חזרה בתשובה

חי אדר

New member
על החוזרים בתשובה

הבעיה היום עם החזרה בתשובה,כי רבים מאותם שחוזרים בתשובה לא מודרכים כיצד להיתמודד עם המציאות החילונית. הם פועלים מתוך להט אמוני חזק. בשל כך,הם מתקבלים בחברה בהרמת גבה.כמו כן,אין מלמדים אותם את מכלול דברי ההגות היהודית,ואת חילוקי הדיעות השונות.במקום שהשינוי יחול בהם באופן מודרג,הוא בא במפתיע. הדגש מושם על עזרים חיצוניים,יותר מאשר על בשלות פנימית. כוונתי,מושם דגש,על לבוש בסיגנון חרדי,כיפה,כיסוי ראש,זקן ציציות.למרות חשיבותם של עזרים חיצוניים.דומני ששימת דגש על כך,מחטיאה את המטרה. במובן מסויים,בימינו החזרה בתשובה היא השתייכות סוציולוגית,יותר מאשר שינוי פנימי עמוק.

יפה נאמר

שלום לך חי אדר, התרשמתי מאוד מהתשובה שלך, אכן יש הרבה צדק בדבריך ואני מצדיקה אותך מתוך ניסיון אישי שלי שאני חוזרת בתשובה כבר שנה ברוך ה´. ואכן כך אתה מתמודד עם דברים פנימיים עמוקים מאוד שמשתנים בך עם החזרה בתשובה וכל זה נעשה שאתה בראש ובראשונה התחלת עם שינוי בכל הלבוש שלך ללבוש חרדי, שגורם לאנשים החילוניים כבר לשייך אותך מכל הבחינות לקבוצה החרדית ושם הם מציבים אותך כגורם התקפה לכל השאלות האפשריות שאתה בעצמך לא יודע את הא´ ב´ של היהדות והתורה הקדושה שלנו.ונעמד במצב יותר מביך של שאילת שאלות שאתה עוד להגעת לרמה של לשאול אותם בכלל וזה מתסכל במובן מסוים, אבל ברוך ה´ יש הרבה סיוע משמיים.

מנדרינה

New member
לפי דעתי כל החוזרים בתשובה עושים

יותר חילול השם מאשר קידוש השם (צר לי לומר)

חי אדר

New member
למנדרינה

במובנים רבים אני מסכים איתך מאוד. ואני חושב שהטעות מצוייה לא אצל בעלי התשובה, אלא אצל המדריכים שמנחים אותם. על פי רוב,הם מונחים באופן כזה הנועד להפוך את החוזר בתשובה לבן בית של החברה החרדית.וכאן מתחילה הבעייה. לא ניתנים בידו כלים,להתמודד בדרך מתונה עם המציאות. במקום לפתח בקירבו את הבשלות בדרך איטית ובטוחה,מבקשים להצעידו במהרה,את כל מה שהחסיר עד כה. וזוהי טעות חמורה.

אמיתי 21

New member
אתה יודע מה אמר רבי יונה מגרונדי

דמ"י עש"ו תקשיב איש יקר אני בעל תושבה כמעת שנה וחצי ב"ה ולומד ב"ה וזה מה שיש לי להגיד על הדברים שלך . אתה יודע יודע יש בעל תשבה יש שב בתשבה ויש חוזר בתשבה אז תגיד איזה אחת מהמרגות אתה מדבר עלהם .
אדם צריך לעשות תושבה על התושבה . וכי למה ? אז יש כאן כמה תושבות ואחת מהם היא בגלל שהתושבה שלנו היא לא בדיוק תושבה רק מתי שאדם לומד ויודע מול מי הוא עומד ומול מה הוא עתיד ליתן דין וחשבון אז הוא חוזר וגם דע לך שהבא ליטהר מעניין לו ואני לא יגיד מה ההמשך אבל דע בהתחלה יש התעוררות של הנשמה ובגלל זה צריך לדעת להבליג לחוזרים בתושבה ורק אחרי זמן שהם מתחילים להתישב אז צריך להתחיל לעזור להם בדרכים יודעות אבל אשרי עם ישראל וגם אותך אני מכיר מפורם של הקבלה וכ.. ואני אמרתי לך כמה פעמים אתה צריך צריך להבין כמה דברים בסיסים יש דברים שבעל תושבה רוצה תושבות להם והוא ולפעמים זה גם מצריך ממנו ללימוד דברים כמו זהר דברי קבלה עד שהוא מרוב הפחד שהוא נכנס מילימודי אלו אז גם הוא מתחיל לשגע גם את הסיבה שלו וגם צריך לדעת שיש כמה סוגים של חזרה בתשובה ואשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים ובדרך חטאים לא עמד ובמושב ליצים לא ישב כי אם בתורת השם חפצו רק אחנו צרכים לדעת לעבור את מעבר יבק ואחרי היבק ללכת לדרך ואחרי זה תצא בת קול ותגיד צאה וראנה בנות ציון במלך שלמה בעטרה שעיטרה לו אומו ביום חתונתו ביום שמחת ליבו כמו מאמר הגמרא צדקים ועטירותהם בראשם זה התורה לשהם מי יתן יניקה לעשות תושבה שלמה לחיים ושלום אז לחיים ושלום אני הולך מנחה אנשים מנחה

בואו נלמד לתקשר

שלום רב, תלוי עם מי נתקלת, וייתכן שאכן התאכזבת. בכל אופן, חשוב מאד שנילמד לא לדבר בהכללות. חכמינו ז"ל כבר התבטאו "כשם שפרצופיהם שונים כך דיעותיהם שונות". ישנם חוזרים בתשובה נפלאים שתורמים רבות לחברה ומשלבים חיי אמונה יחד עם דרך ארץ והליכות למופת. חלקם גם מוצגים באתר הבית של הפורום. הפורום שלנו הוקם כדי לתת במה גם לביקורת, אך גם לזכור שכולנו עם אחד עם מורשת נפלאה ואנחנו מסוגלים לחיות בהרמוניה גם אם לא מסכימים בכל דבר. חשוב שנדבר, חשוב שנצעק על מה שכואב, אך גם חשוב לחשוב על דרכים לפתרון. שלך בידידות מרכז נטעים

חי אדר

New member
יסוד התקשור

אכן,המורשת שלנו מופלאה ביותר. ודווקא מחמת כך,באה הביקורת. כפי שאני מכיר ויודע,אין הדרכה עניינית לבעלי תשובה.ממקדים אותם יותר במישור של ´כיבוש היצר´. אך ממעטים מאוד למקד את תשומת ליבם לדרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.כמו כן,לא מקנים להם היכרות עם מקורות ההלכה והמנהגים השונים.על מנת שיכירו וידעו שיש דעות ומנהגים השונים אלו מאלו,וכולם דברי אלהים חיים.

התסכול של החוזרים בתשובה

שלום לך חי אדר, אני רוצה להגיד לך שטעית לגבי החשיבה שלך, ומתןך ניסיון אישי שאני לומדת במקום דתי חרדי ואכן יש הדרכה עניינית לבעלי תשובה מעבר להתמקדות במישור של כיבוש היצר,אך רציתי להזכיר בפניך משהו הרבה יותר מתסכל אם כבר מדברים על חינוך לבעלי התשובה. והבעיה היא השידוכים, לא שחס וחלילה אני באה נגד מישהו בנושא, אבל רק רוצה לציין עובדה בשטח.החוזרים בתשובה , נראה כך שאין להם אפשרות בחירה לאיזה מגזר דתי להשתייך, כלומר מריצים אותם ישר למגזר החרדי וכמעט כל החוזרים בתשובה הם חרדים, אך שמגיע שלב השידוך הם נאלצים לחכות זמן רב, כלומר לא מוציאים אותם לשידוך עד תקופה של שנה שהם מתחזקים במקום בו הם לומדים. והמצב הנ"ל מאוד מתסכל למרות שזה הדבר התקין לעשות כי שחוזרים בתשובה צריך להשלים בתקופה מסוימת את הפאר בלימוד רוב המורשת היהודית ורק אח"כ להיות מוכנים לשידוך.

אמיתי 21

New member
אשרי עם ישראל חזק ואמץ ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו אז כך לפני שהחמור ששמו חי אדר ( חמו"ר חכם מורה הלכה ) אני מרשה לעצמי לדבר שהבחור עצמו בעל דעות קטנות וחסר דעת תורה הוא צריך להבין דבר אחד שאסור לשפוט אדם עד שידע למקומו וגם צריך לדעת שחוזרים בתושבה יש להם המון המון בעיות ביום יום שלהם כמו שהם מרגשים לפעמים מנותקים ובלי קשר לשום צד זה מסיבה שהם וכל מה שהם אומרים לרוב המקרים אבל אני רק מדבר על בעלי תשובה שעוסקים בתורה אבל לעמי ארצות אין להם חלק כאן ואין להם חלק לשם אבל צריך להיזהר נורא ובקשר לשידוכים את צודקת נורא השדכנים חושבים את בעלי תושבה משוגעים שכאילו מנתקים מהעולם ואין אבל הכל בגלל דעות קדומות אבל אם הם היו בעלי תורה אז הם היו מבנים שגם רבי עקיבא הוא בעל תשובה וכל גדולי ישראל ריש לקיש רבי אלעזר בן רוקינוס אז מה לעשות צריך להפלל שקדוש ברוך הוא יתן להם דעת והם עדיין לא מבנים שבעל תשובה הוא כמו שכתוב בספר זכריה פרק ג " כה אמר יה-וה צבאות אם בדרכי תלך ואם את משמרתי תשמר וגם אתָה תדין את ביתי וגם תשמר את חצרי ונתתי לך מהלכים בין העמדים האלה " אני חייב לרוץ אז לחיים ושלום

חי אדר

New member
לאמיתי 21,הערה קטנה

תגובתך מחזקת רק את עמדתי יותר. היא ממשיכה את הסיבות שבעבורן חרב בית המקדש פעם שנייה. אני חושב,שמוטב להיתמודד עם טיעונים בעלי משקל,ולא בהטחת מילים.גם אם בסופו של דבר נראה לך כי אני טועה,אזי מוטב שתצביע על מקום הטעות,בדרך ארץ שקדמה לתורה.

אמיתי 21

New member
וגם פשט של תורה אתה לא יודע ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו רק לידע כללי דרך ארץ קדמה לתורה אתה לא יודע מה זה לפני שאתה מנופף בסיסמאות דרך ארץ משמע עמי ארצות קדמה לתורה זה נכון אבל התורה קדמה לכל כמו שאחנו אמרנו במקום אחר שהקדוש ברוך הוא היציץ בתורה וראה את כל הנבראים ואחרי זה הוציא מכח אל הפועל כמו שאמר הרבי יצחק בפורש שלו לבראשית .ועמי ארצות זה לא ח"ו בורים פשוט אצרצים במחשובת שלהם ולא רוחנים כמו שכתב החכם תחת ששנאו דעת ויראת השם לא בחרו ואתה יודע מה זה דעת זה חיבור כמו שאדם ידע את חווה אז בגלל שהם לא עוסקים בקבלה אז יראת השם לא בחרו וכמו שכתוב אמר רבי יהושע בן לוי, בכל יום ויום בת קול יוצאת מהר חורב ומכרזת ואומרת אוי להם לבריות מעלבונהּ של תורה שכל מי שֶאינו עוסק בתורה נקרא נזוף, שנאמר נזם זהב באף חזיר אשה יפה וסרת טעם ואתה יודע על מה הדבר הנל המבר על כל מי שלומד רק פשטים של מקרא ותלמוד ולא יורד לבאר לדולת את המים ואז הוא מנופף בחוסר יודע וכל מיני הפרחות על שמו אין דבר כזה גיגולים ואין גן עדן וגהינום וכ .. זה הבעיה שלי כל הכעס שלי וח"ו לא כעס כמו שאתה חושב זה כל ועוד בעיה יחד עם הדברים שלך שאתה לומד רמב"ם וגם אני לומד רמב"ם אבל יש עוד פוסקים חוץ ממנו ח"ו אין מחלוקת בינו לבין כל שאר הפוסקים רק צריך לרדת לסוף דעת הפוסק ואז אתה מבין על מה הוא דיבר ומה הוא פסק כך ושני פסק אחרת זה טוב אני חייב ללכת ללמוד אז לחיים ושלום ובע"ה יבוא משיח צדיקנו יהכל יבהר לנו

חי אדר

New member
לא לערבב

מה שאתה מציין,שהתורה קדמה,זהו דרש ולא הלכה. לעומת זאת,דרך ארץ קדמה לתורה,זהו במישור המעשי. הייתי מציע לך לעיין היטב ואחר כך,תטיל דופי. עיין רב סעדיה גאון,בספרו אמונות ודעות,מאמר שישי,פיסקה ח. ומשם תראה כיצד,הוא תקף בחריפות את אמונת הגילגולים. ותלמד את ההגדרות השונות למושג ´נפש´ בין המקובלים לבין שאר חכמים. ואם תזכה,אז תבין.אם לאו,לא אתפלא למצא עוד ביקורות הנשענת על קש וגבבא,ללא ביסוס איתן.ובמקום תורה,יצא מהמקלדת רק חירופים וגידופים שבסיבתם לא נבנה עוד בית המקדש.

אמיתי 21

New member
אז אתה גם עשה מדברי רבי סעדיה גאון

דמ"י עש"ו גרדום שאפשר לחפור בו השם ירחם שוב אתה לא מבין מה אתה לומד ומאיפה ומי המקור שלך אבל בטח שהוא מאזור הסטרא אחרא שבטח שאתה לא מאמין בזה השם ירחם אז רק לידע כללי יודע לנו מה כתוב בתובות וזה לשון הגמרא: אמר רב יהודה אמר שמואל כשם שאסור לצאת מארץ ישראל לבבל כך אסור לצאת מבבל לשאר ארצות רבה ורב יוסף דאמרי תרוייהו אפילו מפומבדיתא לבי כובי ההוא דנפק מפומבדיתא לבי כובי שמתיה רב יוסף ההוא דנפק מפומבדיתא לאסתוניא שכיב אמר אביי אי בעי האי צורבא מרבנן הוה חיי רבה ורב יוסף דאמר תרוייהו כשרין שבבבל א"י קולטתן כשרין שבשאר ארצות בבל קולטתן למאי אילימא ליוחסין והאמר מר כל הארצות עיסה לארץ ישראל וארץ ישראל עיסה לבבל אלא לענין קבורה אמר רב יהודה כל הדר בבבל כאילו דר בארץ ישראל שנאמר הוי ציון המלטי יושבת בת בבל אמר אביי נקטינן בבל לא חזיא חבלי דמשיח תרגמה אהוצל דבנימין וקרו ליה קרנא דשיזבתא א"ר אלעזר מתים שבחוץ לארץ אינם חיים שנאמר ונתתי צבי בארץ חיים ארץ שצביוני בה מתיה חיים שאין צביוני בה אין מתיה חיים מתיב ר´ אבא בר ממל יחיו מתיך נבלתי יקומון מאי לאו יחיו מתיך מתים שבא"י נבלתי יקומון מתים שבחוץ לארץ ומאי ונתתי צבי בארץ חיים אנבוכד נצר הוא דכתיב דאמר רחמנא מייתינא עלייהו מלכא דקליל כי טביא אמר ליה רבי מקרא אחר אני דורש נותן נשמה לעם עליה ורוח להולכים בה ואלא הכתיב נבלתי יקומון ההוא בנפלים הוא דכתיב ורבי אבא בר ממל האי נותן נשמה לעם עליה מאי עביד ליה מיבעי ליה לכדרבי אבהו דאמר ר´ אבהו אפילו שפחה כנענית שבא"י מובטח לה שהיא בת העולם הבא כתיב הכא לעם עליה וכתיב התם שבו לכם פה עם החמור עם הדומה לחמור ורוח להולכים בה א"ר ירמיה בר אבא אמר רבי יוחנן כל המהלך ארבע אמות בארץ ישראל מובטח לו שהוא בן העולם הבא ולר´ אלעזר צדיקים שבחוץ לארץ אינם חיים אמר רבי אילעא ע"י גלגול מתקיף לה ר´ אבא סלא רבא גלגול לצדיקים צער הוא אמר אביי מחילות נעשות להם בקרקע ונשאתני ממצרים וקברתני בקבורתם אמר קרנא דברים בגו יודע היה יעקב אבינו שצדיק גמור היה ואם מתים שבחוצה לארץ חיים למה הטריח את בניו שמא לא יזכה למחילות כיוצא בדבר אתה אומר וישבע יוסף את בני ישראל וגו´ א"ר חנינא דברים בגו יודע היה יוסף בעצמו שצדיק גמור היה ואם מתים שבחוצה לארץ חיים למה הטריח את אחיו ארבע מאות פרסה שמא לא יזכה למחילות שלחו ליה אחוהי לרבה יודע היה יעקב שצדיק גמור היה וכו´ אילפא מוסיף בה דברים מעשה באחד שהיה מצטער על אשה אחת וביקש לירד כיון ששמע כזאת גלגל בעצמו עד יום מותו אף על פי שחכם גדול אתה אינו דומה לומד מעצמו ללומד מרבו ועוד גמרא שמסיבה מה זה גלגול (4) תלמוד בבלי מסכת שבת דף קנא/ב תנא דבי רבי ישמעאל גלגל הוא שחוזר בעולם אמר רב יוסף נקיטינן האי צורבא מרבנן לא מיעני והא קא חזינן דמיעני אם איתא דמיעני אהדורי אפתחא לא מיהדר אמר לה רבי חייא לדביתהו כי אתי עניא אקדימי ליה ריפתא כי היכי דלקדמו לבניך אמרה ליה מילט קא לייטת להו אמר לה קרא קא כתיב כי בגלל הדבר הזה ותנא דבי רבי ישמעאל גלגל הוא שחוזר בעולם תניא רבן גמליאל ברבי אומר ונתן לך רחמים ורחמך והרבך כל המרחם על הבריות מרחמין עליו מן השמים וכל שאינו מרחם על הבריות אין מרחמין עליו מן השמים עד אשר לא תחשך השמש והאור זו פדחת והחוטם והירח זו נשמה והכוכבים אלו הלסתות ושבו העבים אחר הגשם זו מאור עיניו של אדם שהולך אחר הבכי וכ.. אז מה יש לאודני לומר שאתה לא יודע מה הם שמים ומה הם ארץ ועדיין אתה חייב בכמה וכמה לאוין שאתה לא עלהם ודע לך שעדיין אתה בטמאת נדה של אמא שלך ואני ממליץ לך לעשות תושבה ומקווה המון עד שיעבור הזוהמה שלך ואולי יפקחו העיין שלך ודע עוד שרבי סעודיה הגאון זצ"ל דיבר על דברים אחרים פשוט אתה עם הארץ ואין ומשפט זה נכתב עלך בדיוק תחת רשעים ספקם במקום ראים אשר על כן סרו מאחריו וכל דרכיו לא השכיל וגם אמר החכם תחת כי שנאו דעת ויראת השם לא בחרו אז אני נמנע מהגיב לכופר בכל התורה ובזה תם הכל אני ממליץ לך ללכת ללימוד לפחות אם לא קבלה אז גם קצת גמרא וקצת דברים אחרים חוץ מהכלות וכל מיני סיפרי מוסר שגם את זה אתה עדיין למצליח להבין לחיים ושלום

חי אדר

New member
צריך לדייק.

הייתי מציע לך,במקום לטרוח בציטוטים,תעיין במקור שציינתי לך. ואחר כך,תעלה הסתייגותך.חבל שאתה קובע דברים מבלי לעיין במקור שאליו הופניתה. ב.הקטעים שהבאתה מהתלמוד אינם עוסקים בגלגולי נשמות,אלא בגילגול מחילות,שזה שייך לגוף לא לנפש. כמו כן,זה אמור רק לגבי מי שלא נקבר בארץ. ולעומת זאת גילגולי נשמות,נאמרים על כולם,ואפילו על צדיקים. וחוץ מזה,עיין בספר אור ה´ לר´ חסדאי קרשקש שכתב שאמונת הגילגו לא מחויבים להאמין בה. וראה גם בספר עקידת יצחק,בפרשת כי תצא שכתב,כי אמונה זו דבר "מוזר". וראה גם בספר מקור חיים לר´ שמואל אבן צרצא,שכן כתב,שזהו אמונה כוזבת. לכן אל תמהר ליפסול לפני שמעיינים היטב. זכותך לא לקבל את הדברים. אך אסור לזלזל. אני חושב שזהו יופיה של תורה שיש בה הרבה דעות.

אמיתי 21

New member
שקרים לא מקבל בחיים ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו לא סתם הבאתי כאן שני מאמרי גמרא כדי להראות לך שיש דבר כזה גילגולים כמו תנא שאמר למעלה ולא די בזה גם הזוהר הקדוש מדבר וכל המזלזל בדברי חכמים ינשכו נחש ( ס"א ) וזה הבעיה שלך שאתה הולך לפי ההגיון שלך והרציונלי וזה בעיה בפני עצמה כי אחנו מעל לטבע ואתה צריך להבין את זה ויש בורא לעולם שהוא גם מעל לטבע ומעל לטפיסה שלנו ומתי הרס"ג דיבר שם הוא דבר על זה בתור תורה בפני עצמה כמו שיש לערבים ולעוד כל מני עמים אבל אצלנו זה אמת וח"ו לא דיבר על זה במיוחד שהוא עצמו מקובל גדול וגם דע לך אתה יודע מה כתוב בבראשית ונהר יוצא מעדן הלשקות את הגן וכ.. זה בדיוק העניין שיש שורש אחד לכל התורה שלנו אבל פתאום אחד מתחיל להעזר בשכל והגיון שלו אז הוא מצא עצמו מחוץ לתחום כמו ישיעהו ליבוביץ ועוד השם ירחם שאני לא רוצה להזכיר את השם שלהם כאן אז נא לבדק את המקור שלך טוב אני חייב ללכת ללמוד לחיים ושלום

giingiit

New member
הילה שלום וברכה לך

את מערבת כמה נושאים. בחירת הזרם אליו אדם ישייך תבוא כשאדם מספיק מבוסס מבחינה הלכתית ויכול למצוא בעצמו את הכיוון שמתאים לו. בעל תשובה חדש שמנסה ללכת לבדו ללא עזרה ייתקל בהרבה דברים שיכולים לבלבל אפילו יותר. כמות החומר המצוייה כיום היא עצומה ולמידה לבד למשל יכולה לבלבל אדם בלי לדעת מה נכון לעשות. גם המנהגים השונים של הזרמים השונים יכולים לבלבל אדם. לכן כשאדם מבוסס יותר מבחינה הלכתית ורגשית הוא לרוב במילא בוחר לו את הכיוון שמתאים לו. בקשר לשידוכים, הבעיה אינה רק אצל בעלי תשובה. ישנן הרבה מאד בנות צעירות חרדיות מלידה, שאינן מוצאות שידוך. לא קל כיום למצוא שידוך אבל צריך תמיד לזכור שצריך לשים מבטחים בה´ והוא ימציא לך זיווג אם זה מה שטוב עבורך. בקשר ל"מוציאים" לשידוך, אני חושבת שזה די ברור שאדם שרק התחיל לחזור בתשובה, עדיין אין לו את הכלים להקים בית כשר. אני חושבת שגם את, כשאת יותר מבוססת, תרצי זיווג עם מישהו שהוא לפחות ברמתך ושהכיוון שהוא בחר בחיים הוא אותו הכיוון כשלך. בעלי תשובה ממש טריים יכולים מחר באותה קלות שבחרו להכנס לדת, לצאת ולהחליט שזה לא מתאים להם אבל באמת שמעבר לכל זה, יש אדון לכל הזיווגים והוא זה שמחליט איך ומתי יומצא לכל אחד זיווגו. להאשים בזיווגים את המגזר החרדי שלא נותנים לבחורות למצוא זיווג זה להוריד מהביטחון בבורא עולם ולשים אותו בבני אדם והרי אנחנו כבר יודעים שזה לא כך נכון? אם בורא עולם רוצה למצוא זיווג למישהו, את באמת חושבת שזה שחרדים רוצים שתחכי יפריע לו? הוא ימציא לאדם זיווג על פני יבשות, אז תאמיני לי שממש לא תהיה לו בעיה להתגבר על כמה רבנים ורבניות. זיווג תלוי בתפילה. צריך להתפלל לזה הרבה, זה הכל. יום נפלא לך תמנה

giingiit

New member
חי אדר, אולי זה הניסיון שלך

אבל ממש לא הניסיון שלי. אתה מכליל וחבל. איני מכירה בעלי תשובה שחושבים כמוך, אז אולי לך זה היה הניסיון ואולי לאחרים הניסיון הוא שונה. למה להכליל?

giingiit

New member
אהלן חי אדר

נחמד להפגש איתך גם פה. אתה בטח מתאר לעצמך כבר שאני לפחות לא מסכימה עם דבריך. בתור בעלת תשובה במגזר החרדי אני בכלל לא רואה שהדגש מושם על סממנים חיצונים. הסממנים החיצונים באים בעקבות צורך שיש לאדם להשתייך לקבוצה כל שהיא ואפשר להבין זאת. סך הכל כשחוזרים בתשובה יוצא לאבד חברה קודמת. אני למשל התחלתי להרגיש ששיחות החולין של חברות שלי נשמעות לי כהבלי הבלים וממש לא התחברתי לכך. את החצאית החלטתי ללבוש כי התחלתי להרגיש לא נוח במכנסיים וכך זה גם עם גברים. ממש לא "מלמדים" לעשות כאלו דברים אלא זה בא מהאדם עצמו וכל אחד בקצב שלו. אני גם בהחלט לא מסכימה עם הקביעה שחזרה בתשובה היא השתייכות סוציולוגית ולא שינוי פנימי עמוק. אנשים עוברים שינוי פנימי עמוק ברובם ממש עוד לפני שהם הולכים אפילו לסמינר. הסממנים החיצוניים באים לרוב לאחר שאדם כבר עשה לעצמו את הבירור. אצלנו במדרשה לומדות נשים במכנסיים ועגילים באף ואף אחד לא דורש מהן להוריד את העגילים ולשים חצאית. להיפך, כולם זהירים שלא להעיר על כך ולתת להן את הקצב שלהן כדי שזה יבוא מהן. באמת חבל שאתה קובע דעות על החזרה בתשובה בלי היכרות אישית עם המערכת. שיהיה לך יום נפלא תמנה

למעלה