חזירות או גזענות?

rigoletto111

New member
בחלק מהישיבות התיכוניות יש מורות

אבל בחלק יותר מקפידים , כמו בנתיב מאיר (ואז קופו היה צריך לעשות הכל בעצמו)

evc

New member
גרמת לי

לנזילה אוטומטית של ריר,כשהמילה Pork במאמר העלתה לי זכרונות ממסעדה וויטנאמית-לונדונית אחת,אדירה.

ephi79

New member
אוקיי, זכית בפרס האסוציאציה הכי

הזויה למילה הזו..

אבזץ

New member
גזענות חזירית

כשהמוסלמים מהווים אחוזים לא מבוטלים מאוכלוסיית צרפת, הייתי מצפה לאוכל כשר יותר. אפשר להיות נאיבי, או סתם אטום, ואפשר לחשוש שיש כאן מניע מעט גזעני. כל אחד יבחר לו את התשובה הנכונה. ומה שבטוח - מזון פחות חזירי יתאים לכולם. מה דעתכם?! נ.ב. לשאלך, כבר ביארו חז"לינו כי כמה וכמה דרגות בצדקה, מתן בסתר, מתן בפרסום, מתן בפריים-טיים, מתן בתחת וכו'. ויש את הצבועים שמנסים ליצור פרבוקציות במסווה של צדקה. צדקנות מעושה זו מאוסה בעיניי עד זרא.

אבזץ

New member
אני מבקש...

אחרי לילה ללא שינה אל תבקשו ממני לכתוב בלי שגיאות. תודה.

Le Fay

New member
../images/Emo31.gif ראשית, זה עדיין הרבה יותר טוב

מארגוני הצדקה החרדיים שהתנדבו לסייע בזמן המלחמה בלבנון בחלוקת הסיוע שנתרם ליישובי הצפון, והתעלמו מכל היישובים הלא-יהודיים ברשימה. בלי להודיע לאף אחד שהם מחרימים אותם. סתם השאירו אותם חודש וחצי בלי אספקת מזון (וחיתולים ומטרנה), וכשהתקשרו מישובים לברר מתי מגיעים גם אליהם, דחו את הפונים ב"מחר, מחר". אצלנו מדובר בארגון שהתגייס להחליף את מערך הרווחה הרשמי ומעל בתפקידו (גם על זה היית אומר צדקנות מאוסה, או רק צדקנות חסרה?). אבל מטבחי התמחוי של ה-SDF בצרפת אינם מחליפים את מערך הרווחה הצרפתי ומותר להם לתרום רק למי שה-SDF רוצה. רק לאמהות חד הוריות, או רק לותיקי המלחמה באלג'יר או רק לילדים או רק לנוצריים. והרעיון שדוקא מישהו אצלנו מוחה על זה הוא שיא האירוניה: אצלנו אפילו מערכות המים, החשמל והביוב נגועות באפליה.

סלסרו

New member
ממה שהבנתי מהכתבה, אסור לSDF

להפלות על בסיס דתי. לא נכון לומר שמותר להם לתרום רק למי שהם רוצים, והם לא טוענים את זה. הטענה שלהם היא שהם לא מפלים, כי כל מוסלמי שירצה לאכול שם יוכל. אבל ברור שזו צביעות והתממות. עדיף שיהיו כנים ויודו שהם לא מעוניינים לעזור למוסלמים מאשר שיציגו עצמם כאילו הם רוצים לעזור לכולם.

Le Fay

New member
לא מכירה את החוק הצרפתי

אבל תאר לך איך גמ"חים היו מתפתלים לו דרשו מהם להעניק צדקה גם לבני מיעוטים (או ר"ל לרפורמים, לאותו עניין).

סלסרו

New member
אין לי בעיה עם זה שארגון פרטי מפלה

יש לי בעיה עם הצביעות וההתממות. בעיניי, כל מוסד או ארגון פרטי יכול להפלות כראות עיניו. רק שיודה בכך בפה מלא ולא ינסה לטעון שהוא לא מפלה.

Le Fay

New member
זה נשמע כמו סוג של פרובוקציה.

ואנשים בדרך כלל לא אומרים את האמת כשהחוק קובע עונשים לאמת שלהם. (לכן, אני מניחה, מובילי התרומות החרדיים שיקרו לנציגי היישובים הערביים והדרוזיים).

סלסרו

New member
בעיניי זה נובע מהאיום שהצחפתים

מרגישים, ולא שלא בצדק, מהמוסלמים שאט אט כובשים את מדינתם.

Le Fay

New member
הלואי ויכולתי לתת להם את הקרדיט הזה

אבל לדעתי גם להם אף פעם לא חסרו פשיסטים גזעניים ושוביניסטיים. מה שיוצא דופן שם הוא הקנאות של החוק, שמתעקש להיאבק עד חרמה בכל תג של גזענות. אומרים לי שאחת הבעיות לטפל בטענות העדכניות נגד גזענות שם, נוגעת לאיסוף נתונים; שכן לפי החוק הצרפתי אסור לשאול אדם למוצאו ולדתו גם בשאלונים למטרות סטטיסטיות.

סלסרו

New member
להערכתי המאד סובייקטיבית,

ומנסיוני הדל, אירופה יותר - אולי הרבה יותר - גזענית מארה"ב. אבל הנושא שם כל כך מושתק (או שהגזענות מתקבלת כמובנת מאליה) שמתקבל רושם הפוך.

אבזץ

New member
השואה למי שלא זוכר

היתה באירופה יפת הנפש. ואפשר להיות נאיבים ולומר שכולם שם עברו מטמורפוזה טוטאלית. איך אפשר...? ומה הקשר לגמחים חרדיים?! הצרפתיים עושים שם חסד בפומבי ולכאורה לכל דיכפין, ולא היא. זו גזענות נקודה.

Le Fay

New member
בטח לכן ממפיס סלים ונינה סימון ברחו

לשם. "אירופה" זה מקום גדול, ויש בה מדינות אחדות שיקשה על ארה"ב להתחרות בסובלנות שלהן. גם בעוד חמישים שנים.

סלסרו

New member
יפה שאת צריכה להביא דברים שקרו

לפני 40 שנה.. באירופה ראיתי דברים שבארה"ב לא היה עולה על דעת אף אחד לעשות - למשל, בווינה היפה והטולרנטית, לא מכניסים מוסלמים ואלבנים למועדונים (כי, כפי ששוער במועדון הסביר לי, הם גנבים ומציקים לבחורות). בארה"ב לא היה עולה על הדעת לעשות דבר כזה. באירופה, זה לא נחשב גזענות. זה מתקבל כמובן מאיליו. אולי אני טועה, אבל להערכתי שנאת הזר גדולה יותר באירופה מאשר בארה"ב. לא יודעים את זה עד שמדברים עם אנשים שבשטח, עד שרואים את הדברים בעיניים. התקשורת, כמובן, מציגה תמונה הפוכה.

סלסרו

New member
אגב - הבדל אחד

במקרה של צרפת זה בחסות בית המשפט. בית המשפט קיבל את הטיעון שהארגון לא מפלה, למרות שהוא למעשה מפלה ומעמיד פנים שהוא אינו. דומה לקייס בו החוק באמריקה קבע שעל המצביעים לדעת קרא וכתוב, כשלמעשה מרבית הכושים לא ידעו קרא וכתוב. גם שם החוק כאילו לא הפלה.. אבל לפחות בית המשפט פסל את זה. במקרה דנן בית המשפט מאשר את ההתממות הזו.

למעלה