כן כן ושוב כן../images/Emo104.gif
דבר ראשון , בן כמה אתה בכלל? שנית , אני לא יודעת אם אפשר להשוות , כי אני בחורה ולא הייתי קרבית אלא מש"קית חינוך , אבל אני חושבת שהצבא תרם לי כ"כ הרבה(ואני רואה זאת גם אצל אנשים אחרים)מבחינת התבגרות,ההבנה שאני לא היחידה בעולם ויש עוד אנשים אחרים מסביבי(כשאתה גר כמעט שנתיים עם 7 בנות נוספות בחדר זה בלתי נמנע...)וזה מלמד אותך להתמודד עם סוגים וטיפוסים שונים של אנשים שייתכן מאוד שתפגוש בחייך הבוגרים , באם זה בעבודה , באוניברסיטה וכד´... אני אישית למדתי המון וגם החכמתי והרחבתי את הידע הכללי שלי , משהו שלדעתי חשוב מאוד. מלבד זאת , אני לא חושבת שאנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו יכולים ממש להרשות לעצמנו לחשוב פעמיים אם להתגייס או לא.. כי כמו שמישהו כבר אמר פה , יום יבוא ואולי ישראל לא תהיה שלנו יותר , אם לא נעשה את המאמצים לעשות ההפך... נכון שזו קלישאה , אבל אתה תורם למדינה ובסופו של דבר לעצמך , כי בהצטרפות לצבא אתה באיזשהו מובן ממשיך את קיומה של ישראל כדי שתמיד תוכל לחזור אליה , אתה ועוד אחרים. ובכך אתה גם מכבד את עמלם של רבים אחרים לפניך... אז כן , אני הייתי חוזרת לארץ ומתגייסת, עם כל הרגעים שהיו לי בצבא - הטובים והרעים , והיו רעים בהחלט , אבל אתה יודע מה , אני זוכרת את הטובים , ורכשתי את החברים הכי טובים שלי בצבא.אז שוב , כן כן ועוד הפעם -כן!