חזרה ארצה...?

Hyhko

New member
חזרה ארצה...?

אוקיי, אני חי בדירה נחמדה ומרויח טוב מאוד בעבודה, יש פה חברים, יש פה משפחה, ובכלל החיים טובים. יש לי את האפשרות ללמוד,שווה לחזור בשביל צבא?

dirrrrrrrrty

New member
למה?

למה לחזור לצבא? בשביל מה? סתם בזבוז של 3 שנים מהחיים שלך שבנתיים אתה יכול לסיים לימודים! אני לפחות לא חושבת שצריך לחזור לארץ בשהיל צבא

Eil

New member
המממ...

זו בעיקר שאלה של אידיאלים וסדר עדיפויות. אם אתה שואל את השאלה הזאת, כנראה שאתה מסוג האנשים שיכולים בלי זה, ובמקרה זה אמליץ לך להישאר שם. חוצמזה, אוטוטו מלחמה פה, וגם ככה כולם יברחו מכאן, אז שווה להקדים רפואה למכה.

ליילה

New member
אני דווקא חושבת שמעבר

לתרומה לעם ולמדינה, שזה משפטים שנשמעים היום כבר קצת בעייתיים, הצבא גם תורם הרבה לך, בתור בן אדם. אני חושבת שזה מאוד אינדיווידואלי, צריך לקחת בחשבון האם תחזיק מעמד לבד בארץ בזמן שרות צבאי, בלי המשפחה ליד, האם אתה מתכנן לגור בישראל אחר כך, או רק לעשות צבא ולחזור חזרה למקום שממנו אתה בא (שדרך אגב, איפה זה?) מה החשיבות של הצבא בשבילך, ואיפה היית רוצה לשרת ואלו רק השאלות ההתחלתיות אבל זו בהחלט לא שאלה של תשובה פשוטה וחד משמעית

wakawaka

New member
הצבא בארץ

קשה להגדיר צבא בתור משהו שעושים בשביל הכיף או בשביל התפתחות אישית (למרות שהוא תורם הרבה), צבא עושים כי אם אף אחד לא יעשה אז חיילים סורים יתדפקו בוקר בהיר אחד על דלת ביתנו ויודיעו לנו שאנחנו לא חיים בארץ הזאת יותר... כולנו רוצים, מטיילים וחיים בעולם הגדול בידיעה שתמיד יש לנו את הארץ שלנו לחזור אליה וזה דבר שהחיים מחייבים אותנו להלחם כדי לשמור עליו... נקודה למחשבה ופתח לעשיה מבורכת וחשובה מאוד. בהצלחה בלי קשר למה שתעשה איתי

ליילה

New member
גם זה נכון...

אני משערת, ותקנו אותי אם אני טועה, שרוב משתתפי הפורום הפסיבית והאקטיבים שאכן חיים בחו"ל נמצאים כבר אחרי גיל צבא. אז מה דעתכם? הייתם חוזרים לעשות צבא אם הייתם במצב דומה, או שהייתם מוותרים על החוויה. מעניין לדעת מה יהיו התשובות

judyr

New member
זו שאלה מצויינת שהעלת כאן...

הבת של יוניס מהפורום ליד אכן עושה זאת ובדיוק עכשיו היא על המטוס חזרה לארץ מצרפת בכדי לעשות צבא.... אני מאמינה שהכל תלוי באיך מרגישים אישית כי מי שכבר כן עושה את הצעד הזה הוא עושה את זה ממקום אחר בלב... בכל מקרה מי שעושה כל הכבוד לו וגם מי שלא עושה זאת ומתכוון להמשיך בחייו ובשגרה שהוא נמצא בה גם כל הכבוד לו.. כל אחד רשאי לחיות את חייו כפי שנראה לו שבוע טוב לכולם ג'ודי

האחת YAEL

New member
אני הייתי חוזרת לעשות צבא

כבר פגשתי כמה וכמה אנשים שחזרו לעשות מילואים, כי צריך. מבחינתי לפחות. אין פה כן לא שחור לבן זה מה שבלב יעל

free soul

New member
בשביל מה.?

בשביל מה לחזור ארצה? ועוד בשביל צבא??? אני לא חושבת שזה כדאי... תשאר שם ותהנה כל עוד אתה יכול, כי הצבא לא יתן לך כלום......

billy milligan

New member
האמת ש....

קראתי את השרשור, וקראתי אותו עוד פעם ואין לי תשובה
חשבתי על מה שעברתי בצבא, הטוב והרע, מה שלמדתי ומה שהפסדתי, ואנ'לא יודע. לא יודע אם הייתי חוזר היום לעשות צבא, ועוד לבד. אני גם לא יודע אם היו נותנים לי היום את האפשרות לבחור, מה הייתי בוחר. אני מניח שבשעתו (לפני 10 שנים) לא הייתה לי ברירה. כולם הולכים לצבא, וזהו. (אז הלכתי לקרבי, כי זה הכי אחי.) היום דברים שונים. ובכלל אם מסתכלים על הפן העולמי, שעם כל מה שהצבא נותן לך, הוא תוקע אותך שלוש שנים באותה נקודה בלי שום תמורה (שנחשבת לצורך קו"ח למשל). בעוד שכולם בכול העולם מתקדמים שלוש שנים בעבודה או בלימודים, אתה בפוז. זה לא כל כך נורא אם אתה נשאר בארץ, אבל בעולם זה מינוס. אף אחד לא יכול לעזור לך להחליט חוץ ממך וזה לא קל - מה לעשות
אז שיהיה

mugda

New member
כן כן ושוב כן../images/Emo104.gif

דבר ראשון , בן כמה אתה בכלל? שנית , אני לא יודעת אם אפשר להשוות , כי אני בחורה ולא הייתי קרבית אלא מש"קית חינוך , אבל אני חושבת שהצבא תרם לי כ"כ הרבה(ואני רואה זאת גם אצל אנשים אחרים)מבחינת התבגרות,ההבנה שאני לא היחידה בעולם ויש עוד אנשים אחרים מסביבי(כשאתה גר כמעט שנתיים עם 7 בנות נוספות בחדר זה בלתי נמנע...)וזה מלמד אותך להתמודד עם סוגים וטיפוסים שונים של אנשים שייתכן מאוד שתפגוש בחייך הבוגרים , באם זה בעבודה , באוניברסיטה וכד´... אני אישית למדתי המון וגם החכמתי והרחבתי את הידע הכללי שלי , משהו שלדעתי חשוב מאוד. מלבד זאת , אני לא חושבת שאנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו יכולים ממש להרשות לעצמנו לחשוב פעמיים אם להתגייס או לא.. כי כמו שמישהו כבר אמר פה , יום יבוא ואולי ישראל לא תהיה שלנו יותר , אם לא נעשה את המאמצים לעשות ההפך... נכון שזו קלישאה , אבל אתה תורם למדינה ובסופו של דבר לעצמך , כי בהצטרפות לצבא אתה באיזשהו מובן ממשיך את קיומה של ישראל כדי שתמיד תוכל לחזור אליה , אתה ועוד אחרים. ובכך אתה גם מכבד את עמלם של רבים אחרים לפניך... אז כן , אני הייתי חוזרת לארץ ומתגייסת, עם כל הרגעים שהיו לי בצבא - הטובים והרעים , והיו רעים בהחלט , אבל אתה יודע מה , אני זוכרת את הטובים , ורכשתי את החברים הכי טובים שלי בצבא.אז שוב , כן כן ועוד הפעם -כן!

למעלה