חזלינו נהגו לאמר

beivushtang

New member
חזלינו נהגו לאמר

שמי שלא ראה את טוקיו לא ראה מטרופולין תפלצתי מימיו (בתמונה טוקיו היא בקצה הראות במפרץ הרחוק) (מבט מדרום מיוקוהאמה, שכנתה של טוקיו שבעצמה עיר עם מיליונים..) מטרופולין טוקיו מכיל איזה 30 מיליון חברהל'ך יפנים (!)

W i n d e r

New member
הוואוו איזו צפיפות !

עוד חשבתי שכאן זה חנק... אבל תמיד יש גרוע יותר

beivushtang

New member
ולמי שעדיין לא השתכנע

הנה תצלום לוויין תפלצתי של חלק מהמטרופולין... ניתן להבחין בשינג'וקו, המע"ר של טוקיו במרכז התמונה בין שני פארקים. (למרות שבתמונה הזו קשה כי הורדתי מאד ת'איכות שייכנס..) מי שמחפש ת'תמונה בגודל המפלצתי הנה הלינק

beivushtang

New member
למי שמעוניין גם בפאנורמה

הנה, נראה לי שזה ממגדל טוקיו, או לפחות מהאזור. שינג'וקו נראית קטנה במרחק, מרכז טוקיו עצמה ענקי למדיי...

DerBleistift

New member
מזכיר לי את ת"א-ר"ג

מבחינת צפיפות הסקיילין. סתם הרבה מגדלים מפוזרים שלא יוצרים מקשה אחת אחידה ו"ניו-יורקרית". סתם צפוף וגבוה, אבל לא משהו אמריקאי כזה. בכל מקרה, נראה כמו גירסה מגודלת, צפופה ועצבנית של ת"איז סקייליין.

kyle

New member
איך תכננו את המקום?../images/Emo10.gif

ממש תל אביב אם הייתה יותר גדולה - מגדלים מפוזרים ואין סקייליין.

beivushtang

New member
הנה זווית מעניינת של שינג'וקו+הידעת

אחת התמונות האהובות שלי, ההשערה שלי לפי הסתכלות במפות ותצלומי לוויין שזהו תצלום מצפון לשינג'וקו שאיך שהוא יצר תחושה של קיר-מגדלים. והידעת ?! בטוקיו עצמה המגדל הגבוה ביותר הוא בגובה 243.5 מטר, מה שאומר שהסיטי גייט שלנו יותר גבוה (!!) (אומנם יש שם עוד כמה בגובה של כ-240, מה שמשפר את הסקייליין) אל חשש, עכשיו מתכננים שם את ה"נישי שינג'וקו" שיהיה בגובה שלושמאות ומשהו מטר :) ביפאן עצמה לעומת זאת יש מגדלים יותר גבוהים, ביוקוהאמה שכנתה של טוקיו יש איזה מאתיים תשעים ומשהו (הגבוה ביפאן) וגם באוסקה יש כמה יותר גבוהים משל טוקיו. מה שמייחד את טוקיו בכל זאת הינו הריבוי המדהים של גורדי השחקים ה"בינוניים" כמו בהונג קונג (כמעט..) רק שפה המגדלים יותר מטופחים ופחות כמו שיכוני רכבת מאד מאד מאד מאד צפויים המאפיינים את הונג קונג. הנה עובדה - בהמשך לדיון על איפה היה נכנס מגדל יהלום בהונג קונג, בטוקיו היה נכנס במקום --- 129 (!@$!@) מה שהופך את טוקיו לאחת מבעלות הסקיילין המעניין והמגוון ביותר בעולם (מקום שלישי לפי הדירוג של ההולנדי ההוא, אחרי ניו יורק והונג קונג)

beivushtang

New member
ולסיום.

זו תמונה צפונה, צפון-מערבה, מאיזור שינגו'קו, הפארק שאתם רואים את קצהו בתחתית התמונה הוא פארק-שינג'וקו השוכן ממערב למגדלים. נראה לי לפחות (?@?)

beivushtang

New member
טוקיו - גן עדן לחובבי ג"ש ?

טוקיו, נראה לי, מציעה מבחר נהדר של אפשרויות תצפית כניסה עלייה ירידה וקפצוץ, לדוגמא : המגדל הרביעי של טוקיו, מגדל גבעות רופונג'י מציעה תצפית ממרפסת על הגג, בגובה 238 מטר, כולה 6 מטר פחות מסיטי גייט, תביאו סולם וזו אותה הרגשה.. + ב6 הקומות האחרונות יש מוזיאון, מרכז תרבות, ספרייה <(למדתם כבר יפנית?)> , מרכז בילוי, וכוליי וכוליי במגדל הגבוה של טוקיו, מגדל הממשל המטורפוליני (metropolitan goverment building) חצי מטר פחות מסיטי-גייט, יש קומת תצפית חינם. ולגולת הכותרת, למגדל טוקיו, שהוא כבר יותר גבוה מסיטי גייט באיזה מאה מטר, יש כניסה בתשלום סמלי (נראה לי איזה 10 דולר) לתצפית בראש המגדל.. חוץ מזה, בטוקיו תוכלו להנות מפארקים, מפרץ עם די הרבה "איים" מרובעים כאלה, אם תלכו מאה קילומטר מחוץ לטוקיו תוכלו לעלות על הר פוג'י, אם תקחו רכבת ליוקוהאמה תוכלו להתאכסן במלון בקומה האחרונה של מגדל לנדמארק בגובה 296 מטר. בכל מקרה, טוקיו נראית לי עיר מאד מאירת-פנים למטיילים אורבנים. (זאת לעומת הונג קונג... - ראיתי שכמעט אין אפשרות להכנס לגורדי שחקים הונג קונגים, חוץ מכמה אחדים וגם זה בכל מיניי שיטות ערמומיות.)

beivushtang

New member
ועוד...

בבניין sunshine 60 שבטושימה ישנו מצפה (שני בגובהו בטוקיו) כמו-כן בשינגו'קו, בנוסף למצפה בניין העירייה שהכניסה אליו חופשית, ישנם קומות תצפית בשני בניינים בגובה 200 מטר פלוס (גם כניסה חופשית) ועוד בבניין מאה מטר פלוס. בבניין הטלוויזיה של פוג'י ישנו מצפה, מאחד האיים באמצע המפרץ.. ובטח יש עוד כמה ששכחתי... בכל פינה יש שם מצפה ? מה זה אמור להביע ? יכול להיות שיש להם שם איזה חוק שחייבים לשים קומות תצפית בג"ש..

fireman

New member
עכשיו אני מחכה

לחוכמולוג התורן שיגיד שתל אביב תיראה ככה בעוד 30 שנה.

למעלה