה אני מאמין גדול בבית ספר כמקום שבו מחנכים ולא רק מלמדים. שוב שתי דוגמאות שאני מכיר, אחת מהארץ ואחת מהולנד. בארץ הבת שלי למדה שנתיים עם מורה שאני (ואף אחד מההורים האחרים) לא היה מרוצה ממנה ועדיין שום שיחה עם ההנהלה לא עזרה. כאן בהולנד נשלחה מורה הביתה אחרי חודשיים, ההורים קיבלו בכתב הסבר מהמנהל שהוא לא מרוצה השיטות הוראה שלה. כמובן שישנם בתי ספר טובים עם הנהלה מעולה, אבל בארץ את תלוייה באיזורי רישום. כאן ישנה אפשרות לבחור את בית הספר היסודי. ולסיום בגישה פרקטית. לפני שאת עוברת לארץ כדאי לברר טוב מאוד מה רמת ההשקעה של העיר בה את הולכת להתגורר בחינוך. בנושא זה התפרסמו הרבה כתבות ואפשר גם לשאול בלי להתבייש במחלקת החינוך מה כמות התלמידים ומספר הכיתות בבית ספר ספציפי. אחרי שמוצאים בית ספר טוב, או כמה טובים, צריך למצוא את מפת איזורי הרישום ואז לקנות או לשכור בית באזור המשוייך לבית הספר שאת מעוניינת בו.

NYEL

New member
שלחתי לך תשובה ../images/Emo13.gif

אני מקווה שקיבלת אותה כי קיבלתי אוזו הודעה בג'יבריש אחרי שלחצתי על שלח....

NYEL

New member
שנכנסים למסרים יש אפשרות לשלוח דרך שם מייל...

אולי תוכל לאמר לי איך ליצור איתך קשר מחוץ לפורום כי אני לא כל כך מצליחה עם המסרים
?

למעלה